Падане на оборотите / 523i, 97'
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Падане на оборотите / 523i, 97'
Здравейте
Преди 3 дни, най-накрая станах собственик на БМВ. Дотук, обаче, тази кола явно не ме харесва много. След леки премеждия с охладителната система, още 1-вия ден, днес ми се случи следното: след леко по-стабилно "натискане" от светофар до светофар, спирайки на червено паднаха оборотите до под 500, на ръба да изгасне. Най-много ме притесни самия шум, който се чуваше отпред, наподобяващ нещо средно между пукане и бълбукане. След което я изгасих и след 2 мин запали без проблем и звучеше перфектно.
Да уточня, това ми е 1-вото БМВ и в момента ми е страшен филм и не знам дали мога да разчитам на нея сутринта, че ще стигна до работа.
Моля по-кадърните и запознати от мен да дадат акъл.
Преди 3 дни, най-накрая станах собственик на БМВ. Дотук, обаче, тази кола явно не ме харесва много. След леки премеждия с охладителната система, още 1-вия ден, днес ми се случи следното: след леко по-стабилно "натискане" от светофар до светофар, спирайки на червено паднаха оборотите до под 500, на ръба да изгасне. Най-много ме притесни самия шум, който се чуваше отпред, наподобяващ нещо средно между пукане и бълбукане. След което я изгасих и след 2 мин запали без проблем и звучеше перфектно.
Да уточня, това ми е 1-вото БМВ и в момента ми е страшен филм и не знам дали мога да разчитам на нея сутринта, че ще стигна до работа.
Моля по-кадърните и запознати от мен да дадат акъл.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Падане на оборотите / 523i, 97'
Колега газ има ли колата 

Има, да - газов инжекцион. Момчето преди мен я е карал единствено на газ, за период от около 2-3 год. При проблема с охладителната система, когато я вкарах в сервиз ми казаха, че била и изпускала газ. Като този проблем е вече отстранен, бутилката е и празна вече. Карам я единствено на бензин вече 3-ти ден.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Сранен проблем имаш колега...да хе ти дьрпа паразитен вьздух от някаде 

Ами, когато я гледаха как работи на газ, споменаха, че изглежда гълта въздух и като цяло газ-инсталацията не е направена като хората. След което я включихме на бензин и работеше перфектно и въпроса беше приключен - дотам с гълтането на въздух и т.н. Останах с впечатлението, че на бензин няма да имам проблем с каквото и да било и така, сега я карам единствено на бензин и като цяло не ми се занимава да ми преправят газта (не съм й и фен, по принцип) и направо да изскубват бутилката и всичко останало.
Мисля утре да я карам в Ауто Бавария в Младост 4 да я погледнат
Днес нямах проблеми с нея.
Мисля утре да я карам в Ауто Бавария в Младост 4 да я погледнат

Днес нямах проблеми с нея.
Недей бърза да отхвърляш газта все още. Ако с малко пари може да я закрепиш, защо да плащаш цени за бензин, чиято цена така или иначе след време пак ще се качи.
При разход 9 извънградско (имам същата но без газова) и над 10 градско... Пари са си.
При разход 9 извънградско (имам същата но без газова) и над 10 градско... Пари са си.

6 мнения
• Страница 1 от 1