Проблем с заключването и отключването на шофьорската врата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Проблем с заключването и отключването на шофьорската врата
Здравейте...
Търсих из форума и все някакви подобни проблеми но не и такъв.
Днес установих че колата не се заключва и отключва с централното (от ключа)...става дума за шофьорската врата.Всичко друго е ОК.
Проблема е че с копчето на ключа не става НО от ключалката става.
Когато с ключът завъртя леко да заключа колата се заключват всички врати освен шофьорската, не се чува прищракването както при останалите.Като натисна малко повече се заключва и тя.Същото е и с отключването.
От копчето на ключа за заключване и отключване е същото.
Опитах да натисна няколко пъти копчето и не става...опитах и с копчето вътре и пак не стана.
В форума четох че някой пръска някаква машинка с контактен шпрей...дали е от това и възможно ли е да е сдал багажа модула за централното или машинката в вратат.?
Колата е 525ДА 2002
Какви са диагнозите според вас...и какво да очаквам.
Според мен при големите студове стана нещо.До тогава всичко беше ок, а една от студените сутрини откючих колата и шпфьрската врата остана заключена.завъртях ключа и се отключа вратат,но не се отваряше.Наложи ми се да я отварям от вътре.
Благодарско предварително
Търсих из форума и все някакви подобни проблеми но не и такъв.
Днес установих че колата не се заключва и отключва с централното (от ключа)...става дума за шофьорската врата.Всичко друго е ОК.
Проблема е че с копчето на ключа не става НО от ключалката става.
Когато с ключът завъртя леко да заключа колата се заключват всички врати освен шофьорската, не се чува прищракването както при останалите.Като натисна малко повече се заключва и тя.Същото е и с отключването.
От копчето на ключа за заключване и отключване е същото.
Опитах да натисна няколко пъти копчето и не става...опитах и с копчето вътре и пак не стана.
В форума четох че някой пръска някаква машинка с контактен шпрей...дали е от това и възможно ли е да е сдал багажа модула за централното или машинката в вратат.?
Колата е 525ДА 2002
Какви са диагнозите според вас...и какво да очаквам.
Според мен при големите студове стана нещо.До тогава всичко беше ок, а една от студените сутрини откючих колата и шпфьрската врата остана заключена.завъртях ключа и се отключа вратат,но не се отваряше.Наложи ми се да я отварям от вътре.
Благодарско предварително
Re: Проблем с заключването и отключването на шофьорската вра
Според мен е машинката на вратата ако правилно съм разбрал през ключ откл и закл 3 врати а ръчно откл шофьорската ако е така виж машинката
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Добреде ,ако е машинка на вратат,би трябвало да не работи ръчно откл. закл. А то работи.....или се бъркам?
Според мене ти е от електрониката на машинката. Стои над "механичната част" една малка черна кутия. Сменя се лесно и моят съвет е да я смениш първо нея (втора ръка са около 20 лв.)
.

Здравей колега,
Не съм професионалист и не се наемам да го правя. На мойта кола го сменихме с един приятел. Прикачвам детайлни инструкции за смяната. В крайна сметка ти трябва тази част на края - акутатора. Не мога да кажа дали проблема ти е от това на 100%, но според мен е от там и тази част ефтина. Смяната изобщо не трудна, трябва да се вземе под внимание уплатнението между кората и вратата да се залепи хубаво с оригинална лепка да не пропуска вода от там после!
Не съм професионалист и не се наемам да го правя. На мойта кола го сменихме с един приятел. Прикачвам детайлни инструкции за смяната. В крайна сметка ти трябва тази част на края - акутатора. Не мога да кажа дали проблема ти е от това на 100%, но според мен е от там и тази част ефтина. Смяната изобщо не трудна, трябва да се вземе под внимание уплатнението между кората и вратата да се залепи хубаво с оригинална лепка да не пропуска вода от там после!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
При мен се оказа управлението с бутоните на моята врата.Не ми работеше централното,нито от дистанционното,нито от ключа.Друг интересен факт е ,че не ми работеше ел.огледалото.Смених бутоните,с други и заработи вратата.Казаха ми,че имало някакъв модул вътре в управлението.Поне това коства буквално 5минути, подпъхваш нещо тъпо и изскача цялото управление,взимаш на някой познат бутоните (даже това,с което съм в момента има функция за прибиране на огледалата,но аз нямам и пак работи) и опитвате.
Така и така някой ако търси може да попадне да чете тук,та да споделя и опита си с пасажерската врата.Там също не работеха ел,огледалото и централното.Оказа се,че и там има отделен модул,който се намира под кората,точно на високоговорителя.Кутийка с 3букси.Смених я и нея,и се оправи и другата врата.Взех модула от кола с десен волан,и просто смених кутийката на моята,с тази на деснячката,че иначе не може да се монтира на вратата.
Така и така някой ако търси може да попадне да чете тук,та да споделя и опита си с пасажерската врата.Там също не работеха ел,огледалото и централното.Оказа се,че и там има отделен модул,който се намира под кората,точно на високоговорителя.Кутийка с 3букси.Смених я и нея,и се оправи и другата врата.Взех модула от кола с десен волан,и просто смених кутийката на моята,с тази на деснячката,че иначе не може да се монтира на вратата.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1