За какво е тази индикация?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
За какво е тази индикация?
Вчера след като колата се сдоби с нова верига, ролки и обтегачи и си я взех от сервиза вътре при запалване светва една иконка като часовник. Намира се долу до датчиците за маслото (вляво от първия зелен правоъгълник) . 15 секунди след запалване - изгасва.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Re: За какво е тази индикация?
Това ти е "инспекцията", ходи някъде да ти занулят компаXaMaB написа:Вчера след като колата се сдоби с нова верига, ролки и обтегачи и си я взех от сервиза вътре при запалване светва една иконка като часовник. Намира се долу до датчиците за маслото (вляво от първия зелен правоъгълник) . 15 секунди след запалване - изгасва.

- XaMaB
- ентусиаст
-
Маслото преди 3 седмици е сменено в камор. Ама там не са си занулили нещо...
Явно пак ще им ходя на гости.
Явно пак ще им ходя на гости.

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Аз ходих за същото преди една седмица в Найси-Кар - светването на часовника значи смяна на спирачната течност, а не доливане
.Процедурата отне 30м. и 50 кинта 

- XaMaB
- ентусиаст
-
Има развитие по темата
След смяната колата седя два дни пред офиса до вчера сутринта. Вчера след опит за кратка разходка и изминаване на 2-3 километра усетих че климатика не духа топло. 10 секунди след кратко натискане на копчетата на климатроника взе да мирише на загоряла гума и топлото вместо под формата на горещ въздух, се показа под формата на покачване на стрелката за температурата
Майстора разбира се не си вдига телефона, колата си ми седи на пътя, а аз съм с нова верига.
Понеже майстора ми беше доста препоръчан, не изключвам между двата проблема да няма и нищо общо, но 20км след смяната...
Какви биха били последствията при незавита капачка или спукан маркуч на охлаждането? Бавно изтичане на антифриза и загряване след 20 км? Или да продължавам търсенето на майстора с нещо по-тежко?

След смяната колата седя два дни пред офиса до вчера сутринта. Вчера след опит за кратка разходка и изминаване на 2-3 километра усетих че климатика не духа топло. 10 секунди след кратко натискане на копчетата на климатроника взе да мирише на загоряла гума и топлото вместо под формата на горещ въздух, се показа под формата на покачване на стрелката за температурата

Майстора разбира се не си вдига телефона, колата си ми седи на пътя, а аз съм с нова верига.
Понеже майстора ми беше доста препоръчан, не изключвам между двата проблема да няма и нищо общо, но 20км след смяната...
Какви биха били последствията при незавита капачка или спукан маркуч на охлаждането? Бавно изтичане на антифриза и загряване след 20 км? Или да продължавам търсенето на майстора с нещо по-тежко?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
XaMaB написа:Какви биха били последствията при незавита капачка или спукан маркуч на охлаждането? Бавно изтичане на антифриза и загряване след 20 км? Или да продължавам търсенето на майстора с нещо по-тежко?
1. Антифриза не се изпарява, а водата го прави!
2. Ако капачката не е завита, всичко около нея ще е в охладителна течност под капака.
Спукан маркуч - поне щеше да пуши от изпаряването на водата (охл. ти течност е вода+антифриз, нали?!).
- XaMaB
- ентусиаст
-
След доливане на 1л антифриз колата взе да се държи нормално. Стрелката на средата и климатика взе да духа топло. След проверка в супердизел ме посъветваха да сменя водната помпа, а в камор откриха спукано водно съединение.
Иначе от смяна на веригата определено се почуства разлика в реакцията на колата след натискане на педала. Нищо че е дизел автоматик
Иначе от смяна на веригата определено се почуства разлика в реакцията на колата след натискане на педала. Нищо че е дизел автоматик
9 мнения
• Страница 1 от 1