Парктроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Парктроник

Мнение от Giorceto » 26 Яну 2008, 10:59

От време на време не ми се включва парктроника, а седи и мига само и датчиците не работят. Някой да има идея от какво може да е.. смиъсл изгорял датчик или нещо друго... няма я типичната сиганлизация при виключване, а един дълъг продължителен сигнал и после.. почва да мига и .. до там :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 26 Яну 2008, 11:45

Изгорял датчик или окислена букса отзад. Дай колата на контакт, включи на задна и сложи пръста или ухото на всеки датчик поотделно. Трябва да се чува едно постоянно пукане, който датчик не пука в него е проблема.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 26 Яну 2008, 13:04

От време на време, някой от датчиците ти прави проблем. Обикновено се случва след автомивка или след като е престояла дълго на открито (за през нощта примерно).
Намираш кой е проблемния датчик и сменяш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8 » 28 Яну 2008, 13:34

Аз сменям гонг в момента поради същите симптоми. Диагностиката е от Камор. До края на седмицата ще се знае дали това е било проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 28 Яну 2008, 17:16

Само да вметна, че според мен не автомивка ами ядрен взрив не може да повреди такъв датчик. Преди около 3 месеца сменях и съответно след това с колеги разглобихме стария. Залят е целия със сравнително твърд силикон, а в предния край е цяла алуминиева част. Единствения начин да видим какво му е устройството беше да го унищожаваме малко по-малко като няма абсолютно никакъв начин да бъде сглобен отново.
Иначе в ръководството на колата действително пише в автомивка да не се доближва струята под налягане до датчика.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 28 Яну 2008, 17:24

А аз ще вметна, че щом ядерн взрив не може да ги повреди, тогава завода производител изобщо няма да ги произвежда като резервна част. Те не се повреждат и няма нужда да се сменят. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Яну 2008, 0:02

AGD написа:....
Иначе в ръководството на колата действително пише в автомивка да не се доближва струята под налягане до датчика.

Генерира се статическо електричество, което малко по малко прецаква датчиците.
Не напразно поради същата причина вече не мият цистерните на танкерите с вода под високо налягане.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 29 Яну 2008, 8:18

колега при мен се случва когато се замърси много колата/след дълъг, изпълнен с кал и гнус път/ - автомивка, наколко часа на топло в гаража и всичко е ОК, поне за сега

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 29 Яну 2008, 11:28

Забелязах че и при мене като изсъхне и се стопли се оправя.. явно защото бронятами орепдед има проблем и от там влиза вода и след това вече .. не дава контакт :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 29 Яну 2008, 23:50

Ще се сетите, ама .... :mhihi:

Решението е нов датчик!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8 » 31 Яну 2008, 17:41

Колеги,
Извинявам се че ползвам така темата, но знаете ли има ли някой който разбира от по-старите парктроници (93-94) на Е32 за да проследи дефекта?
Камората не успяха да се свържат с модула. Датчиците видимо работят, а гонгът е нов вече.
Имам само продължителен звук и след това нищо.

Назад към E39