525d претриса, въздух в обратна нафта
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Saso_OS
- Потребител
-
- Кара: e39 m57d25
- Мечтае да кара: V7
525d претриса, въздух в обратна нафта
1. Върви доста прилично (карам е от 15хил. км) с други думи не си е променила динамиката.
2. Не пуши - студен старт, топла и при яка ръчка
3. Разхода е нормален ( в смисъл не е променен от преди претрисането)
4. Дори и 3 литра нафта да има в резервоара върви до 4,5 - 5 оборота
Днес направих теста с колбите, понеже всички признаци клоняха към "пикаеща" дюза/и, по долу ще пусна снимка какво показа колата когато запалих. Направи ми впечатление, че по маркучлетата към шишитата по време на теста има мехурчета въздух, не съм специалист но според мен не трябва да има. Ето ги резултатите от теста!
1-ва - 22мл - към купето
2-ра - 15мл.
3-та - 24мл.
4-та - 20мл
5-та - 27мл
6-та - 15мл. - към радиатора
Когато видях мехурчетата поразгледах по обстойно маркучите за нафтата, смених този от горивния филтър към помпата на рейла. Промяна нямаше спрямо претрисането. Преди време сменях маркушите около горивния филтър и заради това не са прозрачни. И не мога да видя дали там вървят мехури.
Днес четох колата с БМВ Скенер, излезна 5 цилиндър някаква грешка ама мисля че е подгревна свещ.
Също се интересувам от някой колега от Пловдив или Асеновград който може да ми е диагностицира подробно, примерно с INPA
към модераторите: Пуснах темата преди 3 дни, така и не разбрах защо не се появи. Дано от втория опит успея. Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: 525d претриса, въздух в обратна нафта
Много прилича на проблем с дюза, щом притриса и на загрял мотор.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Колко литра нафта има в резервоара? Остави я да падне под 10-15 литра да видиш дали ще запали нормално (изобщо).
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
spacepl написа:Колко литра нафта има в резервоара? Остави я да падне под 10-15 литра да видиш дали ще запали нормално (изобщо).
Той човека е написал, че и с 3 литра си пали и върви ОК.
Виж точка 4.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Най-напред, за да не стават грешки по време на ремонтите и разправии, цилиндрите се броят в обратен ред - 1-ви е откъм радиатора. След това колегата да сподели за колко време на работа на мотора е направен тестът с колбите и дали е на загрял мотор - ако е за 1 минута работа, от моя опит мога да кажа, че единствено дюзите с върнато 15 мл. работят според заводски зададените стойности. Допустимите отклонения са до 10%. Всичко това не значи, че има проблем с 4 дюзи - системата на Бош има възможност за компенсация на до 24 мг. на такт, което значи, че може проблемът да е в две или три от дюзите при положение, че тестът е проведен за повече от 1 минута. Но така или иначе със сигурност има проблем с дюзите, като не е изключено да има и друг проблем. С теста с колбите се тества състоянието на клапана на дюзата - освен него има бобина и разпръсквач, които се проверяват на стенд само. Бобината може да се тества и с мултицет - мери се съпротивление и по спомен трябва да е около 1 ом... 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
vvasilev1 написа:spacepl написа:Колко литра нафта има в резервоара? Остави я да падне под 10-15 литра да видиш дали ще запали нормално (изобщо).
Той човека е написал, че и с 3 литра си пали и върви ОК.
Виж точка 4.
Прав си, колега, грешката е моя.
- Saso_OS
- Потребител
-
Извинявам се за пропуска - времето за теста е 3мин. точно. За въздуха някакви идей? Има ли някой от Асеновград или Пловдив на когото може да се има доверие, с читава диагностика и т.н.
- Saso_OS
- Потребител
-
Z3Ro* написа:.... Бобината може да се тества и с мултицет - мери се съпротивление и по спомен трябва да е около 1 ом...
Теста е за 3 мин. точно, на загрял мотор. Бубините ще ги замеря. Остават разпръсквачите. И една читава диагностика, че нещо BMW Scanner не ми вдъхна доверие.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Закарай колата да ти свалят дюзите и да ги тестват на стенд. Само там е истината за състоянието им. Боли малко, но е веднъж само...
- Saso_OS
- Потребител
-
Добре, това ще се направи. А за въздуха в обратната нафта, някакви идей от къде може да е, имам някакво съмнение, че е от там. Но не ми се "стреля" на посоки под капака за да го открия, идей?
- Saso_OS
- Потребител
-
Малко раздвижване по проблема, днес четохме колата пак, оказа се че налягането в рейла играе в диапазон от 320 до 380 бара, обсъждахме с майстора насочи ме към датчик/клапан на самата помпа, че може би той е виновника за налягането и може би това е проблема с притрисането. Може ли някой да ми каже какво точно представлява тази част и къде се намира
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Saso_OS написа:Малко раздвижване по проблема, днес четохме колата пак, оказа се че налягането в рейла играе в диапазон от 320 до 380 бара, обсъждахме с майстора насочи ме към датчик/клапан на самата помпа, че може би той е виновника за налягането и може би това е проблема с притрисането. Може ли някой да ми каже какво точно представлява тази част и къде се намира
Няма датчик/клапан на самата помпа. На помпата се намира клапан регулатора, датчика за високо налягане се намира на рейката.

Ако времето на теста е 3минути и всичко е направено правилно, количеството на обратната нафта е силно занижено- в два цилиндъра е 5мл/мин. Това може да е причината за проблема с налягането- в рейл магистралата налягането на горивото е високо, но се отнася за много малко количество. Ако има лошо работеща/и дюза/и не може да се поддържа.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Колегата е прав - ако е мерено за три минути, върнатото е малко и според мен... Най-евтино е все пак да се опита с друг регулатор на помпата, втора ръка - щом играе налягането в рейла и има въздух в обратната нафта, може и той да е проблемът. В движение при товар как се държи налягането в рейла?
- Saso_OS
- Потребител
-
В движение не сме мерили, понеже е свързано с доста време с което майстора не разполага
По тази схема кой номер е регулатора.
По тази схема кой номер е регулатора.
- Saso_OS
- Потребител
-
По схемата мисля, че регулатора е номер 20 а датчика 27
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2