Проблем с автоматика Стария !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с автоматика Стария !
Здравейте колеги, днес докато се прибирах от Гоце Делчев, ударих паве от свлачище и разпрах гумата зверски, след като сложих резервна продължих да карам и установих че 5 скорост ми липсва карам на 4върта с 4 хил. оборота и неще и неще само от Банско до София ми вклучи 2 пути 5та скорост
. От какво може да е цялата тази история? има ли вероятност да е от удара ?
Мерси предварително

Мерси предварително

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
Понеже никой не ми отговори реших да ви кажа какъв е отговора на този въпрос. Компютъра на абс и скоростомера отчитат повече обороти на резервната защото е по-малък цолаж и от там предупреждава компа и ограничава автоматика до 4рта
и аз се бях изплашил много ама всичко си е ок 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
CreAt1ve написа:...защото е по-малък цолаж...
Ами ти с това трябваше да започнеш колега

Също така, въобще, ама въобще не се препоръва да се кара с гуми различен цолаж, особено отзад, защото дифа може и да кихне рязко

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Когато караш с автоматик с две различни по цолаж гуми на задната, може да направиш много бели, диференциал, ASC, ABS компютри и т.н.
Затова е закон, на задната ос винаги с еднакви гуми!!!
Затова е закон, на задната ос винаги с еднакви гуми!!!
Колеги аз това ви казвам като сложих резервната предните ми бяха 1та 255/40/17 а другата предна 205/60/15 а задните си бяха 255/40/17 и двете и вчера като сложих предните станаха 225/50/17 а задните си останаха 255/40/17 може ли от това да дава ядове или компа е натрупал яко грешки
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
еми то асц-то се е видяло в чудо. Закарай я да ти изчистят всички грешки купи си резервна 17ка и се надявай че ще се оправи, вариантите за неща който може да си прецакал са доста соленки
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
с тия различни размери на височина гуми предни задни .. се 1 да обуеш чехли и токчета
що така предни гуми по високи от задни ? стоиката на колата не е ли като на некоя волга така ..

що така предни гуми по високи от задни ? стоиката на колата не е ли като на некоя волга така ..

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
може и д ти се размине само с чистенето на грешките, но ако не резервна гума 17' то поне си купи от тоя тъпия спрей дето си го пълниш в спуканата гума и можеш да караш 30-50 км (до вулканизатор).
Абе колега аз РАЗПРАХ РЪНФЛАТ гума минах през свлачиште шпрея едва ли ще ми помогне гумата вече е на боклука.. и сега си турся 1 ама нещо не ми се купува чисто нова 600 пари
ако някой може да ме снабди с 1 бриджстоне потенца 255/40/17 да свирка ще черпя много

ако някой може да ме снабди с 1 бриджстоне потенца 255/40/17 да свирка ще черпя много
12 мнения
• Страница 1 от 1