Нещо зе да бръмчи...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нещо зе да бръмчи...

Мнение от TYPE-T » 30 Авг 2007, 14:22

Здравейте. Скоро мойто 525д взе нещо да издава странни звуци. Като го запаля (топло, студено, загрял, незагрял се тая) първите 5 секунди бръмчи много странно. След тва се пооправя малко, но когато го карам без да променям оборотите издава някакъв много гърлен звук. При ускорение и забавяне на оборотите всичко си е нормално, но когато карам с постоянно темпо...чак неприятно става. Най много се забелязва около 2000 об. Малко на спукано гърне мяса ама всичко си е ОК по ауспуха. Всичко стана изведнъж. И филтъра смених, нищо. От какво може да е?
Oни ми плaщaтaт кoлкo дa нe умpeм, aмa я paбoтим кoлкo дa нe зacпим.
[img - кво им пречеше картинката...]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 30 Авг 2007, 16:25

Мисля че така са всички дизели,някой път работят тихо някой път не и то без причина :roll:
Не бях я запалил два дена колата и като я запалих бръмчеше като трактор и после като я запалих след няколко часа беше тиха.
И днес след като карах малко почна да издава странен звук и реших да отида на майстор,но после всичко се оправи.

Дизеловите двигатели за да работят хубаво и тихо трябва да се купят чисто нови,не са като бензиновите :mhihi:
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `05 E61 530d

Мнение от krasikamex » 30 Авг 2007, 18:35

Колега, много е вероятно да имаш хлабава верига. На колко км ти е колата, питам защото по принцип я дават да се смени някъде м/у 200 000 и 250 000 км. На предишната ми кола, мотора пак беше 2,5TDS но монтиран на Орел - Омега, веригата на 280 000 км се отпусна до толкова че се чуваше едно досадно дрънчене от ДВГ и беше както и при теб - на топло, студено, загрял, незагрял, просто винаги!!!

П.С. Ако си а купувал втора ръка, не гледай само какво пише на километража, мини през някой оторизиран сервиз да ти кажат записаните км по другите модули на колата!

Потребител
Аватар

Мнение от TYPE-T » 30 Авг 2007, 18:56

eno: Да де, ама проблема е че не е чат пат ами постоянно от около месец...

krasikamex: Можеби си прав, защото е на 220000... чувал съм, че в ключа се пазело инфо за километража на колко е, ама все ме мързи да ида да го прочетат. А тва с веригата като се замисля има логика да се чува точно в тези моменти в които съм писал. Първо щото като я запаля сигурно има някви маслени обтегачи и докъто се обтегнат и хлопа мн брутално... А когато върви с равни обороти пак няма напрежение върху гадната верига и можеби като има луфт си дрънка спокойно . Въпреки че не е на метал ами по скоро прилича на спукано гърне. В пловдив някой знае ли къде е най добре да я закарам да видат кво е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasikamex » 30 Авг 2007, 19:11

Колега, щом е на толкова км въобще не проверявай а направо сменяй. Не е гаранция, че дрънченето е от верига, но на километрите на които ти е колата ако питаш мен няма какво да се бавиш. По-принцип по опитен майстор ще ти каже веднага дали е верига или нещо друго, но колко е опитен майстора не знам как ще прецениш. Веригите за ТДС-а са около 100-150лв, не вярвам твойте да са много по-скъпи. Не му се чуди въобще, защото скъса ли се верига ще се видиш в приказка, обикновено е по-ефтино да купиш друг ДВГ, отколкото да ремонтираш стария.
Обтегачите опъват веригите през едни пластмасови "банани", които са с нещо като тефлоново покритие.

П.С. На старата ми Омега, след като я продадох на момчето му казах, че веригите са за смяна, а той изцепи за Варна, та някъде след Шумен колата беше изкарала бутало през блока!!!
Вероятно не всеки път щетите са еднакви, но аз на твое място не бих рискувал!!!!!!!!!!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от TYPE-T » 30 Авг 2007, 20:15

Добре колега благодаря много!!! И дано не е мн пари че тва ми е първото БМВ и съм чувал разни чудесии относно цените :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasikamex » 30 Авг 2007, 20:24

Колега, не знам от къде си. Ако си в Софията, се намират части на прилични цени! А и майстори има!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 30 Авг 2007, 22:58

в пловдив съм много доволен от сервиза на castroll в кичука, ако отидеш търси Петко. Само бмв и мерцедес разглобиава и ти обиасниава всичко. Успех

Назад към E39