За пръв път ми се случва да ми откажат стрелките на приборит
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
За пръв път ми се случва да ми откажат стрелките на приборит
Снощи ми се случи нещо много странно рекох да прескоча с колата до Кауфланд .Изкарах колата от гаража отидох попазарувах и на паркинга се почна ,трудно запали въртях няколко пъти може да съм я задавил на газ е,включих на задна имам парктроник не фабричен почна да пищи постоянно и ми показа 0,0 см все ено че съм опрял препятствие както и да е потеглих и какво да видя стрелките на всичките прибори на таблото стоят на нулево положениеза горивото на нула скоростомер оборотомер ,прибора за температурата и той ,отдолу под приборите никакви икони не светеха също и прозореца за външна температура среден разход и средна скорост беше тъмен иначе фровете и осветлението на таблото докато се прибера си светеха и най интересното сега като я пъхнах обратно в гаража и изгасих ,викам си пак ще дам на контакт ,чудо всички стрелки си работят всичко точно егати и магията .Споделете нещо по въпроса .
Re: За пръв път ми се случва да ми откажат стрелките на приб
На мен ми се беше случило 1-2 пъти. Пробвай да откачиш буксата на блока за ABS и да я почистиш. При мен така се оправи и от тогава не съм имал проблеми. Даже на диагностика излизаше проблем с комуникацията с ABS/ASC.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
абс блока или някой датчик но едва ли е от датчик...блока на бош ли е?...тез на 001 са проблемни има много изписано за тоз проблем...светвало ли ти е на таблото абс и асц?
И на мен ми се е случвало няколко пъти със слаб акумулатор като едвам запали тока пада под необходимото напрежение и дори да запалиш уредите не работят... махаш контакта даваш пак и всичко работи... Въртял си няколко пъти и тогава ти е паднало напрежението в тоя студ...
Май ще е от акумулатора ,наистина взе да ми прави проблеми само това е да му се не види ,благодаря за последния отзив много ми помогна ,как се заблудих ,ех тези акумулатори,както се пее нека да е лятоооо ,само да е лятооо
- batzman
- Потребител
-
- Кара: конджул
- Мечтае да кара: дълги години със здраве...
И на мен един път ми се случи точно това и веднага закачих диагностика. Показа грешка в комуникацията на К-bus шината. Към тази шина са свързани модулите на двигателя (ДМЕ), АБС, скоростна кутия (за автомати) и модула на таблото (IKE). Някой от изброените модули е възможно, по някаква причина (била тя и ниско напрежение на акумулатора), да даде грешка, която да забие К-шината. Това обяснява и нормализирането й след рестарт.
моята не записва грешки след като го направи тоя номер
така че не е от това ... имаш друг проблем... ако е 3.0д производство 99 преди фейса често съм срещал такива да я записват тая грешка но не знам от какво...

7 мнения
• Страница 1 от 1