Проблем с багажника на комбито ми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- svetovrachene
- Потребител
-
Проблем с багажника на комбито ми
Здравейте колеги! Имам проблем с багажника (5-тата врата). Като тръгна да я отварям и с копчето отпред и дистанционното и директно от нея чува се как тръгва да се отваря , но отваря само около 1 см и до там. После като щракна пак се чува само един звук като от вакум и вместо да тръгне да отваря се придърпва на вътре към см и после как се връща и така остава. Много малко отворена и до там. Като тръгна да отварям прозореца само отзад ни звук ни действие ни нищо. Моля ви кажете ми какво да направя че много е гадно така. Благодаря предварително!
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Re: Проблем с багажника на комбито ми
И аз имам подобен проблем , като натисна бутона се отваря багажника 1-2см и почва да се мъчи..трябва леко да помогна с ръка и се отваря до горе.
Мисля че ако се сменят амортесьорите ще се оправи но не съм 100% сигурен.С ел багажник си нали ??
Незнам дали има разлика в амортесьорите за коли с ел. и без ел. багажник
Иначе са номер 2 от схемата
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-T ... #8220072_2
Може да пробваш и със смяната на маслото първо , ето нещо интересно за всички
https://www.drive2.ru/l/4062246863888398354/
Мисля че ако се сменят амортесьорите ще се оправи но не съм 100% сигурен.С ел багажник си нали ??
Незнам дали има разлика в амортесьорите за коли с ел. и без ел. багажник
Иначе са номер 2 от схемата
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-T ... #8220072_2
Може да пробваш и със смяната на маслото първо , ето нещо интересно за всички
https://www.drive2.ru/l/4062246863888398354/

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
И при мен е така! Ако някой се е сблъсквал с това и го е оправил, нека сподели! 

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
А някой знае ли как може да се обучи с бутона на ключа не само да се отваря но и затваря багажника ?
Че при мен само може да се отваря...затварянето става с бутона на петата врата.
Че при мен само може да се отваря...затварянето става с бутона на петата врата.

- seekanddestroy
- Потребител
-
Махате пластмасовата кора на задния капак след това със Т30 еврейска звезда мисля..Развивате болтовете на бравата и регулиране, повдигате я на мах до горе завивате и пробвате.. Ако изкача много рязко върнете леко докато ви хареса как отваря..Ако въобще не се отваря капака се развиват 2-те щипки на жабката където стой триъгълника и инструментите..От дясно..Ляво като си в колата и гледаш капака.. има черна овална капачка тапа от там се отваря аварийно..Поздрави..
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Стана ми интересно. При мен като натисна бутона на дистанционното при заключена кола ми се отваря петата врата, но само малко, хващам я и си я вдигам. Вие искате да кажете, че вратата трябва да се отвори сама до горно положение!? Това на всичко комбита ли трябва да е или е някаква екстра? При затваряне вратата сама пада надолу и аз я спирам малко преди да изджаска. После леко я пускам от половин сантиметър и тя се прибира и затваря.
ПП. Сега видях, че имало с ел. багажник и без ел. Моята ще да е без ел. значи. Но пък като затваря все едно че я засмуква вакум
ПП. Сега видях, че имало с ел. багажник и без ел. Моята ще да е без ел. значи. Но пък като затваря все едно че я засмуква вакум

- seekanddestroy
- Потребител
-
ivopicha написа:Стана ми интересно. При мен като натисна бутона на дистанционното при заключена кола ми се отваря петата врата, но само малко, хващам я и си я вдигам. Вие искате да кажете, че вратата трябва да се отвори сама до горно положение!? Това на всичко комбита ли трябва да е или е някаква екстра? При затваряне вратата сама пада надолу и аз я спирам малко преди да изджаска. После леко я пускам от половин сантиметър и тя се прибира и затваря.
Ами става въпрос за хидравлична.. Където сама повдига и сваля капака..Hydraulic trunk..А тази като твоята и моята са си ръчни с ел панта..И вместо да щракне като най-обикновена механична панта едно моторче предърпва капака и затваря..А между другото погледнете как сте със хидравличното масло може да има нужда от доливане..пишете във гоогле Trunk hydraulics question ще ви излезне снимка със пробката където се долива..
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
А колко струва тази екстра да си я взема втора ръка? Не съм срещал в обявите такова чудо.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За 400 лв. ми предложиха на мен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
9 мнения
• Страница 1 от 1