Е39 и 6 степенна скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Е39 и 6 степенна скоростна кутия
абе имаше такава тема ама не мога да я намеря.
някой ако може да каже от кои модели на БМВ-та с 6 степенна скоростна кутия може да се вземе кутията и да се сложи на е39 (става въпрос за ръчка). какви са им горе долу цените на скоростните кутии. шестата им предавка със същото предавателно число ли е като на 5 степенната. 6-тата предавка ще натоварва ли доста съединителя.
благодаря предварително
някой ако може да каже от кои модели на БМВ-та с 6 степенна скоростна кутия може да се вземе кутията и да се сложи на е39 (става въпрос за ръчка). какви са им горе долу цените на скоростните кутии. шестата им предавка със същото предавателно число ли е като на 5 степенната. 6-тата предавка ще натоварва ли доста съединителя.
благодаря предварително

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ето ти 6 скорости :> не се занимаваи е моето мнение
със 6 са 540 ...........
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=10
със 6 са 540 ...........
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=10
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
в смисъл ония инжинерите у немско са предценили, че тая 6 стенна кутия със съединителя са за м5 и 540 (само на тях ги има).
Ако смениш кутия според мене ще трябва да смениш и съединителя защото твоя няма да издържи натоварването на 6та скорост. Според мен това е наплно безмислена инвестиция
Ако смениш кутия според мене ще трябва да смениш и съединителя защото твоя няма да издържи натоварването на 6та скорост. Според мен това е наплно безмислена инвестиция
Последна промяна asasin18 на 07 Май 2008, 14:21, променена общо 1 път
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
само искам да кажа че на съединителя няма да му стане нищо !
каква е тази глупос че 6та ще товари съединителя :idea:
каква е тази глупос че 6та ще товари съединителя :idea:
- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
Абе вчера и аз видях едно А6 , старичко , но с 6-степени и се замислих, ама май това е голям таралеж в гащите!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Интересна тема... И аз мислех преди време над тоя въпрос и засега съм в лек застой защото имам идея да сменям колата, но все пак за да съм полезен ще напиша някой ред по темата...
Не мисля, че скоростната кутия от бензиновия двигател ще върши достатъчна работа най малкото заради различните предавателни числа при бензина и дизела... Все пак работят на различни обороти при еднакви скорости и заради по големия въртящ момент дизела може да постигне аналогични скорости като безнина при по ниски обороти...
Затова аз по скоро се насочих към 6-степенна скоростна кутия от Е60 2,5 или 3,0 литра дизел... Общо взето предавателните числа се различават от на ТДС-а с 1-2 пункта и при двете 5-та скорост е 1,00 а при 6 степенната е 0,84.
За по удобно сравнение прилагам списък (не ме питайте колко съм търсил за да намеря предавателните числа на ТДС-а) :
525 TDS
Skorost Ratio
1. 5,09
2. 2,80
3. 1,76
4. 1,25
5. 1,00
Final drive ratio: 2.65
525D, 530D
Skorost Ratio
1. 5,08
2. 2,80
3. 1,78
4. 1,26
5. 1,00
6. 0,83 ili 0,84
Final drive ratio: 2.47
Общо взето кутийте имат много малко конструктивни разлики и при добро желание мисля че може да се напасне
Не мисля, че скоростната кутия от бензиновия двигател ще върши достатъчна работа най малкото заради различните предавателни числа при бензина и дизела... Все пак работят на различни обороти при еднакви скорости и заради по големия въртящ момент дизела може да постигне аналогични скорости като безнина при по ниски обороти...
Затова аз по скоро се насочих към 6-степенна скоростна кутия от Е60 2,5 или 3,0 литра дизел... Общо взето предавателните числа се различават от на ТДС-а с 1-2 пункта и при двете 5-та скорост е 1,00 а при 6 степенната е 0,84.
За по удобно сравнение прилагам списък (не ме питайте колко съм търсил за да намеря предавателните числа на ТДС-а) :
525 TDS
Skorost Ratio
1. 5,09
2. 2,80
3. 1,76
4. 1,25
5. 1,00
Final drive ratio: 2.65
525D, 530D
Skorost Ratio
1. 5,08
2. 2,80
3. 1,78
4. 1,26
5. 1,00
6. 0,83 ili 0,84
Final drive ratio: 2.47
Общо взето кутийте имат много малко конструктивни разлики и при добро желание мисля че може да се напасне

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
а бе хора ащо се занимавате с такива работи??? Какво им е на колите като са с 5 скорости??? Тая пуста 6 скорост колко пари си мислите че ще ви спести от гориво???
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Колко често караш с 200 км/ч за да си струва инвестицията. Ще спестяваш сигурно не повече от 5 литра гориво на година, а ще похарчиш много повече. Според мен няма смисъл.
@ DANTE525Tds, би ли си намалил размера на подписа, колега. Имам 80Mbit/s интернет и пак темите с твои мнения ми ги зарежда сума ти време. Хубава кола, но и в по-малък размер ще се вижда екстра. Благодаря ти предварително
@ DANTE525Tds, би ли си намалил размера на подписа, колега. Имам 80Mbit/s интернет и пак темите с твои мнения ми ги зарежда сума ти време. Хубава кола, но и в по-малък размер ще се вижда екстра. Благодаря ти предварително

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
Аз лично изобщо не съм споменавал за разхода или за пестене на гориво... И не е необходимо да караш със 200 за да включиш 6-та скорост... Аз исках да слагам такава кутия най вече за да са симетрични скоростите, защото иначе от 5-та назад няма нищо и това ме дразни... По добре е да са напред-назад 3 пъти вместо 2 пъти и накрая само напред...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
И още нещо за което се сещам е, че ако ти се счупи кутията каква ще предпочетеш да туриш ? Аз залагам, че повечето хора ще предпочетат 6 скорости при положение, че така и така трябва да се сменя... Затова по добре да се обсъди тази тема за да може да сме подготвени и за този случай и да знаем какво да правим... Е ако се окаже, че не може да се тури такава на ТДС-а, което силно ме съмнява тогава вече търсим оригинална...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Съгласен съм, че ако се счупи така, че да не може да се оправи, по-добре 6-степенна. Стига да може да се приспособи.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3