Ксенон адаптор на фейс-лифтови фарове и кодиране - РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
- Мечтае да кара: Nissan, Bmw
Ксенон адаптор на фейс-лифтови фарове и кодиране - РЕШЕН
Здравейте, използвам фейсовите Hella фарове, и открай време ми се ще да им бодна едно ксенонче.
Имам баласти имам крушки, НО ми трябва преходник/адаптор (за късите само) за да може от обикновенна крушка да се закачи ксенонова. Някой може ли да ми каже примерно ето http://unique.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-bmw-e39.html тази или http://www.autofamily.bg/bg/catalog/id/131.html тази биха станали за фейслифта. Ако някой знае със сигурност преходник, който става да даде направо линк.
Също така мисля, че ще изпищи, че не ми работят фаровете и ще трябва да се кодира...
Ако някой е правил подобна интервенция да сподели малко опит
Имам баласти имам крушки, НО ми трябва преходник/адаптор (за късите само) за да може от обикновенна крушка да се закачи ксенонова. Някой може ли да ми каже примерно ето http://unique.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-bmw-e39.html тази или http://www.autofamily.bg/bg/catalog/id/131.html тази биха станали за фейслифта. Ако някой знае със сигурност преходник, който става да даде направо линк.
Също така мисля, че ще изпищи, че не ми работят фаровете и ще трябва да се кодира...
Ако някой е правил подобна интервенция да сподели малко опит

Последна промяна SuNSe7 на 26 Апр 2016, 11:07, променена общо 2 пъти
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Ксенон на фейс-лифтови фарове
Колега, имам такива адаптори, точно тези които си дал на линка. Ще ги потърся и ще ти пиша да минеш през Дружба да ти ги дам, пък ще почерпиш някоя бира лятото в Кайлъка 

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ксенон на фейс-лифтови фарове
Благодаря Ви много колеги за бързите отговори!
Благодаря колега, само кажи каква бира обичаш
П.С : Тъй като се пада малко ретрофит и малко не, защото използвам не оригинален ксенон и баласти (които впрочем са доста скъпи), но пак подобно, ще постна малко снимки при процеса за да се ориентират и други колеги за-напред с такива желания. Ще видим какво ще излезне и със кодирането.
spacepl написа:Колега, имам такива адаптори, точно тези които си дал на линка. Ще ги потърся и ще ти пиша да минеш през Дружба да ти ги дам, пък ще почерпиш някоя бира лятото в Кайлъка
Благодаря колега, само кажи каква бира обичаш

П.С : Тъй като се пада малко ретрофит и малко не, защото използвам не оригинален ксенон и баласти (които впрочем са доста скъпи), но пак подобно, ще постна малко снимки при процеса за да се ориентират и други колеги за-напред с такива желания. Ще видим какво ще излезне и със кодирането.

- angelov89
- Потребител
-
- Кара: BMW e39
- Мечтае да кара: Honda crf 450
Re: Ксенон адаптор на фейс-лифтови фарове и кодиране
Колега ако баластите са с камбус съпротивление, няма да ти отчита грешка колата, аз направих същата интервенция на моята кола, а между другото тези преходници които си показал са мн фалшиви, купих си ги и не легнаха хубаво в гнездото, аз лично одрязах оригиналните, направих им дупки и махнах пластинит,е където се захващат крушките, след това вкарах ксеноновите и си свиркам, дано съм бил полезен 

Поздрави !

- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
angelov89 написа:Колега ако баластите са с камбус съпротивление, няма да ти отчита грешка колата, аз направих същата интервенция на моята кола, а между другото тези преходници които си показал са мн фалшиви, купих си ги и не легнаха хубаво в гнездото, аз лично одрязах оригиналните, направих им дупки и махнах пластинит,е където се захващат крушките, след това вкарах ксеноновите и си свиркам, дано съм бил полезен
Дай тогава някои адаптори, които не са толкова фалшиви и ще свършат работа, ако знаеш. Целта ми е да го направя без да дупча,режа и тн.

- angelov89
- Потребител
-
- Кара: BMW e39
- Мечтае да кара: Honda crf 450
SuNSe7 написа:angelov89 написа:Колега ако баластите са с камбус съпротивление, няма да ти отчита грешка колата, аз направих същата интервенция на моята кола, а между другото тези преходници които си показал са мн фалшиви, купих си ги и не легнаха хубаво в гнездото, аз лично одрязах оригиналните, направих им дупки и махнах пластинит,е където се захващат крушките, след това вкарах ксеноновите и си свиркам, дано съм бил полезен
Дай тогава някои адаптори, които не са толкова фалшиви и ще свършат работа, ако знаеш. Целта ми е да го направя без да дупча,режа и тн.
Точно поради причината, че не намерих хубави адаптори за фейс фарове, си пробих оригиналните, не е никаква философия, ако искаш да си имал резервни оригинални, просто си вземи 1 комплект от някой колега, който продава коли за части

Поздрави !

Най хубави адаптери стават от оригиналните,колегата ти го е казал.И за какво са ти като минеш на ксенон, надали ще искаш да се върнеш на халоген след това.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
kalingk написа:Най хубави адаптери стават от оригиналните,колегата ти го е казал.И за какво са ти като минеш на ксенон, надали ще искаш да се върнеш на халоген след това.
Шанса да продават оригинални освен нови (които ще трябва да проверя) е минимален. А да дупча и да правя цигании, не. На пръв план ще пробвам адапторите, които съм споделил по-горе

- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
Направих ретрофита със ксенон адаптори закупени от "ксенон център".
Удоволствието струваше 8лв. броя.
Като цяло свързването е plug and play, единственото което образува спънка бяха гумените уплътнения на адапторите, и без тях си влиза добре.
Всичко пасва добре и работи перфектно.
Кодиране не беше наложително, поне в моя случай.
П.С: Както каза колегата kalingk: Като мина на ксенон, няма да искам да се върна на халоген... така си е
Удоволствието струваше 8лв. броя.
Като цяло свързването е plug and play, единственото което образува спънка бяха гумените уплътнения на адапторите, и без тях си влиза добре.
Всичко пасва добре и работи перфектно.
Кодиране не беше наложително, поне в моя случай.

П.С: Както каза колегата kalingk: Като мина на ксенон, няма да искам да се върна на халоген... така си е

- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
Re: Ксенон адаптор на фейс-лифтови фарове и кодиране - РЕШЕН
Здравей колега .Сега се надявам да пуснеш някоя снимка на процедурата и на всичко което си направил.Аз съм с халогенни крушки H7 на късите и на дългите.Мисля да сложа ксенон с крушки H7.Фаровете ми са фейстови.Ще се радвам да покажеш как се е получило всичко.
- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
Процедурата беше следната:
Махаш буксата на фасонката и я закачаш със баластата
Махаш фасонката
Поставяш ксеноновата крушка в адаптора
Завиваш и палиш
При мен поне така се получи и ефекта със фейсовите фарове е - УОУ...
Прилагам и малко снимки
Махаш буксата на фасонката и я закачаш със баластата
Махаш фасонката
Поставяш ксеноновата крушка в адаптора
Завиваш и палиш

При мен поне така се получи и ефекта със фейсовите фарове е - УОУ...
Прилагам и малко снимки

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Предполагам,че се чудиш сега,защо ти прави по едно тъмно петно всеки фар?
- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
kalingk написа:Предполагам,че се чудиш сега,защо ти прави по едно тъмно петно всеки фар?
Не те разбрах колега...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2