Как се пали печката през телефона?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как се пали печката през телефона?

Мнение от GreenOreh » 26 Ное 2007, 20:39

525Д - има печка, която може да се пали от бордовия комп. ръчно или с таймер. Нямам дистанционно. Колата има оригинален телефон и знам, че има начин да се пали печката през телефона. Как става това? Някакъв софтуерен ъпдейт ли се прави или се слагат някакви допълнителни модули? 10Х

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как се пали печката през телефона?

Мнение от МАЧКАТОР » 26 Ное 2007, 21:31

GreenOreh написа:525Д - има печка, която може да се пали от бордовия комп. ръчно или с таймер. Нямам дистанционно. Колата има оригинален телефон и знам, че има начин да се пали печката през телефона. Как става това? Някакъв софтуерен ъпдейт ли се прави или се слагат някакви допълнителни модули? 10Х
Допълнителен модул е, при това няма нищо общо с телефона на колата, казва се thermocall и струва 970лева, купуваш си една примичка, и когато решиш да си пуснеш печката й пращаш един SMS.

Потребител
Аватар

Мнение от GreenOreh » 26 Ное 2007, 22:40

Благодаря за отговора. В Дару кар намирам Thermo Call за 1807 лева, къде се продава за 970 лева? Картата в този модул ли се слага? Къде се монтира модула и слага ли се друга антена? Моята печка е оригинална с колата, а не допълнително слагана, иначе пак е Webasto.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 27 Ное 2007, 10:33

ако ходиш на официалното представителсто на вебасто в софия ще ти го дадат по евтино...или да ти сменят управлението с такъв с дистанционно...а ре късметлио! ще влизаш на топло пък ниеще търкаме тия пусти стъкла и ще молим на бога на парното да загрее бързо...дееба и капитализъм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 27 Ное 2007, 12:25

grnka написа:ако ходиш на официалното представителсто на вебасто в софия ще ти го дадат по евтино...или да ти сменят управлението с такъв с дистанционно...а ре късметлио! ще влизаш на топло пък ниеще търкаме тия пусти стъкла и ще молим на бога на парното да загрее бързо...дееба и капитализъм
:mhihi: :mhihi: Така е.......

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 27 Ное 2007, 13:54

Печката е голяма работа. Миналата седмица се видяхме с колегата Pinko и се заговорихме за благината "печка". Той ми показа как работи въпросната екстра на неговата Алфа. Ей, голям кеф е! :D Питаш си дистанционното колко градуса е в колата, то ти отговаря - казваш си, е-е има време за още едно кафе и чак тогава слизаш. А другите чегъртат ли леда от стъклата... :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 27 Ное 2007, 22:18

err0r написа:Печката е голяма работа. Миналата седмица се видяхме с колегата Pinko и се заговорихме за благината "печка". Той ми показа как работи въпросната екстра на неговата Алфа. Ей, голям кеф е! :D Питаш си дистанционното колко градуса е в колата, то ти отговаря - казваш си, е-е има време за още едно кафе и чак тогава слизаш. А другите чегъртат ли леда от стъклата... :D
Ххахахахах, кой ли му я направи тази благинка :mhihi: Това е най-доброто, всичките коли са ни с такова дистанционно, да сме информирани своевременно :mhihi: Поздрави на Пинко от той си знае кой :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 27 Ное 2007, 22:23

GreenOreh написа:Благодаря за отговора. В Дару кар намирам Thermo Call за 1807 лева, къде се продава за 970 лева? Картата в този модул ли се слага? Къде се монтира модула и слага ли се друга антена? Моята печка е оригинална с колата, а не допълнително слагана, иначе пак е Webasto.
Имам такъв термокол на склад, но честно казано е пълна глупост, по-добре е едно такова :arrow: http://www.make-me-ice-free.com/main.html

Цената пак е горе-долу същата :D Тоя термокол имаше един немец, който ми се изфука, че на летище София си пуснал печката в Мюнхен, голем праз :mhihi: Все едно е свършил нещо полезно, а и да цакаш на някоя тъпа компания за всеки SMS..............

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 27 Ное 2007, 22:32

Всяка сутрин преди работа, едни задължителни 20 - 25 минути и като се кача в колата все едно преди малко съм я загасил...
Печката си и е печка.. няма такъв кеф :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 27 Ное 2007, 23:30

МАЧКАТОР написа:
err0r написа:Печката е голяма работа. Миналата седмица се видяхме с колегата Pinko и се заговорихме за благината "печка". Той ми показа как работи въпросната екстра на неговата Алфа. Ей, голям кеф е! :D Питаш си дистанционното колко градуса е в колата, то ти отговаря - казваш си, е-е има време за още едно кафе и чак тогава слизаш. А другите чегъртат ли леда от стъклата... :D
Ххахахахах, кой ли му я направи тази благинка :mhihi: Това е най-доброто, всичките коли са ни с такова дистанционно, да сме информирани своевременно :mhihi: Поздрави на Пинко от той си знае кой :D

А на БМВ с печка, но без дистанционно можете ли да сложите модул с дистанционно!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 28 Ное 2007, 0:00

Гррр тая сутрин едвам си влезнах в колата :mhihi: Цялата беше замръзнала... Мамка му все забравям за печката и като се сетя за нея се сещам също така, че нямам и дистанционно за нея и не ми се връща до колата да я настройвам кога да топли сутринта :( Абе куца работа... Иииискам дистанционнооо :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 28 Ное 2007, 0:41

Apunch написа:
МАЧКАТОР написа:

А на БМВ с печка, но без дистанционно можете ли да сложите модул с дистанционно!?
Може, всичко може, само че все още си чакам схемата за Е46 и Е39, голямо размотаване е, когато дойде в моите ръчички ще пусна по едно лично, защото тая тема леко отива комерс и не е правилно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 28 Ное 2007, 1:19

Kartoff написа:Гррр тая сутрин едвам си влезнах в колата :mhihi: Цялата беше замръзнала... Мамка му все забравям за печката и като се сетя за нея се сещам също така, че нямам и дистанционно за нея и не ми се връща до колата да я настройвам кога да топли сутринта :( Абе куца работа... Иииискам дистанционнооо :roll:

Ти нали имаш TDS(от подписа ти гледам) ,TDS-а нали няма печка ? Или е допълнително монтирана ?
Доста кончета в един обор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 28 Ное 2007, 9:36

emok написа:
Kartoff написа:Гррр тая сутрин едвам си влезнах в колата :mhihi: Цялата беше замръзнала... Мамка му все забравям за печката и като се сетя за нея се сещам също така, че нямам и дистанционно за нея и не ми се връща до колата да я настройвам кога да топли сутринта :( Абе куца работа... Иииискам дистанционнооо :roll:

Ти нали имаш TDS(от подписа ти гледам) ,TDS-а нали няма печка ? Или е допълнително монтирана ?

Какво ще рече това "TDS-а нали няма печка ?" ? Нали точно това казах, че имам печка, но нямам дистанционно... Не е слагана допълнително. Има си две времена за настройване във борд компютъра, но все забравям да я нагласявам за другата сутрин... Като се настрои за час мига едно червено до копчето за телефона, но като се пусне прави топлото и загасва и трябва пак да и казваш кога да тръгне... Не знам как да я направя да си знае всяка сутрин да се пуска...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 28 Ное 2007, 21:03

Kartoff написа: Не знам как да я направя да си знае всяка сутрин да се пуска...
Няма как ;) Законодателството на бундестага не разрешава повторно включване на зададено време :mhihi:

Следваща

Назад към E39