Питанка за аудио

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D
Мечтае да кара: jiguli
Детайли за колата: BMW 530D 218 DPF

Питанка за аудио

Мнение от M-S-BMW » 20 Апр 2016, 12:33

Здравейте,имам бмв е39 525тдс 96г седан.Нямам борд компютър и касетофона ми е бизнес рдс с касетка , въпроса ми е как може да се сложи сд. Ако взема от оргинално бизнес рдс само , че със сд и го заменя с моя касетофон ще тръгне ли или към моето да прибавя оргиналния чейнджър . Възможно ли е и кой е по-удачния вариант ? Благодаря ви предварително в търсачката не намерих отговора на моите въпроси,извинявам се ако ги има някъде но ме съм видял.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Re: Питанка за аудио

Мнение от stenlipk » 21 Апр 2016, 18:46

не

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M-S-BMW » 21 Апр 2016, 19:05

Защо не , колега. Може ли малко повече инфо и идеи какво мога да направя ? Благодаря ти за отговора :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Апр 2016, 19:11

M-S-BMW написа:Здравейте,имам бмв е39 525тдс 96г седан.Нямам борд компютър и касетофона ми е бизнес рдс с касетка , въпроса ми е как може да се сложи сд. Ако взема от оргинално бизнес рдс само , че със сд и го заменя с моя касетофон ще тръгне ли или към моето да прибавя оргиналния чейнджър . Възможно ли е и кой е по-удачния вариант ? Благодаря ви предварително в търсачката не намерих отговора на моите въпроси,извинявам се ако ги има някъде но ме съм видял.

Слагай, много колеги са сложили сд. Може и чейнджър да добавиш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Апр 2016, 9:20

Стандартната музика на Е39 е меко казано, пиклива. Или слагай DSP или някой як aftermarket.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 22 Апр 2016, 11:47

Определено за нищо не става стандартната музика в E39. Чак ме е срам като возя приятелчета, които имат опелчета, фиатчете и т.н. коли, които са в пъти по-нисък клас от E39. :no: :no: :no:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M-S-BMW » 23 Апр 2016, 16:54

Ами колеги колкото толкова.Ще си купя оргиналното сд и ще го сменя с моя касетофон. Имам и друг въпрос не ми свирят колоните в дясната част ма колата и отзаде ма кората и не работят бутоните на касетката за баса и тези там. От какво може да е ? Благодаря ви за отговорите и за помоща :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Z.Nikolov » 17 Май 2016, 16:47

По-добре чейнджър и изкарваш AUX. Голяма заигравка е да изкараш звуг от Е39 с базова.... А аз съм и с комби, още по-ужасно е. Пиши на лично, имам няколко предложения.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M-S-BMW » 18 Май 2016, 18:03

Колеги, благодаря идеите и съветите. Купих си сд бизнес със Мид и махнах моето и буксите съвпаднаха сега всичко си работи и това ми стига. Нямам борд и на мида има копче за борд но това не е проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 22 Май 2016, 23:11

Е39-ка "вади" хубав звук само при аукс с хубав плеър, а да сложи цд чейнджър ще трябва да разглоби половината кола :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 23 Май 2016, 0:55

На хастофон се вади елементарно AUX, не ви трябват CD-та.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Z.Nikolov » 23 Май 2016, 9:36

Звук не се вади само от AUX или плейър, а от озвучителни тела и добра захранваща техника. Един 4 канален усилвател не е излишен, както и импрегнация на мембраните на говорителите. Задължително подмяна на високочестотните. Бих препоръчал HAES 8 омови, който вграждат, с утежняане на мембраната.... Акустиката е наука, която не е застъпена в Е39, особено в масовото аудио.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 23 Май 2016, 11:44

Точно това се чудех дали да напиша - че само с нови колони и усилвател нещата ще се оправят, а не с CD-та и т.н. - обаче не мога да дам конкретни препоръки.

Ако може обясни по-подробно кое как се прави - понеже за човек, който не се е занимавал е трудно да се ориентира.

А ето един руснак как си е "ъпгрейднал" старото BE3251 с по-мощно стъпало (струва около 8 лв.) и пише, че имало много добър ефект.
http://bmw5erclub.ru/forum/archive/inde ... 26883.html
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Z.Nikolov » 23 Май 2016, 12:09

Аз съм с комби. Ползвам си фабричното РДС касета, която свири добре стига да имаш добър дек за записи. Имах подготовка за чейнджър и съм монтирал такъв, без да прекарвам кабели. Всичко си тръгна, барабар с копчетата от волана. Изкарах си и AUX като ползвам касета без лента...! Монтирах четириканален усилвател с ковекции и направих предните на задната линия, защото задните са в тавана и посмъртно не можеш изкара задпволителни ниски оттам. Усилвателя е на кората под жабката, има и вход от говорителите, което за мен е важно. Директно колоните в усилвателя... Чинчовете ми седят свободни. Не са нужни много кабели и кой знае какви умения. Отзад намерих фабрични на ХЕС 4 ома. Отпред съм с едни пайнери. За ниски честоти се утежнява мембраната. Аз ползвам топъл силикон, правил съм го и с блажна боя неколко слоя отвътре. Отпред двулентови филтри и нови високочестотни в комплект с ниските. Отзад, високи във враъите с кондензатор и добро уплътнение на тези в тавана. Всички кухини добре натъпкани с каменна вата. Това е!

Назад към E39