е39 525 тдс показва -38 температура в двигателя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

е39 525 тдс показва -38 температура в двигателя

Мнение от tomcho69 » 16 Фев 2016, 12:11

Проблема ми е следния .
Колата е имам от 8 години и винаги са ми грели много секунди свещите . Почнах да хода по майстори и ми казаха - 2 свещи са изгорели купи си нови . Отидох в техко и си купих направо 6 нови свещи на беру 28 лв бройката (бяха най-скъпи затова ги взех).Така проблема си остана .... Майстора ми каза - оооо мой човек той акумулатора ти е слабичък отиди си купи нов , аз слушам и изпълнявам отидох и си взех чисто нов акумулатор на ексайд 85 ампера . Проблема си остана и много се ядосах , отидох в М кар (Пловдив) . Пичовете викат добре сега ще я видим колата . Гледаха , гледаха , чупиха стойки и казаха - виж какво или някой датчик е заминал и не можем да го хванем или тая кола е имала проблем с паленето преди и някой жичкаджия си е играл по нея и е инплантирал нещо да лъже системата че в двигателя да отмерва -38 и така винаги свещите ти греят на максимум и затова са ти били изгорели , виж е тука показва в момента температура -38 в мотора (показват ми те на техния лаптоп) - няма логика . Казах им - добре много ме дразни как да се оправи ? И те ми казаха че трябва да ми разбият цялата кола отпред , първо да търсят реле дали има някъде закачено , но на техните цени (М кар-който не знае там ти режат главата от кръста нагоре) прецених , че моя гаражен майстор ще ми вземе по-малко ако ми разбие цялата кола и търси евентуалното реле . Връщам се аз при моето "ценно майсторче" с диагнозата търсим "игла в копа сено" и той ми каза нямаш грижи остави я и аз щи звънна . 3 дена никъв не звани , ядосах се , отидох да си видя колицата и лошо ми стана , беше я "разкостил" буквално и ми вика - нашия нищо не намерих . Сглоби я той и пак се връщам в М кар , те цъкаха , чупиха пак стойки и ми викат - щом нищо не сте открили(като релета или друго преправяно по ел. системата) може би някой от топлинните датчици е издал багажа . На диагностика няма как да го хванем кой е , понеже колата ти е 97 година , а тия датчици имат еквиваленти стойности , ако беше по нова колата щеше веднага да го даде като грешка , единствения вариант е - сменяш един по един и той сам ще излезе от кой е ......
Та въпроса ми е-някой в историята на ТДС-а имал ли е подобния проблем СВЕЩИТЕ ДА МУ ГРЕЯТ ВИНАГИ НА МАКСИМУМ и къде мога да проверя тези стойности на датчиците на двигателя които мерят температурата му , дали са читави !?
П.С. Моля от типа на заяждащи коментари да не се пишат , търся евентуален подобен проблем с някой от другите колеги тук и компетентно мнение за решаването му !
Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Re: е39 525 тдс показва -38 температура в двигателя

Мнение от BLUE_999 » 18 Фев 2016, 10:31

когато е по студено лесно ли пали колега :?:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 18 Фев 2016, 11:04

Номер 6 и номер 10 от схемата са температурните сензори, като мисля, че този за свещите беше номер 10, но не съм на 100% сигурен...
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_1548

Потребител
Аватар

Мнение от tomcho69 » 19 Фев 2016, 10:59

BLUE_999 - Да винаги е палела перфектно , както на студено (-18) , така и на топло време .
Z3Ro* - Благодаря колега , това беше полезно !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Фев 2016, 17:22

Колега, не разбирам защо всичко е толкова сложно- ако има съмнения за температурният датчик, проверете какво показва на живи данни. При толкова много съмнения, може да се провери и съпротивлението му при различни температури. Ако има съмнения за нещо допълнително, се проверява веригата на датчика от буксата му до буксата на DDE, не виждам защо трябва три дни да се разкоства цялата кола.

Потребител
Аватар

Мнение от tomcho69 » 20 Фев 2016, 2:36

zvetiko написа:Колега, не разбирам защо всичко е толкова сложно- ако има съмнения за температурният датчик, проверете какво показва на живи данни. При толкова много съмнения, може да се провери и съпротивлението му при различни температури. Ако има съмнения за нещо допълнително, се проверява веригата на датчика от буксата му до буксата на DDE, не виждам защо трябва три дни да се разкоства цялата кола.

Колега , може ли да приложиш схема към обясненията ти . На живи данни датчика винаги показва -38 (температура в мотора) .

Назад към E39