Трудно палене М62В35

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 M62B35

Трудно палене М62В35

Мнение от bu4 » 06 Юли 2017, 14:10

Здравейте колеги,искам да споделя проблема който ме мъчи от доста време насам.Мотора е М62В35 без ванус,та мъката ми е следната - и на топъл и на студен мотор колата пали трудно/от 2ри 3ти път и то със зор/,на диагностика не показва нищо относно този проблем.Сменени са всички вериги и обтегачи по мотора включително и на маслената помпа/зацепен е ГРАМОТНО/,сменени са още регулатор налягане на горивната рейка,ревизирани/почистени на ултра звук дюзи,датчик колянов вал,датчик раз вал,дебитомер,ламбди сонди 2те,свещи 8бр,бобини 2бр,температурен/комбинирания/датчик дето е на водната помпа,термостат,сепаратор картерни газове,клапана за картерните газове/отзад на INTAKE колектора/.Мерена компресия на двигателя всичко е ок,мерено налягане на бензиновата помпа/3,1-3,2 бара показа на топъл мотор/,остана само горивния филтър да сменя/ще го направя тези дни/.Та въпроса ми е ако някой от Вас колегите с V8 са имали същия или подобен проблем и са го решили,ако имат желание да го споделят със мен,защото вече се чудя какво да правя!!!Благодаря предварително за информацията Ви !!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Трудно палене М62В35

Мнение от PeReZ » 06 Юли 2017, 22:09

Каква марка е датчикът на разпределителния вал, който сте сложили, оригинален ли е? Имам чувството, че моето не-палене от раз, преди 3-4 години се реши с нов датчик разпр. вал.
Бензиновата помпа трябва да прави по-голямо налягане, е клапанът го държи дане пада под 3 бара. Да не би това да е проблемът, пробвайте с друга помпа, за 15 минути работа е и става от всякакво бензиново Е39.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Мнение от Дидо ди » 06 Юли 2017, 22:13

погледни бензиновата помпа и по специално захранващия маркуч (твърде възможно е да има спад на налягане при самото стартиране)

Потребител
Аватар

Мнение от bu4 » 07 Юли 2017, 0:22

PeReZ написа:Каква марка е датчикът на разпределителния вал, който сте сложили, оригинален ли е? Имам чувството, че моето не-палене от раз, преди 3-4 години се реши с нов датчик разпр. вал.
Бензиновата помпа трябва да прави по-голямо налягане, е клапанът го държи дане пада под 3 бара. Да не би това да е проблемът, пробвайте с друга помпа, за 15 минути работа е и става от всякакво бензиново Е39.

Датчика на раз вала колега е аналогов от среден клас и НЕ Е оригинален.Забравих да спомена по-горе в темата,че когато колата реши да запали/било от 2ро или 3то въртене на ключа/ и от ауспуха излиза за секунди остра миризма на бензин/да отбележа само,че дюзите са минали чистене и проба на стенд,т.е. НЯМА ''пикаеща'' дюза/!!!Утре ще сменяме бензиновата помпа и горивния филтър и ще пиша дали проблема е решен или си остава на същото ниво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 07 Юли 2017, 0:38

Щом мирише на бензин, значи няма запалване - смени датчика на разпределителния вал с оригинален. Може и втора ръка. Нямаш проблем с помпата според мен...

Потребител
Аватар

Мнение от bu4 » 07 Юли 2017, 18:39

Днес сменихме горивния филтър и бензиновата помпа,колата се подобри като дебит на горивото/по-динамична стана при ускорение/,НО след 20мин каране из софийския трафик и почивка за 10мин,след това пак имаше леки затруднения при запалването/без миризми на бензин/но пак със лек зор запали.Ще поръчам другата седмица и датчик ОЕ за раз вал и ще го сменя иначе новият датчик/сменен преди 2месеца/ и ще видиме дали ще има подобрение.

Потребител
Аватар

Мнение от bu4 » 17 Юли 2017, 19:51

Колата се подобри доста след смяната на бензиновата помпа-помпата която сложих е Pierburg същата свалих от колата/пали безупречно 8 от 10 пъти/тея дни чакам да ми дойде и ОЕ датчика на разпределителния вал,следва монтирането му и дано вече се успи отвсякъде мотора.Ще пиша как се представя двигателя след монтажа на ОЕ датчика. :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от bu4 » 02 Авг 2017, 16:21

След смяната на датчик раз вал със ОЕ и новата сменена малко преди датчика Pierburg бензинова помпа,колата е чисто нова- пали безпроблемно вече.Благодаря на колегите за изказаното им мнение относно проблема. :bchug:

Назад към E39