E 39 - Реалната цена към настоящия момент...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
E 39 - Реалната цена към настоящия момент...
Здравейте всички:) Нов съм във форума, но откакто се помня съм истински фен на марката, просто така се получава, че от гледна точка на практичността досега не съм притежавал такава кола.
По принцип съм си харесал Е 39 като вариант, най-вероятно бензиновия 520. От около седмица чета из форума. Всичко съм изчел общо взето, но ме интересува:
примерно на едно 520 '97 каква му е реалната цена към настоящия момент според вас....в mobile.de има коли за по 5000E, което с доставката ще прави малко под 11000лв. С мита, ДДС-та сигурно ще дойде към 13000. Някъде се твърдеше, че под 15000лв читава нямало? Склонни ли сте да го вярвате?
Понеже ще купувам другото лято сигурно, се надявам и дотогава да паднат ДДС-та, мита и т.н., без да се замества с някаква друга такса, но това е отделен въпрос...
По принцип съм си харесал Е 39 като вариант, най-вероятно бензиновия 520. От около седмица чета из форума. Всичко съм изчел общо взето, но ме интересува:
примерно на едно 520 '97 каква му е реалната цена към настоящия момент според вас....в mobile.de има коли за по 5000E, което с доставката ще прави малко под 11000лв. С мита, ДДС-та сигурно ще дойде към 13000. Някъде се твърдеше, че под 15000лв читава нямало? Склонни ли сте да го вярвате?
Понеже ще купувам другото лято сигурно, се надявам и дотогава да паднат ДДС-та, мита и т.н., без да се замества с някаква друга такса, но това е отделен въпрос...
Последна промяна sub_eleven на 10 Окт 2006, 10:42, променена общо 1 път
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Добър избор си направил.
За цената - онзи ден ми казаха за едно 520и 98 година, продадено за 13 000 лева в доста добро състояние - просто моя човек го изпреварили.
Иначе мнението за читавите беше, че под 30 000 няма читави.
Моята си я взех за около 16 000 преди 2 години и съм доволен като за 10 годишна кола - не е без кусури, ама за качеството си е направо евтина.
Истината е, че петицата, понеже носи доста екстри, може да струва и много, и малко.
Зависи какво търсиш, а и на какво попаднеш.
От друга страна не трябва да си мислиш, че експлоатацията й е евтина, но пък ремонт не се налага често.
За цената - онзи ден ми казаха за едно 520и 98 година, продадено за 13 000 лева в доста добро състояние - просто моя човек го изпреварили.
Иначе мнението за читавите беше, че под 30 000 няма читави.
Моята си я взех за около 16 000 преди 2 години и съм доволен като за 10 годишна кола - не е без кусури, ама за качеството си е направо евтина.
Истината е, че петицата, понеже носи доста екстри, може да струва и много, и малко.
Зависи какво търсиш, а и на какво попаднеш.
От друга страна не трябва да си мислиш, че експлоатацията й е евтина, но пък ремонт не се налага често.
Touring & windsurf club
- acrimonious
- кандидат ентусиаст
-
Аз мойта си я взех преди 1 седмица нов внос от Германия 520 '97 за 16500лв, но колата е в перфектно състояние...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Georgieff написа:онзи ден ми казаха за едно 520и 98 година, продадено за 13 000 лева в доста добро състояние...
под доста добро състояние имаш предвид без сериозни забележки?
Georgieff написа:Моята си я взех за около 16 000 преди 2 години и съм доволен като за 10 годишна кола - не е без кусури, ама за качеството си е направо евтина.
а за две години каране на БМВ Е39, какви кусури излязоха?
acrimonious написа:Аз мойта си я взех преди 1 седмица нов внос от Германия 520 '97 за 16500лв, но колата е в перфектно състояние...
за тези пари сигурно е с кожа, парктроник и бизнес СД?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
колега, защо бъркаш екстрите със състоянието на колата? Кола с парктроник и кожа можеш да си вземеш и за 30х лв. и за 20х лв.
Цената винаги зависи от километри, поддръжка и желанието на продавача! Ако някой е на зор ще си продаде колата и под стойността и! Или пък обратното ... Мисля, че ти не искаш да купиш БМВ а екстри които в ситроена ще ги намериш само срещу много пари а в БМВ са си стандарт. Както и да е ... моето мнение е, че ти трябва да си направиш сметката каква кола искаш и колко пари имаш. Ако искаш кола с парктроник и кожа и държиш на добро състояние и километри, няма да на намериш от 97 год. за 16х лв.
пък била и тя бензин.
Цената винаги зависи от километри, поддръжка и желанието на продавача! Ако някой е на зор ще си продаде колата и под стойността и! Или пък обратното ... Мисля, че ти не искаш да купиш БМВ а екстри които в ситроена ще ги намериш само срещу много пари а в БМВ са си стандарт. Както и да е ... моето мнение е, че ти трябва да си направиш сметката каква кола искаш и колко пари имаш. Ако искаш кола с парктроник и кожа и държиш на добро състояние и километри, няма да на намериш от 97 год. за 16х лв.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
CheGevara написа:Мисля, че ти не искаш да купиш БМВ а екстри които в ситроена ще ги намериш само срещу много пари а в БМВ са си стандарт. Както и да е ... моето мнение е, че ти трябва да си направиш сметката каква кола искаш и колко пари имаш. Ако искаш кола с парктроник и кожа и държиш на добро състояние и километри, няма да на намериш от 97 год. за 16х лв.пък била и тя бензин.
Не си ме разбрал правилно. Искам да карам БМВ Е39 дори да е само със стандартния пакет екстри. Просто попитах човека дали в тази цена влизат някои от тези екстрите, които харесвам.
А за парите - разполагам с 16000 и малко отгоре, но тепърва ще обзавеждам един апартамент и очаквам драстично да намалеят, че може и да свършат. Затова казвам, че ще купувам идното лято най-рано....
А тогава се надявам да успея да взема някой уникален автомобил до 13000.

- Ivan Kazakov
- Потребител
-
Абе пичове каде ги намирате тия ПЕРФЕКТНИ коли на тия пари?Относно въпроса на колегата - има за 13 000, има и за 53 000.Помисли си сам що.А тия за по 5000 евро не ги дават на тия пари,щото човека иска да ти направи подарък.Подръжката също си е скъпичка.За моята любов всеки месец си отиват 300 лева за нормално сервизно обслужване.И то ако не се счупи нещо.А то не е като да не се чупи.Самата колица е проектирана с тази умисъл.За 15 месеца - около 7-8 бона ремонти.Честито на печелившия.Аре, че трябва да ходя на сервиз.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Ivan Kazakov написа:За 15 месеца - около 7-8 бона ремонти.Честито на печелившия.Аре, че трябва да ходя на сервиз.
аз по принцип съм останал с впечатление - колкото по-висок клас кола, толкова по-редки и незначителни ремонти(и по-скъпи). Но в крайна сметка би трябвало да е уравновесено. Това 7-8 бона ебаваш ли се?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
а ти как мислиш...
300лв на месец сервиз...той за тия 15 месеца трябваше вече да е с изцяло подновена е39-ка...

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Ivan Kazakov написа:Абе пичове каде ги намирате тия ПЕРФЕКТНИ коли на тия пари?Относно въпроса на колегата - има за 13 000, има и за 53 000.Помисли си сам що.А тия за по 5000 евро не ги дават на тия пари,щото човека иска да ти направи подарък.Подръжката също си е скъпичка.За моята любов всеки месец си отиват 300 лева за нормално сервизно обслужване.И то ако не се счупи нещо.А то не е като да не се чупи.Самата колица е проектирана с тази умисъл.За 15 месеца - около 7-8 бона ремонти.Честито на печелившия.Аре, че трябва да ходя на сервиз.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- acrimonious
- кандидат ентусиаст
-
sub_eleven написа:за тези пари сигурно е с кожа, парктроник и бизнес СД?
Напротив, от гореспоменатите има само парктроник и за това казах "Взех си я за 16500, НО колата.."- имах предвид, че по- скоро съм я взел на над-стойност, но съм доволен

- sub_eleven
- ентусиаст
-
ясно:)
уфффф...нямам търпение и аз да се обзаведа с една е39-тка, ама ще трябва да се чака. А това чакане е много болезнено...
EDIT
Абе сега четох за разни проблеми...Дару кар и Камор изкуствено ли вдигат цени на части и труд, че всичко е толкова скъпо? Вярно, че това е БМВ ама..... Четох тема за някаква помпа дето 2000лв дал пича за да я смени...само че за дизел ставаше въпрос.... Ако поддръжката е такава набутвация - кажете да се отказвам навреме. И нормално ли е на човек да му излиза през носа карането на висок клас кола? Винаги съм си мислел, че даваш повече пари и имаш по-малко проблеми...???
уфффф...нямам търпение и аз да се обзаведа с една е39-тка, ама ще трябва да се чака. А това чакане е много болезнено...

EDIT
Абе сега четох за разни проблеми...Дару кар и Камор изкуствено ли вдигат цени на части и труд, че всичко е толкова скъпо? Вярно, че това е БМВ ама..... Четох тема за някаква помпа дето 2000лв дал пича за да я смени...само че за дизел ставаше въпрос.... Ако поддръжката е такава набутвация - кажете да се отказвам навреме. И нормално ли е на човек да му излиза през носа карането на висок клас кола? Винаги съм си мислел, че даваш повече пари и имаш по-малко проблеми...???
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Kazakov, аз говоря за бензиновия двигател М52В20, от който не съм чул оплаквания досега.
За дизела обаче май не е така - виж форума, но чак пък всеки месец във сервиз...
Войков е прав, че или си попаднал на най-големия дарак, или ни ебаваш.
Понеже питахте за кусурите - не съм сменял нищо специално - термостати 2 вече за 2 години, виско съединителя, двата накрайника на кормилната щанга и биалетите.
Предстоят ми скоро накладки, свещи, кабели...
По-скоро консумативи.
За дизела обаче май не е така - виж форума, но чак пък всеки месец във сервиз...
Войков е прав, че или си попаднал на най-големия дарак, или ни ебаваш.
Понеже питахте за кусурите - не съм сменял нищо специално - термостати 2 вече за 2 години, виско съединителя, двата накрайника на кормилната щанга и биалетите.
Предстоят ми скоро накладки, свещи, кабели...
По-скоро консумативи.
Touring & windsurf club
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
sub_eleven написа:Абе сега четох за разни проблеми...Дару кар и Камор изкуствено ли вдигат цени на части и труд, че всичко е толкова скъпо? Вярно, че това е БМВ ама.....
А колко мислиш че излиза поддръжка на пежо, ауди, опел, форд и т.н ако ходиш по официалните сервизи?

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
sub_eleven написа:ясно:)
Ако поддръжката е такава набутвация - кажете да се отказвам навреме. И нормално ли е на човек да му излиза през носа карането на висок клас кола? Винаги съм си мислел, че даваш повече пари и имаш по-малко проблеми...???
Подръжката е по-скъпа в сравнение с автомобили от друга марка, което е нормално, все пак БМВ-то е кола не за всеки. Наистина този клас автомобили( съдя на по моята) се чупят по-малко но резервните части са по-скъпи. Според мен преди да направиш покупката трябва добре да си пресметнеш ще можеш ли да подържаш такъв автомобил от към резервни части консумативи, данъци застраховки и гориво. Най лесно е да отидеш в магазин за авточасти и да погледнеш цените на консумативите и частите по окачването, които ще се налага да подменяш предвит това по какви пътища караме. Това е мое мнение разбира се. Иначе избора ти е правилен БМВ е колата.
Успех
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3