БМВ Е39 530Д (висок разход на гориво и не върви)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ Е39 530Д (висок разход на гориво и не върви)

Мнение от bossitt0 » 17 Яну 2016, 11:49

Здравейте колеги проблемът ми е следния:
Бавареца започна да не върви както трябва и да гори повече от нормалното и го закарах на майстор.На диагностиката излезе дебитомер и пробвахме 2 3 но без успех.Купих нов дебитомер БРЕМИ и въздушен филтър.И така вече не записва никаква грешка но колата пак не върви и разхода стигна до 11-12 на 100.Тогава ми казаха горивен филтър и него смених и нищо.После всички вакуми сменихме и пак нищо. :( :( :(
На 1 и 2 предавка не се усеща голяма разлика и като включа 3 предавка и забива и се мисли набира като чист дизел :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Re: БМВ Е39 530Д (висок разход на гориво и не върви)

Мнение от ivailo0 » 17 Яну 2016, 13:33

Филтър картерни газове?

Sent from my HTC One using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от bossitt0 » 17 Яну 2016, 14:11

ivailo0 написа:Филтър картерни газове?

Sent from my HTC One using Tapatalk

Колега не съм го сменял. Възможно ли е от това да гори така и да не върви ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Яну 2016, 14:20

bossitt0 написа:Здравейте колеги проблемът ми е следния:
Бавареца започна да не върви както трябва и да гори повече от нормалното и го закарах на майстор.На диагностиката излезе дебитомер и пробвахме 2 3 но без успех.Купих нов дебитомер БРЕМИ и въздушен филтър.И така вече не записва никаква грешка но колата пак не върви и разхода стигна до 11-12 на 100.Тогава ми казаха горивен филтър и него смених и нищо.После всички вакуми сменихме и пак нищо. :( :( :(
На 1 и 2 предавка не се усеща голяма разлика и като включа 3 предавка и забива и се мисли набира като чист дизел :(

Колега, проверете налягането, което прави турбината, вижте как работят дюзите...

Потребител
Аватар

Мнение от bossitt0 » 17 Яну 2016, 14:26

zvetiko написа:
bossitt0 написа:Здравейте колеги проблемът ми е следния:

Колега, проверете налягането, което прави турбината, вижте как работят дюзите...

Към края на идващата седмица ще проверя точно това.
А, възможно ли е да е от дебитомера ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 17 Яну 2016, 14:26

здравей колега симптомите ти са като на дебитомер пробвай да го откачиш да видиш ше има ли разлика най вече разхода трябва да ти падне а за варвеж ще бьде мудна
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Назад към E39