530д загасна в движение РЕШЕН !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
530д загасна в движение РЕШЕН !
Колеги проблема ми е следния. Както си карам и колата огасна. Освободих я от скорост и успя да се довлече до един бордюр. При опит за палене неще и неще. Върти но не пали. Малко преди това започна да пали малко по зорно без значение топла или студена. Има дни в които пали както си трябва но сега не. По маркучите върви нафта с мехурчета (въздух). И преди вървяха но поне палеше. Проблема с мехурчетата е може би една седмица преди непаленето. Инъче колата си вървеше нормално и е нямало никакви други аномалии. Моля някой да сподели мнение или решение. Помпа ли е ?
Последна промяна JorisssM на 07 Фев 2016, 4:00, променена общо 1 път
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: 530д загасна в движение
Колега, сипи си нафта и ще запали.Може би в резервоара си имаш под 15 литра. Много е писано по въпроса, проблема е в помпата, която прехвърля нафтата от левия в десния отсег в резервоара.
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
Нафра има около 30 литра. Няма да е това. Знам го този проблем но го игнорирах
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
Ахам. Ок. Ще видя кога ще я закарам.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Влез в скритото меню и виж в коя половина е горивото - ако е в лявата по посока на движението, помпата е пътник... 

- Peev_92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35 97'
- Мечтае да кара: BMW E38 Аlpina B12 6.0
Същият проблем. Нямах ядове с паленето, но един ден, както си карам и ми показва че имам 15 литра, колата почна да губи мощност, изписа "Check the fuel system" и в момента, в който от "D", минах на "N", колата си изгасна. Мехурчета по маркучите. След обезвъздушаване и наливане на гориво, всичко е ток и жица. Ясно е, че е помпа, но за сега си карам така.
Не страст, а диагноза 

- mitko_lada
- Потребител
-
99% процента ти гарантирам,че цедката ти е задръстена... 

- mitko_lada
- Потребител
-
hummer написа:Помпата в резервоара ,ако не прехвърля и 70 л . да има все тая
Не съм съгласен колега, за проба си изключи помпата когато има по-вече гориво и ще видиш,че колата ще работи

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Дясната половина поема 31 л, дори 20 да има вдясно, ще работи без проблеми и гаснене. Най добрия вариант е да се провери в скритото меню колко гориво има ляв и десен.

- mitko_lada
- Потребител
-
Аз имах същия проблем преди няколко дена гасне в движение, въздух в маркуча и трудно палене... накрая взе да прекъсва след 2500 оборота когато започне да надува турбината и няма нафта. Направих проба с една туба нафта директно в ГНП-то и О ЧУДО колата полетя, мислех,че ми е разхерметизирана системата, смених конзола щуцери и оплътнения-ефекта беше нулев; и накрая отворих под седалката, и какво да видя 'парцали' и боклуци, преди това сменях помпата и чистих цедка и за 400км се задръстила пак, в заключение ще кажа,че аз трябва да чистя резервоара защото за много кратко време я задръства и угасва, но и знам болката поне... сега карам за да поизгоря нафтата и времето да стане по-благоприятно и ще чистя резервоара иначе няма да се оправят нещета. Колата я купих на скоро и не е ясно преди това с какво гориво е карана тая кола, та пак съветвам колегата да си види цедката...
- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
И все пак поне е палила твоята колега. Моята умря като коза :d Сега нямам време да я проверя. Пък и нафта се движи по маркучите макар и с мехурчета. Кажете от къде да си взема някаква програма да си я диагностицирам или ако има някой от Пловдив да помага.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
mitko_lada написа:Аз имах същия проблем преди няколко дена гасне в движение, въздух в маркуча и трудно палене... накрая взе да прекъсва след 2500 оборота когато започне да надува турбината и няма нафта. Направих проба с една туба нафта директно в ГНП-то и О ЧУДО колата полетя...
Или твоята кола не е с 3.0д м57 мотор или е специална!
М57 да запали на система, без помпа под шофьора... И да полети...

- mitko_lada
- Потребител
-
racing_team_vidin написа:mitko_lada написа:Аз имах същия проблем преди няколко дена гасне в движение, въздух в маркуча и трудно палене... накрая взе да прекъсва след 2500 оборота когато започне да надува турбината и няма нафта. Направих проба с една туба нафта директно в ГНП-то и О ЧУДО колата полетя...
Или твоята кола не е с 3.0д м57 мотор или е специална!
М57 да запали на система, без помпа под шофьора... И да полети...
Не, моята е ТДС но симптомите на колегата са доста сходни с моите... От къде мислиш,че идва тоя въздух в маркуча според теб?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2