Проблемен сензор за ниво!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- wesley
- Потребител
-
- Кара: Е39 530D
Проблемен сензор за ниво!
Здравейте колеги. Имам проблем сьс заден десен датчик за нивото. Колата беше доста ниска отзад и реших да се поглеза като сменя въздушните възглавници защото не ми изглеждаха в добро състояние след смяната им очаквах компресора да се задейства и да ги надуе, но непроработи. Взех компресор втора употреба смених го и пак не започна да помпи. Закачихме колата с аутоком диагностика и съответно не искаше да се свърже със системата на окачването и изписваше грешка в контролен модул, съответно взех модула смених го и тогава даде грешка в заден десен сензор. Айде пак до моргата слагам сензора и пак нищо. Вече изнервен и от няма на къде принодително пуснах компресора от релето му и принудително отворих клапаните и надухме възглавниците стана като джипка. Определено не ми харесва. На диагностиката като гледам реалните стойности на двата сензора единия се влияе от поклащане на колата и стойностите му варират, а на другия(десния) кръгла 0, въпреки че пробвам вече 3-ти сензор. Започнах да гледам кабелите от буксата на датчика, които влизат в купето и останових че кабелите се разделят; три отиват към модула, три незнам на къде.
Дали някой знае къде отиват другите кабели от датчика? Много има за разкачане а нямам време на в ри трябва да пътувам. Ако някой може да ме насочи какво да правя. Незнам защо не реагира полудявам а не искам да и слагам копчета да си я регулирам ръчно много е селско. А и още нещо ме интересува, при калибровката на нивото дава два вида височина за спортно или обикновенно окачване, моята отпред е с пружини с три розови точки значели че трябва да правя калибровката за спортно, което по спомен беше с 2 см по-ниско от нормалното. Моля помогнете с някакви насоки.
Дали някой знае къде отиват другите кабели от датчика? Много има за разкачане а нямам време на в ри трябва да пътувам. Ако някой може да ме насочи какво да правя. Незнам защо не реагира полудявам а не искам да и слагам копчета да си я регулирам ръчно много е селско. А и още нещо ме интересува, при калибровката на нивото дава два вида височина за спортно или обикновенно окачване, моята отпред е с пружини с три розови точки значели че трябва да правя калибровката за спортно, което по спомен беше с 2 см по-ниско от нормалното. Моля помогнете с някакви насоки.
1 мнение
• Страница 1 от 1