Водна помпа
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Водна помпа
Ще споделя какво ми се случи преди няколко дни. Паля си аз колата показва че е заграва нормално, но отоплението не работи(духа си студено). Спирам си аз и какво да вида от колата тече вода та се къса. Викам си спукал съм, я радиатор, я нещо друго. То какво се оказа хвърлил съм водна помпа, като разпитах разбрах че и хубаво да се сменя на 120 000 - 150 000км.

Re: Водна помпа
Дефект ли дават, ко им се случва на тия помпи?! Кой ти го каза това ако не е тайна?V_Kanchev написа:... като разпитах разбрах че и хубаво да се сменя на 120 000 - 150 000км.![]()
![]()
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
всяко нещо на този свят си има определен живот...
Водните помпи, обикновено преди да се прецакат се разхлопват яко - появява се допълнителен шум и в повечето случаи човек се усеща, че нещо не е наред. Иначе добре, че си пуснал парното и си се усетил, иначе на лошо е отивала работата.
Според мен пробега на една помпа е поне 400к преди да се развали, а така или иначе в БГ никой не си сменя чарковете без да покажат някакъв дефект. Малко са тези хора дето ще почнат да сменят части(без консумативи) при положение, че няма проблеми...
Водните помпи, обикновено преди да се прецакат се разхлопват яко - появява се допълнителен шум и в повечето случаи човек се усеща, че нещо не е наред. Иначе добре, че си пуснал парното и си се усетил, иначе на лошо е отивала работата.
Според мен пробега на една помпа е поне 400к преди да се развали, а така или иначе в БГ никой не си сменя чарковете без да покажат някакъв дефект. Малко са тези хора дето ще почнат да сменят части(без консумативи) при положение, че няма проблеми...
И си прав и не си прав. Ти би ли сменил нещо което може да изкара още 2-3 пъти живота му до момента, само и само защото е употребявано?! То по тази система да си сменяме всичко освен блока (а може би и блока) ей така-профилактично. Ако се знае, че на n хил.км нещо се скапва, да... ама просто така, особено на скъп автомобил... 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
madeinbg написа:И си прав и не си прав. Ти би ли сменил нещо което може да изкара още 2-3 пъти живота му до момента, само и само защото е употребявано?!
не си ме разбрал.... аз не съм от тези дето сменят ей така за прищявки...
5 мнения
• Страница 1 от 1