лампата на маслото светва а има

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

лампата на маслото светва а има

Мнение от tu4ka » 09 Ное 2015, 16:02

Здравейте колеги.Колата е е 39 525д.Случва се нещо странно.когато карам по баир и по скоро изкачвам с малко по голям зор(говорим в нормите)до 2700 оборота ,ми светка лампата за маслото (масльонката) и ми пише че трябва да спра.гаса колата дурпам щеката и маслото си е почти на максимума което е нормално при прилично загрял мотор.Това ми го прави 3 път и то само като изкачвам баир.Моля за мнения

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Re: лампата на маслото светва а има

Мнение от stenlipk » 10 Ное 2015, 20:07

Налягане на помпа...и маслото не се проверява точно така както си описал :D

Потребител
Аватар

Мнение от tu4ka » 10 Ное 2015, 22:39

Кво значи налягане на помпа,не и харесва като съм на нагорно ли...и как се мери правилно масло,нали като светне маслото първото нещо което трябва да направиш е да вдигнеш щеката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2015, 14:10

tu4ka написа:Здравейте колеги.Колата е е 39 525д.Случва се нещо странно.когато карам по баир и по скоро изкачвам с малко по голям зор(говорим в нормите)до 2700 оборота ,ми светка лампата за маслото (масльонката) и ми пише че трябва да спра.гаса колата дурпам щеката и маслото си е почти на максимума което е нормално при прилично загрял мотор.Това ми го прави 3 път и то само като изкачвам баир.Моля за мнения

Колега, може да са датчиците за маслото- закачи колата за диагностика и ще се разбере.

Назад към E39