Проблем с багажника на комбито ми

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с багажника на комбито ми

Мнение от svetovrachene » 11 Фев 2016, 20:24

Здравейте колеги! Имам проблем с багажника (5-тата врата). Като тръгна да я отварям и с копчето отпред и дистанционното и директно от нея чува се как тръгва да се отваря , но отваря само около 1 см и до там. После като щракна пак се чува само един звук като от вакум и вместо да тръгне да отваря се придърпва на вътре към см и после как се връща и така остава. Много малко отворена и до там. Като тръгна да отварям прозореца само отзад ни звук ни действие ни нищо. Моля ви кажете ми какво да направя че много е гадно така. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Re: Проблем с багажника на комбито ми

Мнение от m@rtin » 13 Фев 2016, 12:33

И аз имам подобен проблем , като натисна бутона се отваря багажника 1-2см и почва да се мъчи..трябва леко да помогна с ръка и се отваря до горе.
Мисля че ако се сменят амортесьорите ще се оправи но не съм 100% сигурен.С ел багажник си нали ??
Незнам дали има разлика в амортесьорите за коли с ел. и без ел. багажник
Иначе са номер 2 от схемата
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-T ... #8220072_2

Може да пробваш и със смяната на маслото първо , ето нещо интересно за всички

https://www.drive2.ru/l/4062246863888398354/
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 14 Фев 2016, 0:33

И при мен е така! Ако някой се е сблъсквал с това и го е оправил, нека сподели! :banghead:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 14 Фев 2016, 0:53

А някой знае ли как може да се обучи с бутона на ключа не само да се отваря но и затваря багажника ?
Че при мен само може да се отваря...затварянето става с бутона на петата врата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от seekanddestroy » 14 Мар 2016, 23:56

Махате пластмасовата кора на задния капак след това със Т30 еврейска звезда мисля..Развивате болтовете на бравата и регулиране, повдигате я на мах до горе завивате и пробвате.. Ако изкача много рязко върнете леко докато ви хареса как отваря..Ако въобще не се отваря капака се развиват 2-те щипки на жабката където стой триъгълника и инструментите..От дясно..Ляво като си в колата и гледаш капака.. има черна овална капачка тапа от там се отваря аварийно..Поздрави..

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 15 Мар 2016, 18:17

Стана ми интересно. При мен като натисна бутона на дистанционното при заключена кола ми се отваря петата врата, но само малко, хващам я и си я вдигам. Вие искате да кажете, че вратата трябва да се отвори сама до горно положение!? Това на всичко комбита ли трябва да е или е някаква екстра? При затваряне вратата сама пада надолу и аз я спирам малко преди да изджаска. После леко я пускам от половин сантиметър и тя се прибира и затваря.

ПП. Сега видях, че имало с ел. багажник и без ел. Моята ще да е без ел. значи. Но пък като затваря все едно че я засмуква вакум :dunno:
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от seekanddestroy » 15 Мар 2016, 22:42

ivopicha написа:Стана ми интересно. При мен като натисна бутона на дистанционното при заключена кола ми се отваря петата врата, но само малко, хващам я и си я вдигам. Вие искате да кажете, че вратата трябва да се отвори сама до горно положение!? Това на всичко комбита ли трябва да е или е някаква екстра? При затваряне вратата сама пада надолу и аз я спирам малко преди да изджаска. После леко я пускам от половин сантиметър и тя се прибира и затваря.

ПП. Сега видях, че имало с ел. багажник и без ел. Моята ще да е без ел. значи. Но пък като затваря все едно че я засмуква вакум :dunno:

Ами става въпрос за хидравлична.. Където сама повдига и сваля капака..Hydraulic trunk..А тази като твоята и моята са си ръчни с ел панта..И вместо да щракне като най-обикновена механична панта едно моторче предърпва капака и затваря..А между другото погледнете как сте със хидравличното масло може да има нужда от доливане..пишете във гоогле Trunk hydraulics question ще ви излезне снимка със пробката където се долива..

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 16 Мар 2016, 11:57

А колко струва тази екстра да си я взема втора ръка? Не съм срещал в обявите такова чудо.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Мар 2016, 10:42

За 400 лв. ми предложиха на мен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Назад към E39