525TDS и чип
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
525TDS и чип
Здравейте, интересува ме дали мога да сложа чип на колицата, дали ще има някакъв ефект на мощността и разхода и много ли влияе на живота на двигателя.
Хммм аз лично си направичх чип тунинг и съм много доволен стана доста по-пъргава колицата а и разхода ми падна доста а за двигателя ми обясниха там където го правиха че няма проблем!Според мен ако ти е тежко крачето така или иначе не си избрал подходящия двигател и дали със или без чип все тая!Там където ми го правиха чип тунинга ми обясняваха че всичко е под контрола на BMW все пак софта тогава бил 94-а година!
Абе моето мнение е с две ръце съм за аз за сега съм много доволен да не кажа че надмина очакванията ми тъй като бях малко скептичен!
(дано не се цака нещо само че ремонтити мали мали)
Абе моето мнение е с две ръце съм за аз за сега съм много доволен да не кажа че надмина очакванията ми тъй като бях малко скептичен!
(дано не се цака нещо само че ремонтити мали мали)
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
cecoboy написа:...
1. Колега, имам два въпроса към теб:
1. От коло време си с този чип?
2. Имаш ли спорен филтър?
МАЧКАТОР написа:Аз имам ,имам и нпортен филтър, минал съм около 90К с чипа безпроблемно, но чипа струваше 500евроICE написа:cecoboy написа:...
Ами аз имам за сега само около 10К с чип!Може ли да ме светнете малко по отношение на спортния филтър какво,колко и как че хич не ми е ясно!?!
п.п.Само да поясня моето BMW-це е Е38 ако има някакво значение де двигатела така или иначе си е ТДС!
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Един приятел твърди че на този двигател не можело да се повлияе с чип. Ако е 525D можели да се направят чудеса ама на TDS нямало ефект, а хората които са си сложили било внушение че има разлика.
jivko81 написа:Един приятел твърди че на този двигател не можело да се повлияе с чип. Ако е 525D можели да се направят чудеса ама на TDS нямало ефект, а хората които са си сложили било внушение че има разлика.
Приятелят ти явно си няма хабер от тея работи чул е нещо някъде!
Аз лично това ми е втора Е38(първата не беше моя) с мотор 2.5 тдс която съм карал преди и след чип тунинга и мога да кажа че има огромна разлика във вървенето а за разхода кво да кажа там освен някой да ми внуши че за давам по-малко пари за гориво от преди ли!?!

167коня, 40нютона отгоре, разликата е потресаваща, аз съм автоматик и колата на дълго колкото и невероятно да звучи харчи със средно еднин литър по-малко, имам някакво обяснение за това, но няма да го споделям, защото не всеки мисли така.Относно филтъра-с такъв съм не ,защото колата ще върви повече(което е абсолютна тъпотия), а защото ,когато на ТДС-са леко се запуши въздушния филтър турбината започва да смуче масло през картерната вентилация, Тя се намира на входящия турбо път между филтъра и турбото, само това е причината да съм с такъв филтър и съм много доволен, без него ТДС-са си е маслояд страшенcecoboy написа:МАЧКАТОР написа:Аз имам ,имам и нпортен филтър, минал съм около 90К с чипа безпроблемно, но чипа струваше 500евроICE написа:cecoboy написа:...
Ами аз имам за сега само около 10К с чип!Може ли да ме светнете малко по отношение на спортния филтър какво,колко и как че хич не ми е ясно!?!
п.п.Само да поясня моето BMW-це е Е38 ако има някакво значение де двигатела така или иначе си е ТДС!

- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2