Автоматична ск. кутия - разяснение

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Автоматична ск. кутия - разяснение

Мнение от FALKONETTI » 07 Апр 2007, 17:42

Здравейте колеги, в момента си избирам следващото БМВ - 525ТДС или 320 Д, какво бихте ме посъветвали за кола с авт. ск. кутия, попаднах вече на две интересни такива, но никога не съм карал автоматик. Очаквам съвет.

П.П. Не погледнах някои писал ли е по тая тема

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Апр 2008, 13:53

взимаи 5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Апр 2008, 14:14

Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 06 Апр 2008, 17:20

sambeto написа:Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това. :mhihi:

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 06 Апр 2008, 17:38

колега автоматика му е майката :) по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище :mhihi: взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни :)
А ако си и от София ще се родиш на ново :)
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 06 Апр 2008, 18:08

И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 06 Апр 2008, 18:18

Няма по блага работа от автоматика.
Задължително мини през сервиз за диагностика, че е скъп ремонта, а и не винаги е успешен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 06 Апр 2008, 18:52

noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите ;)

Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не става :) аз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя :) :mhihi:
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAZVRATNIKA » 06 Апр 2008, 21:00

noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).

Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай! :lol: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 06 Апр 2008, 21:19

CreAt1ve написа:Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не става :) аз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя :) :mhihi:

Колега спирам веднага с "глупостите", но наистина ще се радвам да разсееш невежеството ми и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях :uups: , явно съм си къопав, но поклон пред твойто майсторство :bowdown:
Що се касае до "разцепването" в техн. литератури на БМВ пише, че ТДС с авт. ск. кутии са с почти 1 сек. по-бавни от същите с ръчни скорости, но може би и това са "глупости" и твоя ТДС Ауто е по-бърз, знам ли :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 06 Апр 2008, 21:36

RAZVRATNIKA написа:Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай! :lol: :mhihi:

Колега, гледам, че в друга тема се чудиш между 525Д и 530Д - там това копче може и чудеса да прави, но при моя скромен ТДС не е така :(
Питането е за 525ТДС или 320Д автоматици, а не за по-големите двигатели...
Последна промяна noiseless на 06 Апр 2008, 21:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2008, 21:38

noiseless написа:и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях :uups:...

Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво 8)
Има си и члъми да се дрифти и то доста качествено, но вече нямам служебно BMW автоматик, с личното не бих опитал :mhihi:

Та по темата, няма нищо по-добро от автоматик и климатик в една кола.Всичко останало е просто някакви си екстри там (това си е лично мое мнение и не задължавам никого с него;))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от noiseless » 06 Апр 2008, 21:43

mad_presley написа:Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво 8)

...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 06 Апр 2008, 21:47

noiseless написа:
...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова ;)

Е ти питаш дали може, не питаш дали ще се счупи :mhihi:
Аз съм го пробвал, даже "пробвал" е меко казано и мога да ти кажа, че на тоз баварец кутията му все още си е в перфектно състояние ;)

Ама пробвай и ти, ако си мислиш, че никой не е пробвал преди теб, поне 60% си в грешка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Апр 2008, 21:52

автомат на мощна кола Да, но ние с тия наи слаби бензинови и дизелови мотори.. Не :winky: /мое мнение/
абе моето мнение е.. че автомата е по удобен, и с него се Возиш , а с ръчните си правиш кефа и караш.. :winky:
а като слезнеш ако не ти треперат крачетата, значи само си се возил :mhihi: /шега/
а до колегата дето иска да върти гуми с 525тдс автомат.. бих те посъветвал да боднеш едно чипче на ТДС-а :P
но тва ако трябва някъде да тръгнеш бързо и да се бутнеш някъде не знам как става с автомат /газ и спирачка ли :mhihi: / маи не е много оферта !
пък и не знам как сте колегите с автомат зимата :roll:

Следваща

Назад към E39