дали са накладки?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
дали са накладки?
колеги от два дена като ударя спирачки и чувам леко стържене отзад по дисковете.Вазможно ли е да са тръгнали накладките?преди 4 месеца сменях предни ама тогава ми светна лампата на таблото а сега нищо не свети.Мерси
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Аз като сменях задните, го направих малко преди да ми светне датчика (просто се случи да си направя профилактична диагностика в подходящо време) и от сервиза ми казаха, че обикновено след като светне лампата на таблото за спирачките ако покараш още малко така, заминава и датчика(датчиците) и трябва после да се взимат нови. Та идеята ми е, че ако при предходната смяна на задните ти накладки са заминали датчиците е възможно да са ти за смяна накладките, но да не ти свети индикацията на таблото. Най добре отиди в някой сервиз да я вдигнат и да погледнете състоянието на задните накладки - ще разбереш със сигурност.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Щото си жертва на "добросъвестни" майстори. Ако лампата не светне датчика може да се използва повторно. Светне ли лампата датчика е заминал. Има по един датчик на преден и заден мост.
Re: дали са накладки?
Когато сменях предните само ми светна лампата без да стържат по дисковете,сега е обратно.Другата седмица ще я карам да я видят.Сега кажете ако са накладки каква марка да си купя,от къде и какви са цените.Мерси
- Karlo
- младши ентусиаст
-
Да де, сменят се като светнат (изтъркат пластмасата), ама нали са за
това - чак като светнат да сменяш...
това - чак като светнат да сменяш...
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
не е баш така, ти качаш ли да изгаснат 5-те зелени лампи и да доидат червените за да смениш маслото
има червени нали ? или се бъркам

има червени нали ? или се бъркам

- Karlo
- младши ентусиаст
-
Да, прав си, не е добре да се чака всичко да светне червено
Но идеята е, че и да светне, не значи че са ти заминали дисковете вече

Но идеята е, че и да светне, не значи че са ти заминали дисковете вече

колеги,сега погледнах дисковете са целите надрани,значи и тях ще сменям,може би задните накладки са били без датчик и затова усетих че са заминали чак когато вече са надрали и дисковете.Аз досега не съм ги сменял задните,може предният собственик да е сложил някви ментета без датчик и затова.Сега ще проверя цените на дискове и накладки
дискове 165лв бройката,накладки 188лв комплекта,датчик 36лв.Всичко 554лв и предполагам 50-тина лева за работа.А честито
Колеги,много скъпо плащате за елементарни неща!За тия цифри ще взема да се прибера в БГ и да стана монтьор!Аз тези неща си ги правя сам.Диска се държи на един болт,развиаш сваляш,слагаш нов диск завиваш болта!Общо с накладките и датчика 50-60 мин.работа.Тия пари дето колегата ще даде за накладки са множко,ако не са керамични безпрахови,за обикновенни дискове задни пак е скъпо.
колега,скъпичко е ама тва са цените в оторизираните сервизи и за оригинални части.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
В Щатите, за да свалят 4 летни гуми и да сложат 4 зимни, купени нови с джанти и балансирани т.е. само да отвият болтовете и да ги сложат ни взеха $40 и то на една бензиностанция - в сервиз на БМВ не знам колко щяха да ни одерат
Може би цените на оригиналните частите да са по-евтини от тук (както и новите им коли), но труда със сигурност не е!

Може би цените на оригиналните частите да са по-евтини от тук (както и новите им коли), но труда със сигурност не е!
15 мнения
• Страница 1 от 1