Добавки (зимни) за нафта?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Добавки (зимни) за нафта?

Мнение от noiseless » 21 Ное 2007, 13:39

Направих "търсене" в Е39, но открих единствено препоръки за Кастрол и ЛикиМоли.
Понеже ще ми е първа зима с дизел - има ли нужда от зимна добавка за нафтата (и каква) или горивото си е пригодено за зимните ни условия?
И по принцип - освен почиставщия препарат на БМВ "Дизел шпулунг" за дюзи, (който вече използвах) има ли горивна добавка за резервоара, с която е хубаво да си карам колата и зиме и лете?
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 21 Ное 2007, 14:36

Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
През лятото няма нужда от такива, щото -нали :D
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли, но те са за отпушване на дюзите и прочистване на горивната система (различни са за турбодизелови и комънрейл двигателите).
А за подобряване на работата на двигателя и намаляване разхода на гориво се слагат добавки в маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 21 Ное 2007, 15:58

Благодаря за отговора, колега!
Зимата горивовносителите и пройзводителите не слагат ли в техните горива противозамръзващи добавки и аз трябва ли да слагам допълнителни?
Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
Присадката на Кастрол ТДА ми се вижда доста подходяща според описанието и тук:
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=86

Накакви други предложения?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 21 Ное 2007, 16:07

noiseless написа:Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?

По-скоро призводителите дават минимален пробег - около 2000 км между използването им.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 21 Ное 2007, 18:33

От магазина ХИТ в Люлин си купих добавка TEXACO в метална опаковка и откакто я използвам двигателя стана по-тих и по-еластичен и разхода падна забележително. Смятам, че повишава качеството на нафтата/и то на тази от OMV обикновенната - само с нея карам, защото като пробвах с другата не усутих разлика/. УСПЕХ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 21 Ное 2007, 21:20

pazokolarov написа:
noiseless написа:Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?

По-скоро призводителите дават минимален пробег - около 2000 км между използването им.

Абе тези антигел - зимните май са за всяко зареждане, не на интервал :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 21 Ное 2007, 23:26

На е30-ката слагам вече 4 години/зими/ добавка на Редекс.Много съм доволен.До сега не е имало слчай да ме остави независимо от температурата.Първите 2 години добавката беше зелена на цвят,сега е синя.Има я в почти всички бензиностанции.1 шише от 500мл. третира около 200 л нафта.Цената е 16-17 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 21 Ное 2007, 23:35

Marto66 написа:От магазина ХИТ в Люлин си купих добавка TEXACO в метална опаковка и откакто я използвам двигателя стана по-тих и по-еластичен и разхода падна забележително. Смятам, че повишава качеството на нафтата/и то на тази от OMV обикновенната - само с нея карам, защото като пробвах с другата не усутих разлика/. УСПЕХ

ако имаш възможност пусни една снимка на TEXACO да отида и аз да го купя :)
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 22 Ное 2007, 2:16

pazokolarov написа:Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
...
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли....

Колега pazokolarov,
Дизел Шпулунг-а не е зимна добавка за горивото!!!
И изобщо не е добавка за гориво!!!
Това е добавка за промиване на горивната система на tds-ите и се ползва малко по-различно.

!!!НЕ СЛАГАЙТЕ ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ В РЕЗЕРВОАРА НА АВТОМОБИЛА!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 22 Ное 2007, 3:10

ICE написа:!!!НЕ СЛАГАЙТЕ ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ В РЕЗЕРВОАРА НА АВТОМОБИЛА!!!

какъв му е случая на тоя ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ къде се слага и върши ли работа?
Аз по принцип си сипвам някава на лики моли и съм доволен (тая дето е на 2000км)

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 22 Ное 2007, 9:25

Разкача се нафтопровода около горигния филтър и маркуча за горивото и обратното гориво се поставят в него. Нещо като байпас на резервоара. Колата работи с тази смес, докато изразходи всичката химия от опаковката. После всичко по местата и готово! 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 22 Ное 2007, 11:55

ICE написа:Разкача се нафтопровода около горигния филтър и маркуча за горивото и обратното гориво се поставят в него. Нещо като байпас на резервоара. Колата работи с тази смес, докато изразходи всичката химия от опаковката. После всичко по местата и готово! 8)

На мен в Дарукар при тази процедура ми откачиха и бушона за горивната помпата в резервоара...

ICE, ти ползваш ли, и какви добавки, които се сипват В резервоара?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 22 Ное 2007, 14:53

Apunch написа:
pazokolarov написа:

Абе тези антигел - зимните май са за всяко зареждане, не на интервал :?:

Имам предвид добавките за почистване на горивната система.

ICE написа:
pazokolarov написа:Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
...
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли....

Колега pazokolarov,
Дизел Шпулунг-а не е зимна добавка за горивото!!!
И изобщо не е добавка за гориво!!!
Това е добавка за промиване на горивната система на tds-ите и се ползва малко по-различно.

Ако се четат постовете последователно и внимателно, може да се преодолеят недоразуменията в писанията.
Колегата безшумния достатъчно добре е пояснил, че ДШ не е горивна добвка, пък и за това е писано доста във форума.
Явно не съм успял да напиша правилно това, което съм мислел :uups:

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 23 Ное 2007, 1:43

pazokolarov написа:Явно не съм успял да напиша правилно това, което съм мислел :uups:

Точно! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 23 Ное 2007, 13:58

Като гледам няма единно мнение какви добавки (и дали) да се ползват, така че ще пробвам каквато намеря или евентуално Кастрол.
Благодаря на всички за мненията.

Следваща

Назад към E39