Запушва ама яко
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pesho Peshev
- Потребител
-
Запушва ама яко
Здравейте, от няколко дни имам следя проблем: Колата ми запушва и от време на време отпушва. Като освободя от скорост, всичко е наред-форсира се без проблем, но като е в движение запушва ужасно
Интересно е че не го прави постоянно а от време на време. Случвало ли му се е на някой? 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- Pesho Peshev
- Потребител
-
pazokolarov написа:Закарай я на диагностка на горивната система.
Чипосвана ли е?
Не, не е чипосвана, сменял съм помпата в резервоара а също така и управлението на нафтовата помпа
- Pesho Peshev
- Потребител
-
fena 7 написа:колега и аз имах подобен проблем като е на място се форсира а като е на ход и се сяцаше ама яко и се оказа че беше запушен горивния филтър незнам каква беше тази нафта уж от омв ама тва беше резултата смених го и сега си пъркам
Shte probvam, vapreki che sam go smenial predi po-malko ot 2000km

при мен се оказа че е една джаджа сега не мога да и се сетя името.
тя определя колко да надува търбото или нещо такова, излезе ми всичко с ремонта 700 лв. утре ще се обадя на един познат и ще го питам как се казваше тази джаджа и ще ти кажа.
значи при мен симптомите бяха следните. колата както си върви и за един път се запушва карам карам и след малко като се отпуши и се изстрелва.
разхода ми беше паднал на 7.5
тя определя колко да надува търбото или нещо такова, излезе ми всичко с ремонта 700 лв. утре ще се обадя на един познат и ще го питам как се казваше тази джаджа и ще ти кажа.
значи при мен симптомите бяха следните. колата както си върви и за един път се запушва карам карам и след малко като се отпуши и се изстрелва.
разхода ми беше паднал на 7.5
И аз скоро го имах този проблем. Смених филтъра преди около 500км и всичко се оправи...... до вчера когато тръгнах за София. Запуши се страшно и не се форсираше повече от 2000 оборота. Голяма мъка и нерви - не мога да изпреваря никой - излизам и стоя до колата която уж ще изпреварвам - резил ви казвам. Днес обаче като се връщах първите 50км пак беше същото но след това постепенно се оправи и сега е нормално. При мен проблема изглежда е в цедката на помпата в резервоара или в самата помпа (проблема с гасненето на 20л. го имам).Колата се държеше така все едно не и стига горивото - празен ход и форсиране на място - перфектни.
Да попитам само някой знае ли какво точно се случва че помпата не може да прехвърля от единия в другия резервоар? запушва се нещо или и падат оборотите и от там и дебита ?
Та колега по твоя въпрос - като си сменя помпата в резервоара - цедката и как беше? Според мен ако е била задръстена и не сте почистили резервоара - може там да е проблема. При мен се запуши след като заредих гориво и тръгнах и също така се отпуши след като заредих гориво - според мен се разместват боклучетата в резервоара.
Да попитам само някой знае ли какво точно се случва че помпата не може да прехвърля от единия в другия резервоар? запушва се нещо или и падат оборотите и от там и дебита ?
Та колега по твоя въпрос - като си сменя помпата в резервоара - цедката и как беше? Според мен ако е била задръстена и не сте почистили резервоара - може там да е проблема. При мен се запуши след като заредих гориво и тръгнах и също така се отпуши след като заредих гориво - според мен се разместват боклучетата в резервоара.
Доста кончета в един обор.

- Pesho Peshev
- Потребител
-
emok написа:И аз скоро го имах този проблем. Смених филтъра преди около 500км и всичко се оправи...... до вчера когато тръгнах за София. Запуши се страшно и не се форсираше повече от 2000 оборота. Голяма мъка и нерви - не мога да изпреваря никой - излизам и стоя до колата която уж ще изпреварвам - резил ви казвам. Днес обаче като се връщах първите 50км пак беше същото но след това постепенно се оправи и сега е нормално. При мен проблема изглежда е в цедката на помпата в резервоара или в самата помпа (проблема с гасненето на 20л. го имам).Колата се държеше така все едно не и стига горивото - празен ход и форсиране на място - перфектни.
Филтъра ми го сменяха в BOSH като ми сменяха и нафтовата помпа и незнам в какво състояние е цедката! Междо другото, някокло пъти съм чувал странно свирене (както свири турбото) в задната част на колата, точно до дясната задна гума. Съмняваме че може да вие нафтовата помпа!
- Pesho Peshev
- Потребител
-
emok написа:С това свирене до задната гума май помпа ще се окаже. Дадоха ли ти гаранция за помпата.
Дано да се окаже това, поне не е толкова скъпа. Иначе, загаранцияне съм сигурен....
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
колега ти с оригинална ли смени помпата или сложи няква ментаки? в камор и в дару дават гаранция при монтирани при тях помпи
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- zombaio_demomona
- Потребител
-
zdraveite
karam E39_ka ot 4 meseca i edva v4era kato trugnah za Plovdiv sled kato zaredih na OMv nafta kolata po4na da se davi i ot vreme na vreme da gasne i da mi premigva pak ot vreme na vreme lampate za podrqvane na sve6tite,a predi tova cql den si q karah bez nikakuv problem.Nqkoi moje li da mi kaje kakvo moje da e vseki mi kazva 4e naftata e kalpava i zatova taka pravi 6te sum vi mn blagodaren ako nqkoi moje da pomogne?
Последна промяна zombaio_demomona на 20 Апр 2008, 17:08, променена общо 1 път
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2