Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- duff
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Колеги здравейте
Проблема е трудно палене... колата нямаше ядове превараше ключа студена/топла, докато не спука главата и реших след като ще сменям главата да сменя и веригите сменихме, нагласихме и колата от тогава пали много трудно.... закачахме я на комп показваше висока температура на нафтата, вчера смених датчика в ГНП-то и леко се пооправи по лесно пали, но пак е кюфкане (преди това много трудно палеше и направо от въртене мореше акомулатора). Ако има някакво значение дебитомера не работи и може и да се лъжа, но колата върви добре и в един момент започва повече да реве отколкото да върви
Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля до помага
Проблема е трудно палене... колата нямаше ядове превараше ключа студена/топла, докато не спука главата и реших след като ще сменям главата да сменя и веригите сменихме, нагласихме и колата от тогава пали много трудно.... закачахме я на комп показваше висока температура на нафтата, вчера смених датчика в ГНП-то и леко се пооправи по лесно пали, но пак е кюфкане (преди това много трудно палеше и направо от въртене мореше акомулатора). Ако има някакво значение дебитомера не работи и може и да се лъжа, но колата върви добре и в един момент започва повече да реве отколкото да върви

Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля до помага

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Дебитомера ако е издухал не трябва да имаш проблем с паленето...мисля че проблема ти е в центровката на помпата закачете я пак на диагностика да видите какво ще излезе
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И си смени дебитомера, защото сега си на фабрични карти и харчи с 2л повече на 100 и върви по-малко.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- duff
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
и аз това мисля да направя колега, но първо да си оправя паленето
иначе чета ТДС много хора не го уважават.....
махнах буксата от температурния датчик на главата и колата започна да пали и да върви сравнително много по-добре, (защото отчита, че е студена), но стрелката на таблото не ми работи и замислям да видя схема на датчика и да изолирам жицата към ГНП-то
след това ще потърся дебитомер.

махнах буксата от температурния датчик на главата и колата започна да пали и да върви сравнително много по-добре, (защото отчита, че е студена), но стрелката на таблото не ми работи и замислям да видя схема на датчика и да изолирам жицата към ГНП-то

- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Нормално да върви с откачен датчик помпата пълни яко нафта ,един вид постояно е на смукач ,ходи някои да ти направи качествена настроика на помпата и на вала горе ,че явно не е зацепена веригата от помпата до вала както трябва ,следваи логиката преди това е палела сега не пали ,а само вериги си сменял 

- jeremeto
- Потребител
-
- Кара: Е60/LCI
- Мечтае да кара: 760
Центровка...
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
М51 двигателя не го обичат, защото много лесно изпуска гарнитура и цепи глава. Аз лично 2 пъти отварях мотора, като 1 път беше страшно тежка повреда, втория път духна гарнитура, защото не бяха стегнати правилно болтовете на главата.
До третия път не стигнах, защото ми писна и продадох колата. То бива бива мазохизъм ама просто ми омръзна. Да вярно бях пуснал повече налягане да прави турбото, но 1.4 при заводско 1.2 не е кой знае колко повече според мен. Факт, че в момента новия собственик си кара колата и е доволен. Казва, че харчела 10 в града и 7 извън, а аз все се въртях около 12.5 в София и 8.5 - 9 извън града. И не ме разбирайте погрешно, карах си супер икономично и изобщо не съм се раздавал. Просто в един момент ти писва да правиш ремонти за по 500-800лв през 2-3г.
Та по темата. Нямаш правилна центровка както каза колегата по-горе. Трябва да се презацепи всичко и ще започне да ти пали. Ако си в София и ти трябва майстор, който е надежден, мога да оставя координати тук на един.
Успех!
До третия път не стигнах, защото ми писна и продадох колата. То бива бива мазохизъм ама просто ми омръзна. Да вярно бях пуснал повече налягане да прави турбото, но 1.4 при заводско 1.2 не е кой знае колко повече според мен. Факт, че в момента новия собственик си кара колата и е доволен. Казва, че харчела 10 в града и 7 извън, а аз все се въртях около 12.5 в София и 8.5 - 9 извън града. И не ме разбирайте погрешно, карах си супер икономично и изобщо не съм се раздавал. Просто в един момент ти писва да правиш ремонти за по 500-800лв през 2-3г.
Та по темата. Нямаш правилна центровка както каза колегата по-горе. Трябва да се презацепи всичко и ще започне да ти пали. Ако си в София и ти трябва майстор, който е надежден, мога да оставя координати тук на един.
Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
7 мнения
• Страница 1 от 1