Help: Антифриза е пълен до половината
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Help: Антифриза е пълен до половината
Колеги,
не знам как е станало или дали още става, но тази сутрин
Запалих двигателя за 15 секудни после го изгасих реших да проверя антифриза.
Проверих антифриза (тъмно син на цвят) и беше само до половината на съда.
Стрелката за температурата е точно по средата на 90градуса.
Климатроника си работи.
520i E39 98г tourig
не знам как е станало или дали още става, но тази сутрин
Запалих двигателя за 15 секудни после го изгасих реших да проверя антифриза.
Проверих антифриза (тъмно син на цвят) и беше само до половината на съда.
Стрелката за температурата е точно по средата на 90градуса.
Климатроника си работи.
520i E39 98г tourig
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Ако си бил сигурен, че преди това е бил на макс те съветвам най-чевръсто да си провериш маркучите по охладителната система. Вероятно сълзи от някъде.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

is time itself

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега, според мен по-добре отиди на сервиз. И при мен беше така и се оказа пукнат радиатор, дано да не е, но има много варианти да губи антифриз, а с тази проблемна охладителна система на БМВ могат да станат големи поразии по двигателя. Успех. 

Нищо лично ,Просто бизнес !
Re: Help: Антифриза е пълен до половината
И аз имах проблеми с охладителната система, значи ако ти е на средата на казанчето, както каза колегата до там трябва да е, но ако долееш до някаква точка (примерно до средата) и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш, че губи вода а то просто си е влязло в системата.bat_lyubo написа:...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
slav4o1 написа:.... и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш че губи вода а то просто си е влязло в системата.

Като "покараш малко" не би ли следвало нивото в разширителното казанче да се качи малко?
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа::shock:![]()
![]()
Като "покараш малко" не би ли следвало нивото в разширителното казанче да се качи малко?
Именно

There are moments
is time itself

is time itself

pazokolarov написа:slav4o1 написа:.... и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш че губи вода а то просто си е влязло в системата.
![]()
![]()
![]()
добре де виж си нивото на антифриза изчакаи да изтине отвори и при отварянето нивото ще се покачи ама 10000% ти го гарантирам
ре
Когато двигателя е студен и отвориш казанчето на антифриза ,нивото му трябва да е на чертичката където пише KALT(нем.-студен)или COLD(англ.-студен).Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата.На сутринта ,когато колата е студена и си провериш нивото на антифриза ,то пак трябва да е на чертичката KALT/COLD.Тогава си сигурен ,че в охладителната ти система има точно толкова антифриз,колкото е необходимо! 

Re: ре
zillius написа:Когато двигателя е студен и отвориш казанчето на антифриза ,нивото му трябва да е на чертичката където пише KALT(нем.-студен)или COLD(англ.-студен).Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата.На сутринта ,когато колата е студена и си провериш нивото на антифриза ,то пак трябва да е на чертичката KALT/COLD.Тогава си сигурен ,че в охладителната ти система има точно толкова антифриз,колкото е необходимо!
Благодаря колега, утре сутрин ще направя и тази диагностика.
Като се загледах днес по обед, близо до капачката има следи като че ли е изхърляла нещо.
Дали е възможно, ако съм карал много време на високи обороти (например хипотетично докато карам пред някой черен мерцедес на магистралата) да се е дигнало налягането и няколко десетки милилитра да си ги е изплюло?
Не съм разбирач, но съм чувал че имало това свойство.
Някой по-компетентен колега може да разясни дали тази теза е възможна.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
slav4o1 написа:добре де виж си нивото на антифриза изчакаи да изтине отвори и при отварянето нивото ще се покачи ама 10000% ти го гарантирамpazokolarov написа:slav4o1 написа:.... и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш че губи вода а то просто си е влязло в системата.![]()
![]()
![]()
Предлагам ти, като не ти е ясна схемата на работа, да се въздържаш от мнения.
Значи, показанието на охладителната течност в казанчето, на студено е по-малко
в сравнение с показанията на охл. течност при работна температура на двигателя.

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: ре
zillius написа:...Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата....
Не поради повишеното налягане, а поради температурното разширение на антифриза

ICE написа: Предлагам ти, като не ти е ясна схемата на работа, да се въздържаш от мнения.... [/color]
Ми значи не всеки се е родил научен незнам какъв ти е проблема да се заяждаш с мен постоянно, гледам чета пиша и се уча, съжалявам че пуснах тема за хидравликата и "пълня" форума оня ден трябвало да търся в търсачката, като напиша "хидравлика" ми излизат над 500 резултата..
13 мнения
• Страница 1 от 1