Дали имам Airbag във волана?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Дали имам Airbag във волана?
Наистина, след сваляне на волана... има леки съмнения дали торбичката
е вътре... Защото пластмасата потъва доста навътре. В крайна сметка как
да разбера дали е пълно или празно? Волана си е ОК, не е отварян
или поне не личи. Имам и един развален датчик и трябва да сменя
пиропатрон, ама на навигаторския ербег.
Кажете номрално ли е пластмасата да потъва, и как да разбера жестоката
истина?
е вътре... Защото пластмасата потъва доста навътре. В крайна сметка как
да разбера дали е пълно или празно? Волана си е ОК, не е отварян
или поне не личи. Имам и един развален датчик и трябва да сменя
пиропатрон, ама на навигаторския ербег.
Кажете номрално ли е пластмасата да потъва, и как да разбера жестоката

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Ама може ли? Не е ли капсуловано? Няма ли да се пр..бе?
Мислех си, че ако има друг такъв волан може да се сравни опипом или...
с мерене на теглото
Става въпрос само за кутията с ербега, свалена от волана.
Мислех си, че ако има друг такъв волан може да се сравни опипом или...
с мерене на теглото

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
И аз имам такъв проблем, но в допълнение не ми работи и клаксона, а както се оказа е откачена (изгоряла) и не свети крушката на таблото за Airbag-a.
Ходих в Дарукар заради клаксона и ми казаха, че проблема е в ринга, който се намира във волана и се троши когато се отвори Airbag-a.
Комичното беше, че и те, въпреки всичката им "модерна" апаратура не можаха да ми кажат имам ли или не Airbag във волана (имало няква грешка, ама те я нулирали)
Трябваше да ходя пак да ми разглабят волана, но така и повече не стъпих там.
Някой можели да помогне с координати на читав "жичкаджия", който може да монтира евентуално втора ръка Airbag и цялата система да се настрои да работи?
Благодаря
Ходих в Дарукар заради клаксона и ми казаха, че проблема е в ринга, който се намира във волана и се троши когато се отвори Airbag-a.
Комичното беше, че и те, въпреки всичката им "модерна" апаратура не можаха да ми кажат имам ли или не Airbag във волана (имало няква грешка, ама те я нулирали)

Някой можели да помогне с координати на читав "жичкаджия", който може да монтира евентуално втора ръка Airbag и цялата система да се настрои да работи?
Благодаря
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Прав си, разбира се... Ама това ми е първа кола с airbag и аз като видях, че не свети лампата се успокоих, а то трябвало да светне и после да загасне.
В последствие разбрах, че и клаксона не работи, което също е свързано с отворен и неотремонтиран airbag...
В последствие разбрах, че и клаксона не работи, което също е свързано с отворен и неотремонтиран airbag...
noiseless написа:И аз имам такъв проблем, но в допълнение не ми работи и клаксона, а както се оказа е откачена (изгоряла) и не свети крушката на таблото за Airbag-a.
Комичното беше, че и те, въпреки всичката им "модерна" апаратура не можаха да ми кажат имам ли или не Airbag във волана (имало няква грешка, ама те я нулирали)![]()
Благодаря
За да е откачена лампичката...,не искам да те плаша но в България сме факири на тия работи, обяснявали са ми как ударена кола с излязъл аирбег го късат и волана така хубаво го китосват че не можеш да познаеш че мъ е излязъл ербега дано не е така , наи-добре го качи на компютър в сервиз Юве там го качих моито и показва платната на ербега как са и ти намира грешката 20лв ми взеха на мен обаче ми беше изгорял (неработещ) пиропатрона
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Ами аз вече съм почти сигурен, че еърбега го няма, но искам някой жичкаджия да ми каже какво да търся като "втора ръка" - само еърбег или и пиропатрон, и кабели евентуално, и ринг за клаксон или цял волан направо?
Те щом са толкова добри да го направят да не си личи, че е гръмнал, би трябвало някой да знае и как да го направи да работи със втора ръка части.
Те щом са толкова добри да го направят да не си личи, че е гръмнал, би трябвало някой да знае и как да го направи да работи със втора ръка части.
...
noiseless написа:Ами аз вече съм почти сигурен, че еърбега го няма, но искам някой жичкаджия да ми каже какво да търся като "втора ръка" - само еърбег или и пиропатрон, и кабели евентуално, и ринг за клаксон или цял волан направо?
виж това са само предположения че е гръмнал, може нещо друго да и има и бившия собственик да я откачил тая крушка. При Е39 датчика на пиропатрона на колана много лесно се размества при мърдане на седалката и лампичката светва и дори след това да го наместиш няма да изгасне и трябва да отидеш на сервиз да дадеш 20лв и да ти го огасят

Недеи веднага да мислиш че ти е гръмнал ербега, отиди на компютър тои ще каже има ли ербег няма ли ербег. И аз си мислих че няма защото под волана ми е много меко но на компютъра всичко е ток и жица.
Ако наистина нямш ербег се продава само модула с клаксона и ербега не трябва да купуваш целия волан. На моргата в гевгелииски провери
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти, Славчо.
Ясно е, че ще отида на компютър преди да купувам втора ръка нещо - аз и не знам какво точно и колко да купувам, но за ринга на клаксона е сигурно. А в София без клаксон не си е работа - ще си изкъртя лоста на "дългите" от светене
Можеш ли да ми обясниш къде е тази морга в Гевгелийски - точен адрес или телефон?
Мерси!
Ясно е, че ще отида на компютър преди да купувам втора ръка нещо - аз и не знам какво точно и колко да купувам, но за ринга на клаксона е сигурно. А в София без клаксон не си е работа - ще си изкъртя лоста на "дългите" от светене

Можеш ли да ми обясниш къде е тази морга в Гевгелийски - точен адрес или телефон?
Мерси!
Re: ...
slav4o1 написа: Аз смених пиропатрон и изгасна но сега пак светна и наистина се замислям да я извадя тази крушка но после незнам дали ще се отвори ербега при инцидент?
Със сигурност няма да ти сработи Еърбега ако имаш активна незанулена грешка.
Не се занимавайте с глупости - тея еърбези животи спасяват.Ремонтирайте ги за да работят.Важни са!!!
Доста кончета в един обор.

noiseless написа:Благодаря ти, Славчо.
Ясно е, че ще отида на компютър преди да купувам втора ръка нещо - аз и не знам какво точно и колко да купувам, но за ринга на клаксона е сигурно. А в София без клаксон не си е работа - ще си изкъртя лоста на "дългите" от светене![]()
Мерси!
Гевгелийски
гр. София, кв. Гевгелийски
тел: 0895448905
като караш към Люлин по Тодор Александров минаваш кино Арена и преди тунела свиваш в дясно, караш само направо, пътят завива надясно но ти държиш направо, след това пътя свършва и завиваш наляво след това броиш преките и в петата свиваш в дясно и накраиа на високия блок има голямо мазе там е , точни са продават читави части.
Емок е прав иначе с тия работи не трябва да се правят такива "Селтик" изпълнения ще ходя да я зануля ама как може не мога да проумея от мърдане на седалката това да се размести и в сервиза

успех
- noiseless
- младши ентусиаст
-
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2