Въпросчета от новобранец със 5-ичка комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Въпросчета от новобранец със 5-ичка комби
Здравейте Приятели.
Имам няколко нещица които трябва да си оправя по колата.
-аварийните ми светлини са настроени да цъкат по 2-пъти бързо , искам нормални
-колата се заключва при потегляне, искам да го махна това
-габаритите са американски стандарт, и това искам да махна
-бордкомпютъра ми е на немски - искам си английски или български
))) ОПРАВЕНО
-стъклото на багажната врата не се отваря,нещо е прецакано. - СМЕНЕНА ДРЪЖКА
-автоматичните светлини всъщност установих че са постоянно включени а не следят дали е тъмно навън
Разполагам с DIS и INPA.
Количката е 520i 2001/9 facelift.
ииии какво да го *** е това чудо ???? - ДОПЪЛНИТЕЛНО МОНТИРАНА АНТЕНА ЗА РАДИОТО
Благодаря ви приятели
Имам няколко нещица които трябва да си оправя по колата.
-аварийните ми светлини са настроени да цъкат по 2-пъти бързо , искам нормални
-бордкомпютъра ми е на немски - искам си английски или български

-стъклото на багажната врата не се отваря,нещо е прецакано. - СМЕНЕНА ДРЪЖКА
-автоматичните светлини всъщност установих че са постоянно включени а не следят дали е тъмно навън
Разполагам с DIS и INPA.
Количката е 520i 2001/9 facelift.
ииии какво да го *** е това чудо ???? - ДОПЪЛНИТЕЛНО МОНТИРАНА АНТЕНА ЗА РАДИОТО
Благодаря ви приятели

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mihal на 10 Юни 2017, 17:27, променена общо 2 пъти

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Въпросчета от новобранец със 5-ичка комби
mihal написа:-аварийните ми светлини са настроени да цъкат по 2-пъти бързо , искам нормални
-бордкомпютъра ми е на немски - искам си английски или български)))
-стъклото на багажната врата не се отваря,нещо е прецакано.
-автоматичните светлини всъщност установих че са постоянно включени а не следят дали е тъмно навън.
ииии какво да го *** е това чудо ????
Благодаря ви приятели
Аварийните, заключването, габарити, езика и автоматичните фарове са през борд компютъра и се отключват допълнително , т.е. един вид са екстра. Езика не е екстра разбира се.
Стъклото на багажника трябва да се види , не съм запознат.

Тос па ,те хората пари дават да им се пуснат тия неща ,той ше ги маха 

- mihal
- ентусиаст
-
barty написа:mihal написа:-аварийните ми светлини са настроени да цъкат по 2-пъти бързо , искам нормални
-бордкомпютъра ми е на немски - искам си английски или български)))
-стъклото на багажната врата не се отваря,нещо е прецакано.
-автоматичните светлини всъщност установих че са постоянно включени а не следят дали е тъмно навън.
ииии какво да го *** е това чудо ????
Благодаря ви приятели
Аварийните, заключването, габарити, езика и автоматичните фарове са през борд компютъра и се отключват допълнително , т.е. един вид са екстра. Езика не е екстра разбира се.
Стъклото на багажника трябва да се види , не съм запознат.
През борд компютъра какво ще рече? Мога с цъкане по борда да ги пускам ли??

Двойни аварийни , заключването,смната на езика на борда се пускат през BMW scanner едни отместки са.
Може и да става и програмите който имаш ,не знам само скенер имам
Може и да става и програмите който имаш ,не знам само скенер имам
Не, тия неща се кодират. Виж темата...
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
- mihal
- ентусиаст
-
bioz написа:Не, тия неща се кодират. Виж темата...
Стигнахме до варианта с INPA/NSC expert... Разучих как става с НСЦ но проблема е че това което го има покрай ИНПА не работи. Самостоятелна версия ли трябва да търся? Или Някакви настройки , чалъми.... При избор на модел(е39) дава грешка и до там.

mihal написа:bioz написа:Не, тия неща се кодират. Виж темата...
Стигнахме до варианта с INPA/NSC expert... Разучих как става с НСЦ но проблема е че това което го има покрай ИНПА не работи. Самостоятелна версия ли трябва да търся? Или Някакви настройки , чалъми.... При избор на модел(е39) дава грешка и до там.
Изтегли си пакета viewtopic.php?f=1&t=404395 там има всичко... и да с NSC се правят.
NCS, а не NSC.
А към автора на тази тема, колега, трябва ти някой, който поне малко си има представа от NCS Expert (или BMW Scanner, но по-добре NCS) и за нула време ще деактивира настройките за двойния импулс, американските мигачи и ще ти промени езика на таблото.
А относно автоматичните дълги, сега като ходиш да ти кодират нещата, виж с какъв LCM модул си (може да си запишеш как го разпознава програмата, например: LCM.C18 или LCM.C24 и т.н.). Също така може да провериш сензора за дъжд. Той трябва да е RLS (rain and light sensor), така го разпознава програмата, а и си го пише на самия него и можеш визуално да го видиш дали е такъв. Ако лайтмодула е LCM.C18 или по-ниска версия и сензорът за дъжд не е RLS, значи просто някой си е сложил врътка за фаровете с положение АУТО, но колата ти няма автоматични светлини.
Автоматичните светлини са много хубава екстра и си заслужава човек да си я вкара в релси. Успех!
А към автора на тази тема, колега, трябва ти някой, който поне малко си има представа от NCS Expert (или BMW Scanner, но по-добре NCS) и за нула време ще деактивира настройките за двойния импулс, американските мигачи и ще ти промени езика на таблото.
А относно автоматичните дълги, сега като ходиш да ти кодират нещата, виж с какъв LCM модул си (може да си запишеш как го разпознава програмата, например: LCM.C18 или LCM.C24 и т.н.). Също така може да провериш сензора за дъжд. Той трябва да е RLS (rain and light sensor), така го разпознава програмата, а и си го пише на самия него и можеш визуално да го видиш дали е такъв. Ако лайтмодула е LCM.C18 или по-ниска версия и сензорът за дъжд не е RLS, значи просто някой си е сложил врътка за фаровете с положение АУТО, но колата ти няма автоматични светлини.
Автоматичните светлини са много хубава екстра и си заслужава човек да си я вкара в релси. Успех!
- mihal
- ентусиаст
-
PeReZ написа:NCS, а не NSC.
По VIN излизат ли автоматичните фарчета? В моя излиза самозатъмняващо се огледало, RAIN SENSOR и XENON. Не е ли в този пакет сензора за светлина?
Или понеже гледам са активирали всевъзможни лампички по колата да са го лепнали и това по погрешка.

Не влиза за съжаление. И какво имаш предвид с "да са го лепнали"?
Rain sensor е обикновен сензор за дъжд. Това, което трябва да има, за да работят авто фаровете, е RAIN AND LIGHT SENSOR. Почти съм сигурен, че в екстрите по ВИН щеше да пише "автоматични светлини".
Rain sensor е обикновен сензор за дъжд. Това, което трябва да има, за да работят авто фаровете, е RAIN AND LIGHT SENSOR. Почти съм сигурен, че в екстрите по ВИН щеше да пише "автоматични светлини".
- mihal
- ентусиаст
-
PeReZ написа:Не влиза за съжаление. И какво имаш предвид с "да са го лепнали"?
Имах впредвид с кодиране, по погрешка да са неутрализирали функцията. А в огледалото трябва да има сензор за светлина

Колега, автоматичните фарове не ползват датчика в огледалото, а този в сензора за дъжд.
- mihal
- ентусиаст
-
Приятели днес се занимавах с стъклото на багажната врата. Диагнозата е в дръжката, до нея всичко е ок. Тя естествено беше отваряна вече и ми се струва че нещо липсва от нея. Прилагам снимка. Ако може да се закърпи..
Между другото ако някой продава такова нещо нека обяви цена
Между другото ако някой продава такова нещо нека обяви цена

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- mihal
- ентусиаст
-
китайско кабелче + четена на форуми кодирането стана детска игра
Ако някой има нужда от помощ ще помогна с каквото мога.
Остана само автоматичните светлини, по всичко изглежда че нямам сензор, а явно са ми сменяли само копчето за фаровете. Та въпросът ми е ако взема сензор за дъжд и светлина комбиниран и го заменя с моя (само дъжд) всичко ще дойде ли на мястото или трябва нещо повече?

Остана само автоматичните светлини, по всичко изглежда че нямам сензор, а явно са ми сменяли само копчето за фаровете. Та въпросът ми е ако взема сензор за дъжд и светлина комбиниран и го заменя с моя (само дъжд) всичко ще дойде ли на мястото или трябва нещо повече?

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3