Генератора НЕзарежда или го прави частично ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Генератора НЕзарежда или го прави частично ?
Съжалявам но нещо се скапа работата и изтрих темата БЕЗ ДА ИСКАМ!
Пускам я отново.
проблема е че неми се зарежда акумулатора на ниски обороти а при загрял двигател въобще несе зарежда. Имам опасения че ми е хлабав ремъка на генератора, тъй като оптегача скърца при рязко подаване на газ. Ремъка съм го сменил преди месец. Когато двгателя е студен няма проблем. В момента в който загрее започват аномалиите.

Пускам я отново.
проблема е че неми се зарежда акумулатора на ниски обороти а при загрял двигател въобще несе зарежда. Имам опасения че ми е хлабав ремъка на генератора, тъй като оптегача скърца при рязко подаване на газ. Ремъка съм го сменил преди месец. Когато двгателя е студен няма проблем. В момента в който загрее започват аномалиите.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
К'ви спрейове, бе хора... Или си обтегни шайбата или си за четки на алтернатора.
Never mistake motion for action...
Ремъка ще го опъна. При мен е с хидравличен оптегач / амортисьорче/ да за четките се съмнявам и аз исъщо така видях в другите подфороми подобни проблеми но на Е30 или сходни,. Довечера ще разглобя да видя на какво дередже са. Мога ли да извадя само четките и регулатора на напрежението, те май са комплект, без да свалям генератора. На много шибано място е а няма да имам толкова време?
Колеги, снощи разглобих генератора и открих проблема. Четките бяха тотално заминали. Тъй, като самите четки са комплект с регулатора за нарежението се закупува целият комплект. Аз успях да отделя блока с четките от регулатора / счупих няколко спойки) и подмених само четките. Проблема е че нямам схема на регулатора и неможах да замеря напрежението след него. Неми остана време снощи да го закача за колата. Довечера ще го монтирам и ако тръгне целият мастраф ще струва 5 лева. Ще постна резултата
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
само информативно ще спомена че оригиналните четки изкарват около 220к и е хубаво да ги смениш комплект с колектора който със сигурност е поизносен .. да не ги сменяш пак след 20к
7 мнения
• Страница 1 от 1