филтри

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: 525dА-2003

филтри

Мнение от mashina » 10 Апр 2008, 0:22

Колеги,ще обслужвам БМВ-то тия дни и дайте предложения каква марка филтри да взема.Става въпрос за маслен,въздушен,горивен и филтрите на климатроника.Досега я карах в оторизиран сервиз за това, но ми излиза 640лв. и мисля че не си заслужава след като може да ми излезе наполовина че и по малко на друго място плюс зануляване на инспекцията за маслото.Мерси п.с.Ако кажете и от каде в София или Плевен мога да ги купя,аферим

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Апр 2008, 0:32

Караш кола 2003г, моят съвет е, продължи си с оригиналните филтри, да не проплачеш ;)
Верно скъпичко е, но трябва да знаеш, че при BMW нищо не е случайно.

И един приятелски съвет, ако ще вземаш неоригинални, само гледай да не е Филтрон, колкото и пари да струва, топче тоалетна хартия върши по-добра работа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vemca » 10 Апр 2008, 0:39

а от къде могат другаде да се вземат филтри за климатика, до колкото си спомням един беше над 65 лв :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 10 Апр 2008, 1:32

За климатика са даже и повече ако са пластмасови отстрани... Но има съвсем обикновенни, които вършат чудесна работа нищо, че са с дунапренче отстрани... Аз си взех такива на "SCT" германски са и нямам проблем с тях, комплекта доколкото си спомням е 20 - 25 лева... На същата марка ползвам и маслен и горивен и пак няма проблеми те двата заедно излизат към 40 - 45 лева... Аз горивен филтър сменям на всяка смяна на маслото...

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 10 Апр 2008, 8:55

Аз си купувам филтри МАННН
Някъде бях писал но преди 3 дена си взех говирвен, въздушен и този на климатика. Цената им беше 169 лева на трите като съм сигурен само за цената на филтрите за климатика/купето който са 73 лева . Масления е 13.5лв :) Този на картерните газове го има като тампон само във Вари и цената му е около 38 40 лева :)
Не виждам причина да си купуваш оригинални филтри като при хартиените филтри технологията е абсолютно една и съща.. Пък и БМВ не произвеждат филтри.. прави го бош или манннн и после се продават през БМВ :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Назад към E39