Акумулатора пада и свети лампа еърбег!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520и 1998г
Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи

Акумулатора пада и свети лампа еърбег!!!

Мнение от iceman12 » 13 Дек 2015, 1:30

Здравейте колеги, от една седмица на сам имам следния проблем! Както си карах оня ден и светна лампата на еърбега и не гасне поне до сега, понеже нямам време да я закачам на диагностика и да отстранявам проблема, реших да го оставя за след Нова година, но НЕ! От 5 дни насам забелязвам, че акумулатора ми пада и днес вече беше грохнал, при положение, че колата не се кара за цялата седмица да съм я палил 2 пъти не повече и да съм я карал. Сега зареждам акумулатора утре ще пробвам да замеря дали зарежда колата като хората и за утечки. Но се поразрових из нета и намерих една тема в която колега е напсал абсолютно същите симптоми като моито, НО никой не е обърнал внимание на това, че преди да почне да му пада акумулатора е светнал еърбега, та въпроса ми е можете ли да ми кажете какво общо имат 2те неща и къде евентуално да търся проблема и решението му, защото кола ми трябва за след 10 дни ми предстои пътуване и това се случва в най-неподходящия момент. Благодаря !! Ето я и темата за която имам впредвид viewtopic.php?f=35&t=395999&p=4092677&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%8F+%D0%B7%D0%B0+%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0#p4092677

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Акумулатора пада и свети лампа еърбег!!!

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2015, 10:56

Но се поразрових из нета и намерих една тема в която колега е напсал абсолютно същите симптоми като моито, НО никой не е обърнал внимание на това, че преди да почне да му пада акумулатора е светнал еърбега, та въпроса ми е можете ли да ми кажете какво общо имат 2те неща и къде евентуално да търся проблема и решението му

Колега, еърбега е свързан с акумулатора, дотолкова, че се записва грешка в модула му, ако напрежението на колата е паднало и лампата светва.
Това, че:
че колата не се кара за цялата седмица да съм я палил 2 пъти не повече и да съм я карал
е по-скоро предпоставка да падне акумулатора, особено, ако има някакъв проблем.
Правилно си се насочил да провериш зареждането на алтернатора, добре е да провериш и състоянието на акумулатора и да видиш дали има утечката. Ако има, търсенето и е общо взето неприятна процедура, понякога е продължителна и свързана с доста разглобяване и обикновено не е само от една място, така, че дано да имаш късмет и да е стар акумулатор или лошо зареждане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 14 Дек 2015, 20:52

Значи колега провеих и за утечки към 20тата минута като колата заспа 0.17А което е добре, демек няма утечки. Акумулатора цяла нощ го зареждах и не светеше зелено на сутринта, но имаше 12.7 V, няма от ккаво друго да е освен скапан акумулатор въпреки, че е на месец и половина просто съм попаднал на боклук, както и да е върнал съм и си взех парите сега мисля да купя някакъв по-читав, но имам друг проблем сега тече антифриз ОТНОВО :banghead: :banghead: :banghead: нямам думи просто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 14 Дек 2015, 21:35

След 16-тата минута консумацията не трябва да надвишава 0.05А. При 0.17 има утечка, ако това е консумация при заспала кола... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 15 Дек 2015, 7:40

Значи колата има фабрична аларма, и допълнително поставен сенник който има ДВД който ще бъде премахнат разбира се, но това е друга тема та идеята ми е, че има аларма и заради това е 0.17 а до колкото знам и се допитах до специалисти и до всички около мен които се занимават с коли а те не са малко всеки ми каза, че това е добре и колата няма утечка, съвсем нормално било. При всяко кола било различно в зависимост от това какви модули има в нея и дали има аларми и такива глупости, но специално съм се допитал до хора работеще в ГОЛЕМИ сервизи няма да споменавам къде но наистина големи и лицензирани за определени марки и те ми казаха, че всичко е ок щом е 0.17, други ми казаха, че 0.05 е прекалено малко но сега не спориме просто казвам :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 15 Дек 2015, 9:10

Аз не претендирам, че съм специалист, но пак ти казвам, че консумацията за тази кола не трябва да надвишава 0.05А. Това е за коли, оборудвани със заводска аларма и телефон. С консумация 0.17А няма начин да не ти пада акумулаторът...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 15 Дек 2015, 13:13

0,17A е голяма утечка. Търси проблема. Както каза по-горе колегата, няма как да не ти пада акумулатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Дек 2015, 14:55

Изключително интересно ми е при такива стабилни специалисти, какво прави тази тема тук :roll:

И не, 170мА не е голям разход, той е изключително голям за какъвто и да е автомобил...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 15 Дек 2015, 22:59

Колата е с фабрична аларма, нямам идея каква трябва да е консумацията от НЕЯ, ако някой може да ми каже няма да е лошо! Фабричната аларма колко дърпа и колко трябва да ми е утечката с нея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Дек 2015, 23:31

Z3Ro* написа:Аз не претендирам, че съм специалист, но пак ти казвам, че консумацията за тази кола не трябва да надвишава 0.05А. Това е за коли, оборудвани със заводска аларма и телефон. С консумация 0.17А няма начин да не ти пада акумулаторът...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 16 Дек 2015, 0:16

Да хора да разбрах имам утечка, аз съм бил в грешка и съм подвел хората които съм питал, за което се извинявам!! Колата ми не е наред това е ясно и то не само при тоците а и при уникалната и гениална охладителна система на БМВ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 16 Дек 2015, 17:13

Пичове, може ли да кажете като търсякъде е утечката, къде датърся бушоните, на кои места сенамират. Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 17 Дек 2015, 1:31

Ще ти трябва още 1 човек да ти помага. Почваш 1 по 1 да махаш бушоните след 16-тата минута ,като трябва да си щракнал (симулирал затворен багажник) и вратите да са заключени като си оставиш отворена пасажерската.Бушоните са ти в жабката отгоре,както и в багажника имаш от дясната страна над акумулатора.Почни от тези в жабката, като при махането е възможно да се получи активност на колата и да се наложи пак да изчакаш 16 минути.Човека който ще ти асистира трябва да наблюдава измервателния уред кво се случва като махнещ бущона,някой път например на таралежа не започва веднага да пада утечката,а малко се изчаква. Огледа някъде да няма навръзвано по колата по бг начин със снаждане към директен ток и да не ти изключва всичко, например колата да имала телефон и да е побългарявано и после да са го махнали с хамалския начин с рязане на кабелите ;) . Имаш и едни бушони отпред под левия (пасажерския) филтър при компютъра на двигателя,ама там не пипай ,защото пишман майстори сме патили и там обичат да бърникат без да има от там проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 17 Дек 2015, 12:06

Колата заспива и без да е заключена - достатъчно е да са затворени вратите и багажникът... :yes: Щом обаче има аларма, за да участва и тя в меренето, трябва да е активирана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iceman12 » 17 Дек 2015, 23:02

Значи аз я заключвам навсякъде и пускам алармата, то с нея заключвам вратите, но като фана утечка въпроса ми е къде има бушони за да знам къде да търся, на кои места по купето са поставени бушоните?

Следваща

Назад към E39