Централното не ми отваря 1та врата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Централното не ми отваря 1та врата

Мнение от asasin18 » 17 Авг 2007, 16:59

Когато си отключа колата и предна дясна не се отключва. Дори ако се опитам да я отворя от вътре копчето се вдига само до като държа дръжката и после пак пада -- на кратко не мога да отворя вратата. Някой да има идея какъв е проблема, къде мога да го реша и горе-долу колко ще струва ??? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 17 Авг 2007, 20:46

получи ми се същото вчера, отивам с ключа и гледам - нема ключалка :mhihi: та после се сетих да врътна ключа на шоферската врата няколко пъти, но докрай (демек да пусне фабричната аларма) и после пак отключих, така няколко пъти и се оправи и за сега си работи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Re: Централното не ми отваря 1та врата

Мнение от sikar » 17 Авг 2007, 23:14

asasin18 написа:Когато си отключа колата и предна дясна не се отключва. Дори ако се опитам да я отворя от вътре копчето се вдига само до като държа дръжката и после пак пада -- на кратко не мога да отворя вратата. Някой да има идея какъв е проблема, къде мога да го реша и горе-долу колко ще струва ??? :help:

Виж машинката на дясната врата :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 17 Авг 2007, 23:41

Ееее ти даже на проблем го направи :)
Така е от както съм купил колата и при мен това си е нормалното положение и шофьорската врата си я отварям с ключа...
При мен това до колкото знам е направено за да не си заключиш случайно ключовете вътре, защото алармата сама заключва вратите и се пуска, 30 секунди след като излезеш от колата и затвориш вратата.
Ти поне си късметлия, че е дясната щото не влизаш през нея всеки път :)
А и копчето като го дърпаш нищо няма да стане защото за тази цел има копче до скоростния лост дето отключва и заключва...

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 18 Авг 2007, 10:00

Има различни режими на заклкючване!

пичове, не ви е наред колата. Няма опция при която да се отключват всички врати освен шофиорската.
Има опция да се отключва САМО шофиорската врата и при второ натискане на дистанционното, да се отварят и останалите врати. ;) Аз лично така съм си го кодирал.

Дори ако се опитам да я отворя от вътре копчето се вдига само до като държа дръжката и после пак пада -- на кратко не мога да отворя вратата.

Това, че и от вътре не се отваря вратата означава, че врата е заключена отвън, тоест упр. устройство предотвртатява отваряне на вратата чрез така наречената "тел" отвън. При опит да се отвори отвътре се наддига езичето, но не освобождава ключалката. Когато колата се заключи с дистанционното отвън, не може да се отвори отвътре по никакъв начин!!!

Ако заключите отвътре (чрез копчето по средата примерно), ще отворите отвътре всяка врата. Същото е и ако ключа е вкаран в контакта на запалването и заключите с дистанционното - пак ще можете да отворите отвътре, защото упт. устройство "знае", че ключа е в контакта и има хора вътре в колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 18 Авг 2007, 10:14

CheGevara написа:Има различни режими на заклкючване!
................ .

:yes: Много точно!
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 18 Авг 2007, 10:23

Да, ама не е баш така. След като заключа отвътре с централното копче, после няма отваряне ако отново не натисна същия бутон ;)

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 18 Авг 2007, 14:17

kagebista написа:Да, ама не е баш така. След като заключа отвътре с централното копче, после няма отваряне ако отново не натисна същия бутон ;)

да, прав си - при тебе нещо не е наред :winky:

ако си заключил отвътре можеш ръчно да отвориш всяка врата. ;) освен ако не си включил защитата за деца на задните врати.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 18 Авг 2007, 20:26

Che, все пак ти говориш за оригиналното до колкото забелязвам... Аз на ключа имам само лампичка и централното ми е към алармата и тя е 2way... Явно при мен си е направено да не се отключва шофьорската врата по принцип...

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 18 Авг 2007, 22:42

CheGevara написа:Има различни режими на заклкючване!

Ако заключите отвътре (чрез копчето по средата примерно), ще отворите отвътре всяка врата. Същото е и ако ключа е вкаран в контакта на запалването и заключите с дистанционното - пак ще можете да отворите отвътре, защото упт. устройство "знае", че ключа е в контакта и има хора вътре в колата.

Pisha na latinica zashtoto pisha ot telephona I niama kirilica.

Dori I da e zapalena kolata pak ne se otvaria vratata dori I ot tova kopche. Az si mislia che ako ima niakakva mashinka sigurno tia e zaminala.
akoniakoi ima idei da spodelia.
10x predvaritelno.

Назад към E39