от 525тдс -> 525d, 530d или направо е60 ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

от 525тдс -> 525d, 530d или направо е60 ???

Мнение от asasin18 » 28 Ное 2007, 15:14

Колеги в момента карам тдс-ката, и съм много доволен оказа се доста добра и запазена, обаче се чудя дали да не я сменя.
1. Мислех да я покарам тая още половин годинка някъде и да си купя направо е60.

Обаче нещо май взе да ми писва и се чудя дали да не си взема 525d или 530d. :banghead: Не знам дали ще има чак такава разлика между тях и мойта, имайки в предвид че аз въртя основно градско и не я ръчкам кой знае колко
Вие какво мислите има ли смисъл да я сменям за по - малко от година или да си я търкалям тая :?:
Последна промяна asasin18 на 29 Ное 2007, 10:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: 525d, 530d или 525тдс ???

Мнение от pazokolarov » 28 Ное 2007, 16:56

asasin18 написа:Обаче нещо май взе да ми писва и се чудя дали да не си взема 525d или 530d. :banghead: Не знам дали ще има чак такава разлика между тях и мойта, имайки в предвид че аз въртя основно градско и не я ръчкам кой знае колко

Ам то ку няяши разликъ, теъ у германску за ко са съ бъхтъли да ги мислят и произвеждат? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега, въпросът ти е финансово зависим и само ти можеш да си отгвориш вярно! ;) Ако си насъбрал достатъчно излишни средства, продавай ТДС-а и скачай на Е60. Ако пък не - 530дА е по-добрия вариант , според мен.
Успех!
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 28 Ное 2007, 17:22

и аз така мисля,по-добре държи ТДС и без това казваш че няма проблеми и после като я продаваш си вземи Е60,няма смисъл да я продаваш и да вземеш 525Д или 530Д да даваш сума ти пари да ги оправяш и после пак да я продаваш и т.н.
Аз моята мисля да я държа още 1-2 години и после ще си взема Nissan Pathfinder или нов или да има поне 2-3 години гаранция,те са до 5 години :mhihi: писна ми да продавам и да купя коли,искам да купя една нова и чак след 7-8 години да си взема по нов модел :mhihi:
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Ное 2007, 22:08

eno написа:и аз така мисля,по-добре държи ТДС и без това казваш че няма проблеми и после като я продаваш си вземи Е60,няма смисъл да я продаваш и да вземеш 525Д или 530Д да даваш сума ти пари да ги оправяш и после пак да я продаваш и т.н.
Аз моята мисля да я държа още 1-2 години и после ще си взема Nissan Pathfinder или нов или да има поне 2-3 години гаранция,те са до 5 години :mhihi: писна ми да продавам и да купя коли,искам да купя една нова и чак след 7-8 години да си взема по нов модел :mhihi:
С нисан няма да изкараш7,8 години,щом си карал бмв ;) питаи патило,а не старило.По темата-щом си слу4ил на тдс,отиваи на 60-ката като си готов,новото си е ново,но за мене е39 е по-хубава,но не и по актуална-това ве4е е въпрос на ли4ен критерии

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 28 Ное 2007, 23:14

Явно не знаеш че най-добрите джипове в света са Land Rover Dеfender,Nissan Patrol и Toyota Land Cruiser a за коли признавам БМВ,Нисан има дълга история ако става дума за джипове,също така и БМВ ако става дума за коли , Х5 им е първия джип,но с нашите дупки БМВ не са подходящи нито Х5, цената на Нисана е много добра и са много издържливи, има си причина че всичките фондации във всяка точка на света карат само или Нисан или Тойота, иначе БМВ-та са много скъпи и на 5000км, с моята кола лошо ми става като влизам в някоя дупка,представям си с Е60 :evil:
Братовчед ми има и Х5 и Land Rover Discovery,разликата е огромна между двете коли,на лош път,дупки и т.н. в Land Rover-a нищо не се усеща,но на хубав път Х5 летиии :mhihi:
Последна промяна eno на 28 Ное 2007, 23:33, променена общо 1 път

Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 28 Ное 2007, 23:27

eno написа:Явно не знаеш че най-добрите джипове в света са Land Rover Dеfender,Nissan Patrol и Toyota Land Cruiser a за коли признавам БМВ,но с нашите дупки БМВ не са подходящи нито Х5,тя не е джип а просто висока кола,ако излиза извън пътя умира а Нисана няма умиране,говоря само за Pathfinder и Patrol и цената му е много добра и са много издържливи има си причина че всичките фондации във всяка точка на света карат само или Нисан или Тойота, иначе БМВ-та са много скъпи и на 5000км с моята кола лошо ми става като влизам в някоя дупка,представям си с Е60 :evil:
Брадовчед ми има и Х5 и Land Rover Discovery,разликата е огромна междъ двете коли,на лош път,дупки и т.н. в Land Rover-a нищо не се усеща,но на хубав път Х5 не можеш да я видиш :mhihi:
Вседехода е друга работа,колега.Карал съм паджеро(2000км.)знам за какво става въпрос,не мога да намеря клипа с x5 на ски писта ,махни ги тия ''ТОшИБИ''.Твоите думи за фонда4иите ми зву4ат като ''защо бтк ползва форд'',или тези мисии не са 4ували за новия ''газ''с двигател за всеки мост,маслен въздушен филтер и там в пустинята,където през въздушния филтер на 4аланджър минава прах и тои спира газ е напред
Последна промяна ivan. на 28 Ное 2007, 23:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 28 Ное 2007, 23:41

Зарежи го тоя Пажеро,въобще не става,казах ти кои са най добрите джипове и те са се доказали и всеки го знае,както казах нито Х5,нито VW Toureg,нито ML мога да се мерят с тези 3 джипа за които аз говоря.
Остави клиповете,те са направени за да лъжат хората и после като купиш Х5 и оставяш в дупката,тогава си казваш абе тоя от клипа как го правеше,бил съм свидетел как моя приятел със Suzuki Samurai качи един хълм много по бързо от VW Toureg,много-то електрониката помага много на колите,но при джиповете е по-различно :mhihi:
Много мой приятели карат различни джипове от луксозните до издържливите и много добре знам разликата :mhihi: но въпреки това мисля да взема и една БМВ 1 серия по нататък :mhihi:
Няма смисъл да спорим,запознат съм с джиповете кои стават и кои не стават,а ти искаш да ми покажеш някои клипове,там всичките коли правят чудеса :mhihi:
Последна промяна eno на 28 Ное 2007, 23:48, променена общо 1 път

Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 28 Ное 2007, 23:48

eno написа:Зарежи го тоя Пажеро,въобще не става,казах ти кои са най добрите джипове и те са се доказали и всеки го знае,както казах нито Х5,нито VW Toureg,нито ML мога да се мерят с тези 3 джипа за които аз говоря.
Остави клиповете,те са направени за да лъжат хората и после като купиш Х5 и оставяш в дупката,тогава си казваш абе тоя от клипа как го правеше,бил съм свидетел как моя приятел със Suzuki Samurai качи един хълм много по бързо от VW Toureg,много-то електрониката помага много на колите,но при джиповете е по-различно :mhihi:
Много мой приятели карат различни джипове от луксозните до издържливите и много добре знам разликата :mhihi: но въпреки това мисля да взема и една БМВ 1 серия по нататък :mhihi:
ясно щом и паджеро не струва :mhihi: :mhihi: :mhihi:кажи сега от тошиба къде се върна :?: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 29 Ное 2007, 0:12

За новия Паджеро не знам как стоят нещата,но ако ми говориш за Паджерото който е до 95г. или 98г. не се сещам точно за годината,аз го сравнявам с Nissan Terrano,ако става дума за лош терен все едно си в кутия,качи се на Land Rover Defender или Discovery или Nissan Patrol или Pathfinder да усещаш ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА :mhihi:

Относно темата,аз съм се насочил към джиповете заради пътищата които скоро няма да се оправят ако пътищата бяха хубави нямаше да ми мине през ума да купя джип :mhihi:
Е 60 е страхотна кола,има много спортен вид,лично мнение за интериора въоще не ми харесва,Е39 има страхотен интериор и пласмаса е от висока класа,ако трябваше да избирам между Е39 и Е60,става дума за чисто нови,бих си избрал Е39 изглежда много по луксозна,но при положение че едва ли ще се намира Е39 нова,бих взел Е60 но с М пакет :mhihi: ,новата тройка ми харесва повече от Е60,а купето или кабриото на тройката е "No Comment" ,но това е моето мнение ;)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 29 Ное 2007, 6:59

скачаи на Е60 и не му мислиииии

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 29 Ное 2007, 8:32

Незнам колко време сте карали джипове, ама аз имах служебни доста, и мога да споделя, че в е39ката се чуствам мнооого добре, а тиа джипове ако си мислите че не се чупят :mhihi: мааани мааани, единич беше Ланд Ровер Дискъвери, /неможах да задържа един камаък в бъбреците/ а и след 130км си е направо приключение, верно че върви извън пътя много, НО колко пъти излизате извън пътя?? следващия който ме провокира да си купя баварката беще Рейндж ровър... уникален с чип с 2 степени, самолет просто звяр, ама като дойде завоя и требе намаляваш яко, Возията на рейнджа е уникална щото е на възглавници и не с еусеща нищо. Но за стъбилност и за потдръжка беги беги. Карах и един от последните Гранд Чероки и той едва зимаше завоите, един колега /лека му пръст/ се размаза до неузнаваемост с него... Миналата седмица ходих с Х5 до Греманя и Ви казвам, че карането на тоя звяр е стращно удоволствие, аз ако сменям от тук ще бегам на Х5
Инак колегата е прев за Газката, бай шефа си зе да ходи на лов, и само дразни закъсалите като обикаля около тях в калищата :mhihi:
А са по темата- 530д е уникален, ама на дали ще усетиш разликата щото от вътре е едно и също, ама ако можеш да си го позволиш си земи и 60тката /или поне я покараи/и след това сабята ще покаже :mhihi: ;) пуууу много пиша бе ужас...

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 29 Ное 2007, 10:45

Ще ми е интересно да чуя мнението на някой, който е имал е39 тдс-ка и д

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 29 Ное 2007, 11:28

asasin18 написа:Ще ми е интересно да чуя мнението на някой, който е имал е39 тдс-ка и д

Питай ICE,той има или имаше тдс и сега има д :)

Mitaran затова инстинските джипове не вдигат повече от 170-180км/ч,за мен Х5 не е джип а кола и върви като кола,вдига 240км/ч на магистрала,личен опит :uups: и дупките се усещат повече отколкото с Е39 и Е38 :) иначе ми е любимата КОЛА ;) asasin18 ако имаш парички по-добре си вземи Х5 3.0д,стария модел,сигурно ще го намериш нов и цената би трябвало да е същата като Е60,но е по-добра и по луксозна,тоест и по скъпа подръжка.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 29 Ное 2007, 13:10

asasin18 написа:Ще ми е интересно да чуя мнението на някой, който е имал е39 тдс-ка и д

Аз нямам,но все пак изчакай и направо на новата кола ......

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 29 Ное 2007, 14:41

eno написа: ако имаш парички по-добре си вземи Х5 3.0д,стария модел,сигурно ще го намериш нов и цената би трябвало да е същата като Е60,но е по-добра и по луксозна,тоест и по скъпа подръжка.

имах петима приятели с Х5 и 3 от бяха 3д, 1 - 4.4 и 1 - 4.8ис, го познавам като кола, но честно казано предпочитам лека кола, а не джип

Следваща

Назад към E39