Проблем с температурата и музиката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Проблем с температурата и музиката
Здравейте и честита коледа!
Имам два проблема ...
1. Докато какрам извън града на темпомат при скорост от 110км/ч и 2000 оборота ,температурара пада.Парното почва да духа хладко.В момента в който дам газ и започна да карам с натиснат педал започва да покачва.
2. Лявата част на навигацията не работи и няма музика в колата.Навигацията работи ,отчита всичко и всичко си е ок ... само мусиката и копчетата в ляво на екрана не работят.Преди време го правеше за около 5-10мин. А сега вече 2 дни не работи.
Колата е е39 525ДА 2002г.
Имам два проблема ...
1. Докато какрам извън града на темпомат при скорост от 110км/ч и 2000 оборота ,температурара пада.Парното почва да духа хладко.В момента в който дам газ и започна да карам с натиснат педал започва да покачва.
2. Лявата част на навигацията не работи и няма музика в колата.Навигацията работи ,отчита всичко и всичко си е ок ... само мусиката и копчетата в ляво на екрана не работят.Преди време го правеше за около 5-10мин. А сега вече 2 дни не работи.
- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
Re: Проблем с температурата и музиката
fissikela написа:Здравейте и честита коледа!
Имам два проблема ...
1. Смени си термостата
2. Вероятно студена спойка
Весели празници на всички

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Весели Празници! И аз мисля за 1. да се тръгне от термостата, за две отворете навигацията и вижте лентовите кабели, че единия май е за левите копчета. Успех!
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Демек да извадя цялата навигация ли?
Възможно ли е да от бм54 модул?Питам защото ако е от този лентов кабел ще работи отбвреме на време.
По повод проблем 1, дали трябва да сменям антифриза след смяна на термостата.? И къденда го търся този термостат и как са разбера кой е за моята кола... до колкото знам имало няколко вида.
Възможно ли е да от бм54 модул?Питам защото ако е от този лентов кабел ще работи отбвреме на време.
По повод проблем 1, дали трябва да сменям антифриза след смяна на термостата.? И къденда го търся този термостат и как са разбера кой е за моята кола... до колкото знам имало няколко вида.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
По точка 1
Не, не трябва да сменяш антифриза, само да долееш разликата
Термостата най-вероятно е номер 6 от схемата, а ако си автомат и номер 14
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_2842
Не, не трябва да сменяш антифриза, само да долееш разликата
Термостата най-вероятно е номер 6 от схемата, а ако си автомат и номер 14
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_2842
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Гледам има 2 варянта на термостати ...такъв който отваря на 88гр. И такъв който отваря на по малко.Аз какъв трябва да взема.
Нужно ли е да се сменят и двата термостата или може само големия? То малкия за какво е ?
А да попим по повод музиката ... къде да го търся този кабел.Трябва ли да свалям навигацията от таблото? Питам защото като отворя за касета... има един лентов кабел отзад.
То като цало проблема се появи след като запалих колата.Светна си лявата лампичка за музиката и до там.След като изгасих и запалих колата на ново, даже и лампичката ме светна... въпреки че натискам копчета за пускне и спиране на музиката.
Нужно ли е да се сменят и двата термостата или може само големия? То малкия за какво е ?
А да попим по повод музиката ... къде да го търся този кабел.Трябва ли да свалям навигацията от таблото? Питам защото като отворя за касета... има един лентов кабел отзад.
То като цало проблема се появи след като запалих колата.Светна си лявата лампичка за музиката и до там.След като изгасих и запалих колата на ново, даже и лампичката ме светна... въпреки че натискам копчета за пускне и спиране на музиката.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
За дизеловите термостати не знам, но в линка на колегата по-горе ако въведете последните 7 букви и цифри от VIN на колата ви, би трябвало да излезат правилните термостати. Относно монитора, да трябва да се свали и проверете буксите от зад да не са счупени или да имат загорели пинове, ако не махате горния капак(има много видео в нета как става - смяна на дисплей на голямата навигация) почиствате и проверявате внимателно лентовите кабели, ако не разглабяте предния панел и проверявате лявото копче дали работи, та това най-общо като идеи, но от въпросите мисля че най-добре да отидете и за двата проблема при някой който има опит с БМВ ремонтиране и нормални цени. Весели празници!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Щом не работи лявата част, най вероятно имаш проблем с БМ54. Ако има откъде вземи един модул за проба и ако тръгне значи имаш проблем с твоя.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
fissikela написа:Гледам има 2 варянта на термостати ...такъв който отваря на 88гр. И такъв който отваря на по малко.Аз какъв трябва да взема.
Казвам само по отношение на термостатите. Дори да въведеш VIN-a, пак ще ти излязат тези двата варианта за големия. За съжаление май няма друг начин, освен да го видиш самият термостат на колата. Мога да кажа, че моята е с долния термостат от картинката, колата ми е 2001 г. и затова казвам, че най-вероятно на колегата е същия. Малкия термостат служи за по-бързото загряване на антифриза, като е сложен на охладителя на EGR-a, откъде ползва температурата на част от изгорелите газове. По-принцип най-удачно е да се сменят и двата, ако има проблеми с температурата, но със сигурност можеш да хванеш големия, като просто пипнеш долния маркуч към радиатора, дали е топъл или не, ако да кажем колата е загряла някъде след синята зона да речем.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
Колега сменяй и двата термостата .При мен също беше така.Когато карам из града имаше идеално парно но изляза ли на магистралата температурата падаше.Без да му мисля смених и двата термостата .И сега всичко е наред стрелката седи само в средно положение.
- fissikela
- младши ентусиаст
-
Намерих малък и голям за общо 103лв на BEHR.Оригиналните са по 120 и 60лв което не ми е по джоба.
По случайност музиката тръгна.Имах проблем с тока по колата.Не искаше да запали и след като ми дадоха ток и възбудих акумулатора тя свирна. Не знам как стана но се оправи. Явно е претърпяла накакъв рестарт.
По случайност музиката тръгна.Имах проблем с тока по колата.Не искаше да запали и след като ми дадоха ток и възбудих акумулатора тя свирна. Не знам как стана но се оправи. Явно е претърпяла накакъв рестарт.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Колега, разбирам , че имаш определен бюджет, но термостатите е желателно/препорачително да не кажа и задължително да са оригинални. Да не стане така да сменяш 2 пъти. Прочети темата за термостатите и ще разбереш за какво говоря.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Пиши в търсачката "термостат" и гледай какво става от информация.

14 мнения
• Страница 1 от 1