Газов инжекцион

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Газов инжекцион

Мнение от Samp » 02 Апр 2008, 23:52

Колеги, сложих си газов инжекцион, обаче имам проблем. Когато настъпя рязко газта и бързо я вкарам в големи обороти (при изпреварване) ми прехвърля на бензин. Ако плавно я настъпя няма проблем до 6500 оборота, но рязко на 4000 прехвърля на бензин. Газаджията каза, че било от газта (имало зимна и летна и понеже още било студено за това). Някой ако е слагал инжекцион да ми каже дали е нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

Мнение от Svetlyo » 03 Апр 2008, 7:54

Аз също сложих вчера и ми казаха че прехвърляло на бензин ако няма газ достатъчно или ако ти е бедна сместа... Мисля че някъде по настройките ти е проблема... Моята е БРЦ, а тжоята?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 735

Мнение от gvt_bg » 03 Апр 2008, 8:54

Колега колкоти излезе газовият инжекцион BRC и къд го монтира

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 03 Апр 2008, 9:40

нямал съм грижи досега. като усети че няма налягане за газта и започва да пиука. и аз ръчно си включвам на бензин, досега не съм го чакал да видя дали сам ще включи.

не съм имал проблеми при 6000+ оборота

не знам какъв ми е инжекциона.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Газов инжекцион

Мнение от mad_presley » 03 Апр 2008, 10:02

Samp написа:Колеги, сложих си газов инжекцион, обаче имам проблем. Когато настъпя рязко газта и бързо я вкарам в големи обороти (при изпреварване) ми прехвърля на бензин. Ако плавно я настъпя няма проблем до 6500 оборота, но рязко на 4000 прехвърля на бензин. Газаджията каза, че било от газта (имало зимна и летна и понеже още било студено за това). Някой ако е слагал инжекцион да ми каже дали е нормално.

Първо кажи какъв ти е инжекциона, после иди при тоз газаджия и без нищо да му казващ го изтряскай с правата лопата :mhihi:

Така, както го обясняваш ми се струва, че са ти нагласили датчика за вакуума на много висока стойност.Газовия инжекцион мери налягането на газта и вакуума в колекторите.Когато падне налягането и вакуума, тогава превключва на бензин.Не знам каквъв ти е инжекциона, но ако е BRC, трябва д апремине на бензин само ако двата фактора са на лице, ако падне само налягането, а вакуума е в норма или обратно, не превключва.
При теб проблемът явно е в ниски стойности на вакуум, зададени в компютъра на газовото и като настъпиш рязко газта като караш на 4-та с 50 примерно, вакуума в колекторите за момент отслабва и явно казва на газовото, че свършва газта.

Това разбира се е само предположение, докато не кажеш какъв ти е газовия инжекцион с подробности (с български софтуер ли е, с какви дюзи...), нищо конкретно не мога да ти кажа ;)

Потребител
Аватар
Кара: E-39 и Е-38
Детайли за колата: Е-39 - 520, 09.1998г., бензин/газ, прекрасна, жал ми е да я продам
Е-38 - 740, 1995г., бензин/газ, автомат, още по-прекрасна (за мен)

Мнение от Bobi 70 » 03 Апр 2008, 12:33

карам на газ повече от половин година (и в топло и в студено).прехвърля на бензин над 210км/ч , независимо от това колко рязко подавам газта. Не съм гледал оборотите и не съм изцеждал до "червено" скоростите за да видя кога прехвърля, но ще провера. Всичко е от настройките .

Потребител
Аватар

Мнение от Samp » 03 Апр 2008, 19:17

Значи, братоци, инжекциона ми е Stefanelli. Днес ходих пак при газаджията и ми провериха отпред при двигателя всичко било ОК. Обаче ми казаха, че отзад(при бутилката) имало някакъв предпазен клапан, който при по-мощните коли го махали, но при мен го били оставили и ми казаха като изхарча газта да отида пак за да го видят. Сега ми изключиха автоматичното прехвърляне на бензин (докато отида пак) и нямам проблем, не ми прехвърля, но като свърши газта ще почне да прекъсва и аз трябва с копчето да я върна на бенз.

Мерси за инфото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 03 Апр 2008, 20:12

я и аз да питам :
на едно аверче с Е36 купе 318 IS отзад има газова /обикновена/ в багажника, абе всичко точно ама..
днеска се ударихме у един бордюр /с задната гума/ че тои много нещо кара с вратите :mhihi:
и после да сипе газ и стрелката в газовата я немаа .. . :shock:
и са не знае колко газ има, на някои случвало ли му се е стрелката да му изчезне ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 03 Апр 2008, 20:14

Случвало ми се е - да, ама тва с кво ти помага незнам.. :)

При мен стрелката беше просто поставена в дупката и се държеше сякаш от магнит - доста лесно се вади - незнам дали при всички бутилки е така..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 03 Апр 2008, 20:58

gvt_bg написа:Колега колкоти излезе газовият инжекцион BRC и къд го монтира

2000 лв. Монтирах я в Младост 3 в СБА, иначе магазина им е в младост 1 срещу Da House, но не е донастроена щото на ниските обороти гасне колата понякога в движение или като превключвам от директна на задна и обратното и гасне... явно трябва малко да се вдигнат оборотите на празен ход не знам... утре след работа съм в сервиза...

Иначе колата върви супер... с прехвърлянето от газ на бензин няма проблеми и обратното също... даже не знам дали си въобразявам ама ми се струва че върви повече :mhihi: Утре ше я снимам и ще кача снимки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 03 Апр 2008, 22:21

Да не си я Монтирал по скоро зад СБА ....при един Боби ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 03 Апр 2008, 23:24

абе хора що зорлян искате да си преебете колите?!? от 10 години съм карал три различни коли на газ- то не беха инжекциони, то не беха умни черни кутиики- нищо ама НИЩО не може да копира заводската система за впърскване на горивото! сега знам че ще ми се нахвърлите- затно само две думи- в колекторите (там където се слагат инжекторите за гориво) при високи обороси става разни урагани! има всевъзможни завихряния и течения на горивовъздушната смес- отворете един учебник да видите какви сложни формули има тама по въпроса. е как мислите колко са удачните места за поставяне на инжекторите? ми само едно- над клапана- там където е инжектора за БЕНЗИНОВО гориво, не за газово...газаджита идва с бормашината, още махмурлия от снощи, и дупчи където му е най удобно- после наглася работите с тройници, винтове, клапъни, изпарители и прочие, ако пък не стане- дреме му на шапката....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 04 Апр 2008, 21:29

Ето и снимките:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Апр 2008, 21:58

даи снимка и на багажника да видиме как седи бутилката бе брат :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 04 Апр 2008, 22:29

Утре. Днеска забравих :mhihi: ама как да седи... като бойлер най-отвътре в багажника понеже не ми се жертваше резервната гума, а аз не я ползвам за товарна и сега си има място за два-три куфара средни...

Следваща

Назад към E39