Vorgluhen грешка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Vorgluhen грешка

Мнение от FaceOff » 27 Дек 2015, 15:08

Колеи нямам време за турсачката, колата е 525д изписва грешка vergluhen, и показва - 40градуса.чел съм за подобен проблем, но нямам спомен. Благодаря!
Последна промяна FaceOff на 27 Дек 2015, 19:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60 525iA

Re: Verhluhen грешка

Мнение от kravun » 27 Дек 2015, 15:31

Колега за -40 най вероятно има проблем с датчика за външна температура.Мисля,че се намираше във въздуховода на десния подкалник.Успех.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Дек 2015, 18:46

Това по принцип значи "подгрев" ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 27 Дек 2015, 18:53

Включва подгряването защото датчика показва -40

Сменяй датчика

ентусиаст
Аватар

Re: Vorgluhen грешка

Мнение от FaceOff » 27 Дек 2015, 19:09

Интересно решение на проблема - слаб акумулатор. Винаги пали от четвърт оборот, и затова не съм си мислил, че може да имам проблем с акумулатора. Благодаря на всички!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 27 Дек 2015, 20:48

Точно така колега, и на мен се случи няколко дни и си поръчах акумулатор. Може да си направиш менюто на английски и ще се ориентираш по-лесно (предполагам).

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 28 Дек 2015, 0:36

Менюто си ми беше на английски, защо се беше променил езика не знам.?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 28 Дек 2015, 2:23

Подгрева не може да взема от този датчик данни дали да се активира...иначе и да ви работи датчика,дори и на загрял мотор пак щеше да пуска подгрева.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Дек 2015, 11:34

FaceOff написа:Менюто си ми беше на английски, защо се беше променил езика не знам.?

Сигурно защото си въртял докато се изтощи акумулатора. ;) Най-вероятно и заради това е показаната грешка- предварително подгряване.

Подгрева не може да взема от този датчик данни дали да се активира...иначе и да ви работи датчика,дори и на загрял мотор пак щеше да пуска подгрева.

Много правилно разсъждение. :yes: Ако има съмнения за температурен датчик и няма с какво да се закачи колата, се гледат показанията му от седмо меню от скритите функции.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2015, 14:54

Най вероятно подгрева следи и външна температура и температура на мотора. Та датчика си има значение. Иначе при външна +20 и студен мотор, ДДЕ ще следи външната като -40 и със сигурност ще включи подгрева, че и огледалата и пръскалките. Датчика си трябва.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 28 Дек 2015, 17:04

Всъщност дори не бях въртял стартера. След 3-4 дни навън, понеже не бях в София, иначе имам гараж, реших да пусна принудително печката (която пък на всичкото отгоре не работи много добре, да не кажа хич) и така два пъти по половин час, през това време товаря багаж, жената облича детето, качваме се, въртя ключа и ..... никой, едно чаткане само. Явно толкова се беше изтощил акумулатора, че дори и езика на борда се беше сменил на немски, преведох си набързо vorgluhen, че е pre-heating, ама се ошашках, и с тия -40, викам кой знае какво стана. От там зареждане на акумулатора без да го свалям за половин час - нищо, подаване на ток, но с бая тънки кабели - пак нищо. Накрая и подадохме ток с едни кабели по 25 квадрата и от кола с голям акумулатор, и запали от раз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Дек 2015, 17:22

Ivo_Borisov написа:Най вероятно подгрева следи и външна температура и температура на мотора. Та датчика си има значение. Иначе при външна +20 и студен мотор, ДДЕ ще следи външната като -40 и със сигурност ще включи подгрева, че и огледалата и пръскалките. Датчика си трябва.

Колега, това не го разбрах- защо при "външна +20 и студен мотор, ДДЕ ще следи външната като -40 и със сигурност ще включи подгрева"...
Нали датчика за температура на антифриза ще подаде информация за реалната температура на двигателя и ДДЕ ще направи изчисленията си въз основа на нея. По принцип за дизеловите двигатели на BMW, според BMW, дали да се включи подгрева, се определя от датчика за температура на антифриза. Дали да остане включен или да се изключи, оказват влияние честотата на въртене на коляновият вал и количеството на впръсканото гориво. При изчисляване на мощността на подгрева се вземат в предвид напрежението на тока на колата и температурата на антифриза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2015, 20:20

Ами така си мисля, че следи и двата показателя. За външна имам предвид лятото когато е топло, но мотора не знае колко е топло защото външния датчик е прецакан. Може и да бъркам и подгрева да се включва само от температурата на антифриза. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 29 Дек 2015, 23:33

Подгрева взема инфо и от двата сензора - защо иначе не се включва, когато навън е топло, по-точно над +5.5 градуса? То по-точното е, че за да активира подгрева на позиция "2" на ключа, ДДЕ ползва инфо от двата сензора...

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 30 Дек 2015, 1:25

Да го кажем така..имаш печка и тя се пуска при по ниски температури...ако датчика за външна температура се е прецакал или си го откачил...пуска ли се печката като показва -40..ми не се пуска..лично съм го пробвал.Тоя датчик за температурата на мотора,казва, че навън може да е -40градуса,но на мотора не му е студено,понеже той пък отчита,че е 20градуса примерно и не я пуска.Същото е и с подгрева.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Следваща

Назад към E39