Въпрос за охладителната перка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Въпрос за охладителната перка
Здравейте колеги. Преди два дена забелязах, че перката на радиатора е счупена, липсват 6 перки от нея. поръчах си нова, но след два дни и 800км забелязах, че и на новата липсват 3 перки. Виското се движи леко дори и при нормално загрял мотор. Възможно ли е да зацепва от време на време виското и от там да се чупи перката или същата е от слаб материал. Не мога да монтирам перката на обратно. Нали? При мен, а и при вас надявам се, перката засмуква въздуха от радиатора и го насочва към двигателя.
Не искам много, искам всичко!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Въпрос за охладителната перка
За мен има няколко варианта :
Менте перка , разбита ос на водна помпа /и от там дисбаланс / не добре закрепен дифузер - и при високи обороти на виското перката закача в него .
Провери ли за аксиален луфт на виското?
Менте перка , разбита ос на водна помпа /и от там дисбаланс / не добре закрепен дифузер - и при високи обороти на виското перката закача в него .
Провери ли за аксиален луфт на виското?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Gari
- младши ентусиаст
-
Здравейте. Не съм проверил за луфт, но ще го направя. Относно монтажа, който съм направил, е правилен. Най-вероятно е да има разбита ос на водната помпа. Не съм забелязал да ми се губи охладителна течност, но кой знае.
Другото, което забелязах, е че моята перка е с 4 точки за закрепване а оригиналната е с 3. Диаметъра е 410 мм срещу 420 мм при оригинала. Моето виско е BEHR, ако има значение де.

Другото, което забелязах, е че моята перка е с 4 точки за закрепване а оригиналната е с 3. Диаметъра е 410 мм срещу 420 мм при оригинала. Моето виско е BEHR, ако има значение де.
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Не са ти дали правилната перка, всъщност излизат два модела, с три и четири монтажни отвора. Номера по SWAG с три отвора е 20 91 9256 - 420 мм и около 38 лв 

- Gari
- младши ентусиаст
-
Здравейте момци. Намерих проблема при моята кола. Смешното е, че не проверих за луфт на виското и директно монтирах новата перка.
Сега си имам пробит радиатор, счупена перка, разбито виско и една дупка в дифузьора. Частите са поръчани вече и са на стойност 160 евро. За другия път да си знам. Мерси на всички за отговорите. За пореден път се убеждавам, че е по-добре да се допита човек до форума преди да се впусне в излишни ремонти. Супер сте. Мерси.
Edit:
В realoem дават 4 точковото виско за страни с по-студен климат, а 3 точковото (160 мм) за страни с топъл климат. Аз съм с 4 точковото захващане и съответно с по-малкото виско. Сега си поръчах по-голямото (с 3 болта за захващане на перката) и съответно перка 420 мм и 3 точки на закрепване.
Виското е Hella, перката е Beru.
Сега си имам пробит радиатор, счупена перка, разбито виско и една дупка в дифузьора. Частите са поръчани вече и са на стойност 160 евро. За другия път да си знам. Мерси на всички за отговорите. За пореден път се убеждавам, че е по-добре да се допита човек до форума преди да се впусне в излишни ремонти. Супер сте. Мерси.
Edit:
hishnika написа:Не са ти дали правилната перка, всъщност излизат два модела, с три и четири монтажни отвора. Номера по SWAG с три отвора е 20 91 9256 - 420 мм и около 38 лв
В realoem дават 4 точковото виско за страни с по-студен климат, а 3 точковото (160 мм) за страни с топъл климат. Аз съм с 4 точковото захващане и съответно с по-малкото виско. Сега си поръчах по-голямото (с 3 болта за захващане на перката) и съответно перка 420 мм и 3 точки на закрепване.
Виското е Hella, перката е Beru.
5 мнения
• Страница 1 от 1