Масло за скорости - ръчни
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Масло за скорости - ръчни
Колеги , какво масло се слага в ръчна ск. кутия ? Колата е Е-39 520 97г. Имам предвид ATF или 70-90 например. Благодаря.
- DrMasster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 tds
В един сервиз видех една ръчна кутия от е39 и имаше табела на която пишеше Live time oil - No oil change. Демек маслото на кутията няма нужда да се сменя до края на живота и. А вече ако има теч от семеринг или някоя капачка и се налага да доливаш масло, не е лошо да се консултираш и в некои бмв сервиз. Иначе в каталог на Mobil открих MTF-LT-2, но това масло го дават че било специално за кутиите на баварците. Иначе мобил предлагат MOBILUBE GX-A 80W, MOBILUBE GX 80W-90. (':dunno:')
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
На самата кутия пише дали е АТФ по ефтиния вариант или ЛТФ пъти по-дебелия вариант. Ако не пише теоретично се познава по цвета на маслото червено е АТФ, жълто е ЛТФ. Мойта е с ЛТФ.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Здравеите колеги ! Изрових тая стара тема защото обмислям и аз да го смена все пак 10 годишна кола и 10 годишно масло би трябвало с Ново масалце да е по добре а ? (Е39 520) като гледам сменяте маслото на по новите Е39 525Д , защо да не го сменя и на моята...
---- та въпроса ми е има ли Някои които го е сменял /маслото в скоростната кутия/ на Е39 520 и да каже как е преди смяната, как е и след смяната ? Има ли ефект или е само набутване, По важното е какво масло е сложил точно /да не ме метнат утре у бокса че влизам за смяна дискове/накладки/
интересува ме също може ли нещо да се преебе като го сменя маслото /нали пише да Не се сменя .../
някои говори за ЧЕРВЕНО , друг за ЖЪЛТО ? А СА ДЕ ...
Ще се радвам на компетентни мнения само колеги сменяли го на своите Расови Коне с Е39 !
ивоо ти смени ли го брат ?
чакам мнения ..... ..... .....
---- та въпроса ми е има ли Някои които го е сменял /маслото в скоростната кутия/ на Е39 520 и да каже как е преди смяната, как е и след смяната ? Има ли ефект или е само набутване, По важното е какво масло е сложил точно /да не ме метнат утре у бокса че влизам за смяна дискове/накладки/
интересува ме също може ли нещо да се преебе като го сменя маслото /нали пише да Не се сменя .../
някои говори за ЧЕРВЕНО , друг за ЖЪЛТО ? А СА ДЕ ...

Ще се радвам на компетентни мнения само колеги сменяли го на своите Расови Коне с Е39 !
ивоо ти смени ли го брат ?
чакам мнения ..... ..... .....
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Първо виж с каква табелка си зелена лаифтаим,черна обикновенно,след това званни в дару или камор да ти кажат точните спесификаций на маслото за твоита кутия и най накрая да го сменя човек които знае как се прави тази процедура.При мен имаше разлика след смяната на маслото по мазно взе да преключва но аз съм с автоматик за ръчка не знам.
обичам BMW
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
днеска пак само оглед, трябва да се свалят маи корите отдоло за да се види какво масло пише.. че беше замалко на стенда дигната
няма ли колеги сменили масалцето на ръчни скорости 520/525ТДС ?
ако има да пишат ..

няма ли колеги сменили масалцето на ръчни скорости 520/525ТДС ?
ако има да пишат ..
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Аз съм сменял моето миналата година. (На километража ми показва 154 хкм и след многото проверки почти съм убеден че са реални - но това е извън темата, само за уточнение!) Не знам дали наистина от БМВ си вярват, че АТФ може да издаяни 1000000 км или под Лайфтайм разбират гаранционния срок, но е добре маслото в СК да се сменя. Защото от мойта кутия изтече нещо мазно, като боза и 1-ва леко заяждаше. След смяната скоростите се сменят маааазно-мааазно, та чка само мисъл е достатъчна за превключването им
Смяната я правих в Дарукар и ми излезе, до колкото си спомням, под 90 лева.

Смяната я правих в Дарукар и ми излезе, до колкото си спомням, под 90 лева.
8 мнения
• Страница 1 от 1