Пак ми светна лампата на airbag-a!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пак ми светна лампата на airbag-a!

Мнение от zillius » 19 Юли 2007, 22:52

Отново ми светна лампата на еърбега и отидох при един познат който има комп. и програма за диагностика за е 39.Там показа на компа ,че грешката е в колана на предните седалки(passenger occupancy belt error)След като ми изтри грешката всичко се оправи,нослед някой друг ден като минах през една дупка пак ми светна.Доколкото ми е известно има някъкъв датчик за колана,който също може да дава проблем относно airbag-a.Някой дали е имал същия проблем и може ли да ми дадете съвет как да се оправя с тая работа ,естествено за Камор и Дару съм чувал.Мерси предварително!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Пак ми светна лампата на airbag-a!

Мнение от ivoo » 19 Юли 2007, 23:54

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от V_Kanchev » 21 Юли 2007, 11:01

И при мен светна два пъти, първият път пътувах от морето и отидох при некви в студентски град, който само ни изчистиха грешката. След две седмици ми светна пак, но имах и проблем с датчика за празен ход и отидох на диагностика при един приятел и на неговата машинка си изписа проблема "на български" че има високо съпротивление "не добра връзка" в датчика на колана при дясната седалка. Той ме каза че това е често срещано, като чистиш колата и разбутваш буксата с прахосмукачката, каза ми и да внимавам да не се подпирам с коляно върху седалката че се прецаквъл същият датчик.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 25 Юли 2007, 22:37

Колега, свали седалката и стегни със свинска опашка буксата към пиропатрона, за да не мърда по дупките. Не може да смениш буксата, понеже се разбива леглото на самия пиропатрон. Стягаш и си решаваш проблема или бягаш до Камор или Дару за нов - около 400 беше. Аз избрах евтината свинска опашка;)

Назад към E39