Турбото не ми работи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- sime_mo6ino
- Потребител
-
Турбото не ми работи
Здравейте.Казвам се Мартин от Перник съм и вече съм горд собственик на BMW E39.Проблема за който ще ви попитам по-долу го има още от купуването на колата преди 2 месеца.
Проблема:Колата грам не върви,пуши и след като и се подаде газ 15-20 секунди мотора се тресе след което успокоява до следващото подаване на газ.Когато е студен мотора почти го няма проблема,щом мотора загрее колата не става за каране изобщо.
Какво съм направил до тук:Качихме колата на един канал и като гледам лостячето на геометрията на турбото седи постояно дръпнат(с две думи турбото би трябвало да върти с пълни сили) лошото е,че с подаване на газта лостчето не се помръдва,което според мен не трябва да е така.Закачихме я с един приятел на диагностика и гледам,че турбото когато иска 2100kPh то прави само 1350kPh.Викам си добре най вероятно има спукано по турбо пътищата...гледахме,слушахме....не няма нищо всичко е здраво.И си казвам добре,100% се е прецакал мап сензора.Извадих мап сензора от колекторите,вързахме му един марку и започнахме да му правиме налягане с една помпичка с манометър.Мап сензора си отчита идеално в целя му диапазон на работа.От там свалих турбината за да и проберя геометрията,но с свалянето и останових,че луфта на турбото е доста голям,занесох турбото в един турбо сервиз и от там ми казаха,че най-вероятно това турбо не може да направи необходимото налягане.Взех си турбото и посиках второ мнение от друг турбо сервиз,отговора беше същия и реших,че ще им го оставям да го правят.Взех си след 2 дена турбото качих го на колата и :dontknow: изненада,колата си беше същата ........Проверих дали колата им катализатор или запушено гърне,но нямаше такова нещо.Бях чел преди за някакви пеперудки във всмукателния колектор и отворих да видя да не би те да спъват нещо турбината,но се оказа,че този мотор няма подобно нещо.Вече съм в шах не ми останаха идеи.За това ви моля за съвет какво според вас още може да е.Благодаря за отделеното внимание!
Колата е Е39 3d 193HP
Проблема:Колата грам не върви,пуши и след като и се подаде газ 15-20 секунди мотора се тресе след което успокоява до следващото подаване на газ.Когато е студен мотора почти го няма проблема,щом мотора загрее колата не става за каране изобщо.
Какво съм направил до тук:Качихме колата на един канал и като гледам лостячето на геометрията на турбото седи постояно дръпнат(с две думи турбото би трябвало да върти с пълни сили) лошото е,че с подаване на газта лостчето не се помръдва,което според мен не трябва да е така.Закачихме я с един приятел на диагностика и гледам,че турбото когато иска 2100kPh то прави само 1350kPh.Викам си добре най вероятно има спукано по турбо пътищата...гледахме,слушахме....не няма нищо всичко е здраво.И си казвам добре,100% се е прецакал мап сензора.Извадих мап сензора от колекторите,вързахме му един марку и започнахме да му правиме налягане с една помпичка с манометър.Мап сензора си отчита идеално в целя му диапазон на работа.От там свалих турбината за да и проберя геометрията,но с свалянето и останових,че луфта на турбото е доста голям,занесох турбото в един турбо сервиз и от там ми казаха,че най-вероятно това турбо не може да направи необходимото налягане.Взех си турбото и посиках второ мнение от друг турбо сервиз,отговора беше същия и реших,че ще им го оставям да го правят.Взех си след 2 дена турбото качих го на колата и :dontknow: изненада,колата си беше същата ........Проверих дали колата им катализатор или запушено гърне,но нямаше такова нещо.Бях чел преди за някакви пеперудки във всмукателния колектор и отворих да видя да не би те да спъват нещо турбината,но се оказа,че този мотор няма подобно нещо.Вече съм в шах не ми останаха идеи.За това ви моля за съвет какво според вас още може да е.Благодаря за отделеното внимание!
Колата е Е39 3d 193HP
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Турбото не ми работи
Вакуум маркучите за управлението на турбината, проверихте ли? Ел. клапана на турбото? Поне почистихте ли геометрията, след като го свалихте? Явно е била доста мръсна. Според описаните симптоми и тресенето на мотора, май имате проблем и с някоя дюза, проверете ги и тях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Andronoff
- триногата
-
Моята беше станала като спънат кон по едно време и след доста чесане по главите, открихме, че вакуумите са за смяна. Оправи се веднага.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
И аз на времето съм сменял маркучи и актуатор.
- Olesya
- Потребител
-
- Кара: е39
Здравейте! И аз имам проблем с турбото на е39 525д, пуши и понякога не върви. Въпросът ми е следния, ако имате възможност да ме посъветвате. Вероятно ще се наложи турбината да се рециклира или да се купи нова. Въпросът ми е тъй като автомобилът е флашнат желателно ли е да сложа турбо от 530д, ако го сложа би ли се увеличил разхода на гориво(в момента ми дава 6.7/100км среден разход) и би ли било това проблем за колата? Предварително благодаря!
6 мнения
• Страница 1 от 1