Как се натяга ръчната освен от купето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
Как се натяга ръчната освен от купето
Как се натяга ръчната, освен от купето и дали има датчик за износени накладки на ръчната? Между другото ми свети и лампата на спирачната течност. Може ли да има връзка с ръчната. Спирачната течност я проверявах и си е ок.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Мисля, че ръчната се натяга само от двете шпилки на ръчката в купето. А причината, ако не си карал нарична (
), обикновенно е само в задните дискове. В гнездото на накладките влиза вода, желязото ръждясва, ръждата се рони и така диаметъра се разширява. Резултат - няма ръчна! Сменят се задните дискове. Налкадките може и да са добре, минималната им дебелина е 3 мм.
А светенето на лампата за сп. течност не би трябвало да има връзка с ръчната спирачка.

А светенето на лампата за сп. течност не би трябвало да има връзка с ръчната спирачка.
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
Спирачките на ръчната не хващат ли на барабана дисковите са си отделни. Някой ми подсказа, че могат да се натягат през дупките на болтовете за джантата.
pazokolarov написа:Мисля, че ръчната се натяга само от двете шпилки на ръчката в купето. А причината, ако не си карал нарична (), обикновенно е само в задните дискове. В гнездото на накладките влиза вода, желязото ръждясва, ръждата се рони и така диаметъра се разширява. Резултат - няма ръчна! Сменят се задните дискове. Налкадките може и да са добре, минималната им дебелина е 3 мм.
Кое е лампата за спирачна течност?
Жълтата лампа "АБС" или червената лампа с удивителен знак?
DJ DEMY BOY написа:Червената лампа с удивителен знак
И на мен ми свети тази лампа, но не би ли трябвало да има нещо общо с електрониката по колата,
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight= тук съм написал при мен какви аномалии стават и затова питам.
Добре де спирачната течност за спирачките отделна ли е от спирачната течност на ръчната? Не се учудвам ако ми е ръчната защото хваща чак на последния зъб.
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
Ръчната няма нищо общо със спирачната течност! Тя е с жила. Можеш да я натегнеш малко, като махнеш кожата на ръчната в купето. Има две жила с гайки.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Натяга се само от задните дискове през отвора на болтовете - това е супер шибано, щото трябва да сваляш гумите.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Не е толкова шибано, ако знаеш какво, къде и как!
__________________________________________________________________________________
ПП. Ръчната се коригира от задните колела, както вярно написаха CheGevara и още няколко човека...

__________________________________________________________________________________
ПП. Ръчната се коригира от задните колела, както вярно написаха CheGevara и още няколко човека...
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- DJ DEMY BOY
- Потребител
-
ре
Най-добре и лесно става като свалиш гумата след това челюстите на спираските главината с диска и си виждат накладките има 1 болт който се развива и раздува накладките, сглобяваш наново и си ок.
Офф тая ръчна - ходих при майстори , сменях накладките на ръчната и пак все едно нямам ръчна. Когато е по наклон с предницата надолу почти не хваща , а когато е със задницата хваща добре. Не съм сменял дисковете но едва ли чак токлова са износени леглата че дори когато са чисто нови накладките пак да нямам ръчна. Дано се окаже че майстора не е могъл да я натегне добре.
Доста кончета в един обор.

Аз си купих Е39 преди 2 седмици и моята ръчна не ми държи добре.
Разяснете моля, къде са тия болтове вътре в купето до ръчната, че нещо не мога да ги намеря. Трябва ли да се махне кожата на ръчната, за да се видят тези болтове за натягане, и ако е да, как се маха кожата? Има ли нещо по-специално или само хващаш и дърпаш?
Разяснете моля, къде са тия болтове вътре в купето до ръчната, че нещо не мога да ги намеря. Трябва ли да се махне кожата на ръчната, за да се видят тези болтове за натягане, и ако е да, как се маха кожата? Има ли нещо по-специално или само хващаш и дърпаш?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2