Проблеми с паленето

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с паленето

Мнение от вате » 26 Ное 2007, 0:05

наскоро си взех колата и много ми харесва, но вече два пъти отказва да запали. Лошото е, че не мога да открия къде е проблема. Сутрин колата пали перфекно не е имало проблем, но карам 500м оставям я за 1 час и след това не ще да запали. Бутам я запалва лесно и след това никакви проблеми. Проверих акумолатора няма проблем. Мерих за оттечка няма. Аз се съмнявах в алармата. Възможно ли е? Или може би шалтера на стартера? Някой имал ли е подобен проблем? Моля за съвет незнам как да разреша проблема?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 26 Ное 2007, 12:11

А изобщо върти ли или неще, ако от време на време неще, то проблема е в стартера - четки или шалтер.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от вате » 26 Ное 2007, 18:38

ИЗОБЩО НЕ ВЪРТИ САМО ЧУКА ВСЕ ЕДНО Е ПАДНАЛ АКУМОЛАТОРА И ФАРОВЕТЕ ПРИСВЕТКАТ. ОТ 5 ДНИ КАРАМ БЕЗ АЛАРМА ИЗКЛЮЧИХ Я И НЕ Е ПРАВИЛА ПРОБЛЕМ. И АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ПРИЧИНАТА Е В СТАРТЕРА НО МОЖЕ И ДА Е ОТ АЛАРМАТА. НЕ СЪМ СИГОРЕН ПИЧОВЕТЕ ДЕТО МОНТИРАХА АЛАРМАТА КАЗАХА ЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ ПАЛИ ОТ АЛАРМАТА.

от модераторския екип:
НЕ ПИШИ С ГЛАВНИ БУКВИ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 26 Ное 2007, 18:48

Аз преди имах такъв проблем с калибрата, появяваше се от време на време,непредсказуемо. Мисля,че при мен беше от бендикса, точно така само пукаше като въртя ключа, там имало някакви зъбци, които са се износили и неможело хубаво да зацепи и да завърти алтернатора.Не разбирам много, но в общи линии нещо такова. Една зима когато беше доста студено, така завъртях и нещо превъртя отпред и изтропа като на откачена верига, тогава ми казаха че това е бендикса и в студовете така се случвало, после нямах проблем. Ако е от това при теб, когато неиска да завърти, казаха ми че се давало на трета и колата се разклаща добре,така че да се наместят зъбците и да завърти, дано да съм бил полезен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 27 Ное 2007, 14:51

вади стартера
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 27 Ное 2007, 17:02

Провери дали са добре стегнати + и - кабелите на клемите на акумулатора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 28 Ное 2007, 1:01

аларма 100%! и аз съм имал такъв проблем

Потребител
Аватар

Мнение от вате » 28 Ное 2007, 2:56

Днес ми се случи друго странно нещо,което ме кара да мисля че тази кола има някакви проблеми с електрониката. След като изгася колата вратите сами се заключват. Когато отварям от ключа се отварят вратите без багажника. Като отворя багажника и го затворя се заключват вратите. Каде да отида за да си реша проблемите? Дайте предложение моля? :help: :help: :help:

Потребител
Аватар

Мнение от вате » 28 Ное 2007, 2:58

Иво, ти как си оправи проблема?

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 29 Ное 2007, 14:40

вате написа:иво ти как си оправи проблема?

Иво е ходил при жичкаджия за алармата, а ти, освен при такъв ще тряба и до някой свестен монтьор да се занесеш.
Аз точно затуй аларма на моя кола НЕ СЛАГАМ, щот прай когат кот си иска :evil: , ако е фабрична О.К., ама тия измишльотини тука за 25-200лв. и някой хлъх да ми рови тоците и да ходи с резачките из колата ми - е няма как да стане. Един път влезнах у тая приказка, алармата стоя точно месец в колата, докато в едит студен зимен ден, зема че ми изгаси колата в една гора на майка си райна из балкана и аз с жената......, познай дали не я издърпах цялата и дали не се прибрах с кабелите на късо :evil: , от тогаз, аз такваз дивотия у колата си не турям.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E39