Газов инжекцион
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Газов инжекцион
Колеги, сложих си газов инжекцион, обаче имам проблем. Когато настъпя рязко газта и бързо я вкарам в големи обороти (при изпреварване) ми прехвърля на бензин. Ако плавно я настъпя няма проблем до 6500 оборота, но рязко на 4000 прехвърля на бензин. Газаджията каза, че било от газта (имало зимна и летна и понеже още било студено за това). Някой ако е слагал инжекцион да ми каже дали е нормално.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Аз също сложих вчера и ми казаха че прехвърляло на бензин ако няма газ достатъчно или ако ти е бедна сместа... Мисля че някъде по настройките ти е проблема... Моята е БРЦ, а тжоята?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Газов инжекцион
Samp написа:Колеги, сложих си газов инжекцион, обаче имам проблем. Когато настъпя рязко газта и бързо я вкарам в големи обороти (при изпреварване) ми прехвърля на бензин. Ако плавно я настъпя няма проблем до 6500 оборота, но рязко на 4000 прехвърля на бензин. Газаджията каза, че било от газта (имало зимна и летна и понеже още било студено за това). Някой ако е слагал инжекцион да ми каже дали е нормално.
Първо кажи какъв ти е инжекциона, после иди при тоз газаджия и без нищо да му казващ го изтряскай с правата лопата

Така, както го обясняваш ми се струва, че са ти нагласили датчика за вакуума на много висока стойност.Газовия инжекцион мери налягането на газта и вакуума в колекторите.Когато падне налягането и вакуума, тогава превключва на бензин.Не знам каквъв ти е инжекциона, но ако е BRC, трябва д апремине на бензин само ако двата фактора са на лице, ако падне само налягането, а вакуума е в норма или обратно, не превключва.
При теб проблемът явно е в ниски стойности на вакуум, зададени в компютъра на газовото и като настъпиш рязко газта като караш на 4-та с 50 примерно, вакуума в колекторите за момент отслабва и явно казва на газовото, че свършва газта.
Това разбира се е само предположение, докато не кажеш какъв ти е газовия инжекцион с подробности (с български софтуер ли е, с какви дюзи...), нищо конкретно не мога да ти кажа

- Bobi 70
- Потребител
-
- Кара: E-39 и Е-38
- Детайли за колата: Е-39 - 520, 09.1998г., бензин/газ, прекрасна, жал ми е да я продам
Е-38 - 740, 1995г., бензин/газ, автомат, още по-прекрасна (за мен)
карам на газ повече от половин година (и в топло и в студено).прехвърля на бензин над 210км/ч , независимо от това колко рязко подавам газта. Не съм гледал оборотите и не съм изцеждал до "червено" скоростите за да видя кога прехвърля, но ще провера. Всичко е от настройките .
Значи, братоци, инжекциона ми е Stefanelli. Днес ходих пак при газаджията и ми провериха отпред при двигателя всичко било ОК. Обаче ми казаха, че отзад(при бутилката) имало някакъв предпазен клапан, който при по-мощните коли го махали, но при мен го били оставили и ми казаха като изхарча газта да отида пак за да го видят. Сега ми изключиха автоматичното прехвърляне на бензин (докато отида пак) и нямам проблем, не ми прехвърля, но като свърши газта ще почне да прекъсва и аз трябва с копчето да я върна на бенз.
Мерси за инфото.
Мерси за инфото.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
я и аз да питам :
на едно аверче с Е36 купе 318 IS отзад има газова /обикновена/ в багажника, абе всичко точно ама..
днеска се ударихме у един бордюр /с задната гума/ че тои много нещо кара с вратите
и после да сипе газ и стрелката в газовата я немаа .. .
и са не знае колко газ има, на някои случвало ли му се е стрелката да му изчезне ..
на едно аверче с Е36 купе 318 IS отзад има газова /обикновена/ в багажника, абе всичко точно ама..
днеска се ударихме у един бордюр /с задната гума/ че тои много нещо кара с вратите

и после да сипе газ и стрелката в газовата я немаа .. .

и са не знае колко газ има, на някои случвало ли му се е стрелката да му изчезне ..
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Случвало ми се е - да, ама тва с кво ти помага незнам..
При мен стрелката беше просто поставена в дупката и се държеше сякаш от магнит - доста лесно се вади - незнам дали при всички бутилки е така..

При мен стрелката беше просто поставена в дупката и се държеше сякаш от магнит - доста лесно се вади - незнам дали при всички бутилки е така..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
gvt_bg написа:Колега колкоти излезе газовият инжекцион BRC и къд го монтира
2000 лв. Монтирах я в Младост 3 в СБА, иначе магазина им е в младост 1 срещу Da House, но не е донастроена щото на ниските обороти гасне колата понякога в движение или като превключвам от директна на задна и обратното и гасне... явно трябва малко да се вдигнат оборотите на празен ход не знам... утре след работа съм в сервиза...
Иначе колата върви супер... с прехвърлянето от газ на бензин няма проблеми и обратното също... даже не знам дали си въобразявам ама ми се струва че върви повече

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
абе хора що зорлян искате да си преебете колите?!? от 10 години съм карал три различни коли на газ- то не беха инжекциони, то не беха умни черни кутиики- нищо ама НИЩО не може да копира заводската система за впърскване на горивото! сега знам че ще ми се нахвърлите- затно само две думи- в колекторите (там където се слагат инжекторите за гориво) при високи обороси става разни урагани! има всевъзможни завихряния и течения на горивовъздушната смес- отворете един учебник да видите какви сложни формули има тама по въпроса. е как мислите колко са удачните места за поставяне на инжекторите? ми само едно- над клапана- там където е инжектора за БЕНЗИНОВО гориво, не за газово...газаджита идва с бормашината, още махмурлия от снощи, и дупчи където му е най удобно- после наглася работите с тройници, винтове, клапъни, изпарители и прочие, ако пък не стане- дреме му на шапката....
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
Утре. Днеска забравих
ама как да седи... като бойлер най-отвътре в багажника понеже не ми се жертваше резервната гума, а аз не я ползвам за товарна и сега си има място за два-три куфара средни...

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3