досаден проблем с предница

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D

досаден проблем с предница

Мнение от kiki » 10 Сеп 2007, 23:04

Смених старата 318ка с 525tds. много съм доволен, но при отворени прозорци се чува много досаден шум (ламаринено дрънчене) от към предните колела. Ходих в два сервиза махаха колелата, гледаха за нещо откачено, разбито или разхлабено, но нищо :( Ако някой сблъскал с този проблем или знае решение различно от това да си затворя прозорците моля да помогне. :help:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: досаден проблем с предница

Мнение от ivoo » 10 Сеп 2007, 23:31

kiki написа:Смених старата 318ка с 525tds. много съм доволен, но при отворени прозорци се чува много досаден шум (ламаринено дрънчене) от към предните колела. Ходих в два сервиза махаха колелата, гледаха за нещо откачено, разбито или разхлабено, но нищо :( Ако някой сблъскал с този проблем или знае решение различно от това да си затворя прозорците моля да помогне. :help:
Веднага ти казвам: Сваляш колелото ,спирачният апарат , диска, и пред теб е предпазната ламарина на диска. Всъщност са 2 тенекий / малка и голяма/ Махаш ги, и вече няма да дрънчиш като Москвич. Ако пък толкова ти се свидят ,намери начин да ги уплътниш за да не тракат. По принцип трака малката ,при снадката с голямата ,но ако не махнеш диска неможеш да я видиш.Мойта лявата ми беше образувала нерви, ама сега без нея съм много добре. И да знаеш че не си първият http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%F8%F3%EC
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 11 Сеп 2007, 10:31

Не махай ламарините! Влошава се охлаждането на диковете и ще се цапат с всякаквите мръсотии по пътищата. Има елементарна процедура за отстраняването на дрънченето. Виж последното мнение от линка в горното мнение.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E39