Как се разбира дали ключът има имобилайзер?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Как се разбира дали ключът има имобилайзер?
Здравейте!
Някой може ли да познае един ключ дали е с чип в него?
Колата е Е39 97 г. По ключа няма копчета, освен това за лампичката на самия ключ.
Как може да се разбере?

Някой може ли да познае един ключ дали е с чип в него?
Колата е Е39 97 г. По ключа няма копчета, освен това за лампичката на самия ключ.
Как може да се разбере?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Има два вида ключове (за Е39 до 09/99). Едните са с по едно копче(само с ламичка), другая вид са с вградено дистанционно управление (дват основни са с по три копчета).
Комплекта включва 4 ключа:
- 2 основни
- 1 резервен (с много малка глава)
- 1 , с който могат да се отключват само вратите и волана.
Всички ключове са с вградени чипове.
Електрониката в автомобила обменя чрез ключалката за запалване индивидуални за всеки автомобил и постоянно изменящи се сигнали с електронния блок в ключа. Системата за запалване, за подаване на горивото и старера се включват само, ако ключа е разпознат като "свой".
Комплекта включва 4 ключа:
- 2 основни
- 1 резервен (с много малка глава)
- 1 , с който могат да се отключват само вратите и волана.
Всички ключове са с вградени чипове.

Електрониката в автомобила обменя чрез ключалката за запалване индивидуални за всеки автомобил и постоянно изменящи се сигнали с електронния блок в ключа. Системата за запалване, за подаване на горивото и старера се включват само, ако ключа е разпознат като "свой".

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Аудио написа:Благодаря!
А как може да се извади дубликат и колко струва?
само от Дару с талона на колата. Струва в зависимост от кой ключ искаш. От 35 EUR (пластмасовия) до към някъде 85 EUR (големия).
Разбира се има и други "майстори" дето ги правят, но незнам как стои въпроса с кодирането на чип за имобилайзера.
Моя се износи преди 5-6 месеца. Отидох в BMW сервиз, някаде около 150 лв ми казаха и най вече след около 1 месец, а пък аз вече незнам дали не ми е последно това стартиране, какво му стана за 2 дена всичко!!!
Обиколих 3-4 ключаря всеки ме отпраща един се хвана дублира го цепна пластмасата вкара чипа лепилото отгоре - 40лв.
Обиколих 3-4 ключаря всеки ме отпраща един се хвана дублира го цепна пластмасата вкара чипа лепилото отгоре - 40лв.
8 мнения
• Страница 1 от 1