За смяна на датчик на колянов вал??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

За смяна на датчик на колянов вал??

Мнение от JayCutler » 29 Окт 2007, 18:39

Извинявайте за малко смотания въпрос, но все пак:
искам да попитам за тоя датчик за колянов голяма философия ли е смяната му?? :confused: и горе долу кви пари струва?

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: датчик на колянов вал??

Мнение от ivoo » 29 Окт 2007, 19:25

Що искаш да го бре? Кой прай пущината? Там където са ти казали че в него е проблема ,не могат ли да го сменят?
А ,и още нещо, защо не търсиш и тогава да питаш?!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%E2%E0%EB
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 29 Окт 2007, 20:15

Здр колега ,виждам че си от Стз,аз имах проблем с датчика ,колата гаснеше на стоп,случи ми се няколко пъти ,отидих в Мкар ,направиха диагностика ,оказа се че от него ,струва нов 184 лв,но доста ми се налага да пътувам и все отлагам ,опасно е да се кара така понеже може да те остави някаде ,подава на компа че вала не се върти и мотора гасне ,мисля да отида тези дни,успех :D
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от JayCutler » 29 Окт 2007, 20:38

колега първо да се извиня
тотално изклиучиш да погледна в тарсачката :roll: .
а относно колегата от стара загора бате значи толкова бил е няма лошо тря го сменям но да те попитам понеже аз ходя в бош сервиза до кат:confused: и малко несъм наясно плс да дадеш мнение относно кадърноста на маисторите в м-кар и бош-и саответно каква е разликата в цените им,понеже за м-кар съм чувал че са безбожно скъпи.примерно в боша диагностиката е 35лв?!?!?!това нормална цена ли е?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 29 Окт 2007, 20:48

Момчета си разбират от работата ,доста неща сам правил там и личи че са компетентни ,диагностиката там с триене на грешки ако има такива ,е около 60 лв не помня с точност ,определено е малко по скъпо но има защо ,ако решиш смени там датчика ,мисля че ще останеш доволен ,това е мое мнение ,може да се видем на канала :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от JayCutler » 30 Окт 2007, 13:46

благодаря коляга.понеже и аз съм малко зле с времето,но за баварчето все ще намеря време да отида да ми го менкат.предполагам че има колеги които са го сменяли,някои би ли споделил много ли време отнема??

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 30 Окт 2007, 13:52

Сменял съм ги и двата датчика, но имаше и други неща и съм оставял колата за цял ден. Доколкото си спомням датчика на разпределителния вал е на "кестерме" място и трябва да се разкачат доста неща по мотора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Re: За смяна на датчик на колянов вал??

Мнение от georgi_1986 » 18 Ное 2014, 17:57

Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 20 Ное 2014, 2:16

georgi_1986 написа:Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси

Здравей, буксата на датчика се намира под входящият колектор, за да стигнеш до нея без да сваляш колектора и да разглобяваш една камара неща трябва внимателно да откачиш маркуча за маслени пари от капака на клапаните и да свалиш капачката на масленият фитър, провираш си ръката от там и с малко търпение ще го изключиш, после по същият начин ще боднеш и новият, внимавай от каде прекарваш кабела на датчика че може да не стигне иначе :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 20 Ное 2014, 10:21

jullydjs написа:
georgi_1986 написа:Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси

Здравей, буксата на датчика се намира под входящият колектор, за да стигнеш до нея без да сваляш колектора и да разглобяваш една камара неща трябва внимателно да откачиш маркуча за маслени пари от капака на клапаните и да свалиш капачката на масленият фитър, провираш си ръката от там и с малко търпение ще го изключиш, после по същият начин ще боднеш и новият, внимавай от каде прекарваш кабела на датчика че може да не стигне иначе :yes:

Буксата на датчика на разпределителния вал беше там и се озорих много докато я откача и закача и сега същата история :maad: :maad: :maad:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 20 Ное 2014, 11:54

georgi_1986 написа:
jullydjs написа:

Буксата на датчика на разпределителния вал беше там и се озорих много докато я откача и закача и сега същата история :maad: :maad: :maad:

И на коляновият е там

Потребител
Аватар
Кара: е39 96г.
Мечтае да кара: ново е39

Мнение от bmw560is » 26 Ное 2014, 19:07

Колега гледам си с м52 96 г. и аз сам съм също 96 г. и би трябвало да е отпред като застанеш срещу колата долу вляво.(зад маркуча на радиатора)
Значи , как се сваля :
1на студен матор за да моеш угъваш лесно маркуча на радиатора
2шестограм мисля че беше 6 мм (аз си направих дълъг около 40-50 см)за болчето
3тва е тънката част(буквално) буксата се намира под смукателните колектори, бърка се с тънка детцка или женска ръка се и достига.
На мен ми отне около 2 часа ама с много приказки помагачи (разбирачи) и като за първи надявам се и последен път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528I
Мечтае да кара: Е60

Мнение от gelermoto » 06 Май 2015, 15:07

Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощност :kuku: закачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Май 2015, 9:07

gelermoto написа:Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощност :kuku: закачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?

В краен случай- на фирмата, която го произвежда за BMW. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528I
Мечтае да кара: Е60

Мнение от gelermoto » 07 Май 2015, 9:54

zvetiko написа:
gelermoto написа:Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощност :kuku: закачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?

В краен случай- на фирмата, която го произвежда за BMW. ;)

Сименс добри ли са?

Следваща

Назад към E39