Добавки (зимни) за нафта?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Добавки (зимни) за нафта?
Направих "търсене" в Е39, но открих единствено препоръки за Кастрол и ЛикиМоли.
Понеже ще ми е първа зима с дизел - има ли нужда от зимна добавка за нафтата (и каква) или горивото си е пригодено за зимните ни условия?
И по принцип - освен почиставщия препарат на БМВ "Дизел шпулунг" за дюзи, (който вече използвах) има ли горивна добавка за резервоара, с която е хубаво да си карам колата и зиме и лете?
Благодаря!
Понеже ще ми е първа зима с дизел - има ли нужда от зимна добавка за нафтата (и каква) или горивото си е пригодено за зимните ни условия?
И по принцип - освен почиставщия препарат на БМВ "Дизел шпулунг" за дюзи, (който вече използвах) има ли горивна добавка за резервоара, с която е хубаво да си карам колата и зиме и лете?
Благодаря!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
През лятото няма нужда от такива, щото -нали
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли, но те са за отпушване на дюзите и прочистване на горивната система (различни са за турбодизелови и комънрейл двигателите).
А за подобряване на работата на двигателя и намаляване разхода на гориво се слагат добавки в маслото.
През лятото няма нужда от такива, щото -нали

А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли, но те са за отпушване на дюзите и прочистване на горивната система (различни са за турбодизелови и комънрейл двигателите).
А за подобряване на работата на двигателя и намаляване разхода на гориво се слагат добавки в маслото.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора, колега!
Зимата горивовносителите и пройзводителите не слагат ли в техните горива противозамръзващи добавки и аз трябва ли да слагам допълнителни?
Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
Присадката на Кастрол ТДА ми се вижда доста подходяща според описанието и тук:
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=86
Накакви други предложения?
Зимата горивовносителите и пройзводителите не слагат ли в техните горива противозамръзващи добавки и аз трябва ли да слагам допълнителни?
Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
Присадката на Кастрол ТДА ми се вижда доста подходяща според описанието и тук:
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=86
Накакви други предложения?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
noiseless написа:Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
По-скоро призводителите дават минимален пробег - около 2000 км между използването им.
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
От магазина ХИТ в Люлин си купих добавка TEXACO в метална опаковка и откакто я използвам двигателя стана по-тих и по-еластичен и разхода падна забележително. Смятам, че повишава качеството на нафтата/и то на тази от OMV обикновенната - само с нея карам, защото като пробвах с другата не усутих разлика/. УСПЕХ
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
pazokolarov написа:noiseless написа:Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
По-скоро призводителите дават минимален пробег - около 2000 км между използването им.
Абе тези антигел - зимните май са за всяко зареждане, не на интервал

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
На е30-ката слагам вече 4 години/зими/ добавка на Редекс.Много съм доволен.До сега не е имало слчай да ме остави независимо от температурата.Първите 2 години добавката беше зелена на цвят,сега е синя.Има я в почти всички бензиностанции.1 шише от 500мл. третира около 200 л нафта.Цената е 16-17 лв.
Marto66 написа:От магазина ХИТ в Люлин си купих добавка TEXACO в метална опаковка и откакто я използвам двигателя стана по-тих и по-еластичен и разхода падна забележително. Смятам, че повишава качеството на нафтата/и то на тази от OMV обикновенната - само с нея карам, защото като пробвах с другата не усутих разлика/. УСПЕХ
ако имаш възможност пусни една снимка на TEXACO да отида и аз да го купя

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
pazokolarov написа:Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
...
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли....
Колега pazokolarov,
Дизел Шпулунг-а не е зимна добавка за горивото!!!
И изобщо не е добавка за гориво!!!
Това е добавка за промиване на горивната система на tds-ите и се ползва малко по-различно.
!!!НЕ СЛАГАЙТЕ ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ В РЕЗЕРВОАРА НА АВТОМОБИЛА!!!
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
ICE написа:!!!НЕ СЛАГАЙТЕ ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ В РЕЗЕРВОАРА НА АВТОМОБИЛА!!!
какъв му е случая на тоя ДИЗЕЛ ШПУЛУНГ къде се слага и върши ли работа?
Аз по принцип си сипвам някава на лики моли и съм доволен (тая дето е на 2000км)
- ICE
- Ледения
-
Разкача се нафтопровода около горигния филтър и маркуча за горивото и обратното гориво се поставят в него. Нещо като байпас на резервоара. Колата работи с тази смес, докато изразходи всичката химия от опаковката. После всичко по местата и готово!

- noiseless
- младши ентусиаст
-
ICE написа:Разкача се нафтопровода около горигния филтър и маркуча за горивото и обратното гориво се поставят в него. Нещо като байпас на резервоара. Колата работи с тази смес, докато изразходи всичката химия от опаковката. После всичко по местата и готово!![]()
На мен в Дарукар при тази процедура ми откачиха и бушона за горивната помпата в резервоара...
ICE, ти ползваш ли, и какви добавки, които се сипват В резервоара?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Apunch написа:pazokolarov написа:noiseless написа:Тези горивопочистващи добавки не е ли хубаво да ги използваме през 2-3 резервоара профилактично имайки предвид лошата нафта у нас?
Абе тези антигел - зимните май са за всяко зареждане, не на интервал
Имам предвид добавките за почистване на горивната система.
ICE написа:pazokolarov написа:Добавки се слагат само през зимата за избягване "желирането" на нафтата.
...
А освен ДизелШпулунг-а има и такаива на други производители, включително и на ЛикиМоли....
Колега pazokolarov,
Дизел Шпулунг-а не е зимна добавка за горивото!!!
И изобщо не е добавка за гориво!!!
Това е добавка за промиване на горивната система на tds-ите и се ползва малко по-различно.
Ако се четат постовете последователно и внимателно, може да се преодолеят недоразуменията в писанията.
Колегата безшумния достатъчно добре е пояснил, че ДШ не е горивна добвка, пък и за това е писано доста във форума.
Явно не съм успял да напиша правилно това, което съм мислел

- ICE
- Ледения
-
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Като гледам няма единно мнение какви добавки (и дали) да се ползват, така че ще пробвам каквато намеря или евентуално Кастрол.
Благодаря на всички за мненията.
Благодаря на всички за мненията.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2