Външни градуси на дисплей на таблото.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Външни градуси на дисплей на таблото.
Здравейте, колеги.
Може и да ви се стори смешно питането ми, но ме дразни изключително много. Та снощи прибрах колата в гаража и на дисплейя на таблото си показваше термометъра, днес отивам да я взимам, отварям и ми показва среден разход. Не знам как се е променил, ама си искам градусите. Как да ги върна? Колата мисля се води с малкия борд или без борд не знам, нямам копче BC на лоста за мигачите. Влизах в менютата ама не открих как да го променя. Та някой ако може да каже, ще съм много благодарен. Търсих из темите, но отговор за моя въпрос не намирам...
Може и да ви се стори смешно питането ми, но ме дразни изключително много. Та снощи прибрах колата в гаража и на дисплейя на таблото си показваше термометъра, днес отивам да я взимам, отварям и ми показва среден разход. Не знам как се е променил, ама си искам градусите. Как да ги върна? Колата мисля се води с малкия борд или без борд не знам, нямам копче BC на лоста за мигачите. Влизах в менютата ама не открих как да го променя. Та някой ако може да каже, ще съм много благодарен. Търсих из темите, но отговор за моя въпрос не намирам...
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Re: Външни градуси на дисплей на таблото.
Да не ти е сменян лоста с такъв без копче ВС. Не че съм много наясно, но ако имаш малък борд трябва да имаш и копче, с което сменяш температура, среден разход, оставащ пробег с горивото.

- stenlipk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....
Vacheto написа:Да не ти е сменян лоста с такъв без копче ВС. Не че съм много наясно, но ако имаш малък борд трябва да имаш и копче, с което сменяш температура, среден разход, оставащ пробег с горивото.
то и с голям да си пак ти трябва
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
Не знам, нямам идея. Така я взех колата преди 3г. и така си карам. До сега винаги са си били градусите, сега от само себе си как ще се смени?
Ако взема лост с БК бутон би трябвало да работи, така ли?
Ако взема лост с БК бутон би трябвало да работи, така ли?
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Странно що го няма копчето 

Има е 46 с борд които нямат бутон на лоста,но е39 не съм виждал.Смени си лоста с такъв с бутон иначе няма как да сменяш показанията.Може би ще трябва да се активира през програма за диагностика.Мой приятел го направи на е46 и всичко е ОК.
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
Едната вечер външната температура падна под 3 градуса, почнаха да мигат на таблото градусите и си останаха така докато я прибрах в гаража. На сутринта пак беше средният разход. Разкачих акумулатора за 5-6 мин. и сега вече няколко дни все са си градусите. Аз лично съм виждал няколко 39-ки без борд копче, но със същите показания като моята. От коментарите разбирам, че мога да си взема ръчката за мигачите с БК копчето и то да заработи коректно както си трябва, така ли? Нещо друго ще ми трябва ли освен лоста?
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Най-вероятно ще се наложи да обучиш колата за новото лостче.

8 мнения
• Страница 1 от 1