Не пали и заглъхва при даване на газ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Не пали и заглъхва при даване на газ

Мнение от Elf-a » 06 Апр 2016, 13:13

Здравейте, колеги. От Бургас съм и се прибирах от Ветрен към Бургас днес, изпреварвах малко в по-високите обороти, към 5 000, но така и не можах да изпреваря :D Колата изведнъж се спъна. Падна на 4000 оборота, после постепенно на 2000 и надолу, пробвах и на трета и на втора, не иска да качи изобщо обороти. ( колата е на газ, но това ми го направи на бензин ) Спрях в отбивка, изгасна, опитах я да я запаля - не иска. Мъчих я, не иска и не иска. Върти, но все едно няма бензин. Цъкнах на газ, запали и по най-бързия начин пред вкъщи да видя какъв е проблема. Мислех си за бензиновата помпа, гледах бушоните, всичките са здрави ( не знам кой точно е нейния бушон ), проверих маркучите за бензина, в единия ест. няма налягане, явно съм уцелил за връщането който е, а в другия ме изпръска яко, там си има налягане. Явно помпата работи, защото ако не работише нямаше да има налягане изобщо, а горивото което е в маркуча би трябвало да изгори, но то е все още там. Наскоро сменях дебитомер, преди 1 седмица, но едва ли е от него, защото пък преди това си карах почти нормално колата без никакъв дебитомер към 4-5 дена, докато си взема. На бензин си пали и си работи като преди. А на бензин едва, едва я паля с много зор и въртене, но не всеки път. С припомване яко на бензина, но от 10 пъти 1 път пали. Къде може да е проблема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Не пали и заглъхва при даване на газ

Мнение от zvetiko » 06 Апр 2016, 16:03

Колега, това че има налягане, не означава, че е необходимото- виж стойността му с манометър, какво се случва когато опитваш да запалиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 06 Апр 2016, 18:27

След филтъра на горивото има ли налягане?

Потребител
Аватар

Мнение от Elf-a » 06 Апр 2016, 20:16

Ами аз маркуча го откачам чак до двигателя, след филтъра е. Пръска доста бензин от там, но не знам колко е налягането му.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 06 Апр 2016, 22:13

Понеже газовият инжекцион се ръководи от управлението на дюзите за бензин, а на газ проблеми няма - то малко вероятно е проблемът да е в някой датчик. (ако пък си с обикновена газова, са възможни и други хипотези.)

Предвид, че проблемът се задълбочава на по-високи обороти, колегите се насочиха към налягането на горивото.

Ето тук е обяснена диагностиката на горивната система. https://www.youtube.com/watch?v=V8xy3SNfnTQ

Понеже нямаш манометър, може да пробваш да откачиш маркуча за обратния бензин и да го сложиш в една бутилка. След това да задействаш бензиновата помпа и да видиш дали връща нещо и колко. (може пък да се е задръстил горивопроводът или горивният филтър -- налягане да има - някакво - но дебит не.)

p.s. Като отвиваш маркучите под налягане - преди това спирай бензиновата помпа, докато работи двигателят и го изчаквай да угасне сам - така ще махнеш налягането и няма при разглобяването всичко да се опръсква в бензин.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 12 Апр 2016, 22:00

От вчера и аз имам проблем с колата САМО на бензин. Не иска да върви, ускорява много бавно на тласъци и тръва чак след 4000 об/мин. На газ НЯМА проблеми. Налягането ми след филтъра е 3.5 бара, както си е по учебник, затова изключвам помпата да е проблемна. Иначе си пали на четвърт на бензин, няма проблем с това - просто умря изведнъж (направо не мога да тръгна на светофара на първа скорост)
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E39