Проблем с управление на електро-стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през просото.
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: F07 535хd
Проблем с управление на електро-стъкло
Здравейте колеги,
Имам проблем, на който немога да намеря решение. Колата е е39 3,0д 2000 г. Проблема се появи в управлението на предно ляво стъкло.
Както си работеше всичко ок, и в един момент спря да се сваля. Помислих, че е изгоряла машинката и си взех втора употреба.
Свалих за сменяване, смених я , но отново не иска да се сваля. Мерих с мултицед идва си ток, а странното е ,че и двете машинки като натиснеш копчето за вдигане цъкат, но при сваляне цъка само модула във вратата. Мерих и тока, и в двете положения идва 12 волта до машинката като обръща полюсите. Като вържа с кабели директно на буксата при модула за управление се движат и нагоре и надолу. Та при положение, че имам ток при машинката от модула какво е възможно да е дало фира. На диагностика грешки няма.
HELP
Имам проблем, на който немога да намеря решение. Колата е е39 3,0д 2000 г. Проблема се появи в управлението на предно ляво стъкло.
Както си работеше всичко ок, и в един момент спря да се сваля. Помислих, че е изгоряла машинката и си взех втора употреба.
Свалих за сменяване, смених я , но отново не иска да се сваля. Мерих с мултицед идва си ток, а странното е ,че и двете машинки като натиснеш копчето за вдигане цъкат, но при сваляне цъка само модула във вратата. Мерих и тока, и в двете положения идва 12 волта до машинката като обръща полюсите. Като вържа с кабели директно на буксата при модула за управление се движат и нагоре и надолу. Та при положение, че имам ток при машинката от модула какво е възможно да е дало фира. На диагностика грешки няма.

(oOO \ [||] [||] / OOo)
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Проблем с управление на електро-стъкло
Колеги и при мен се появи такъв проблем само че при задно дясно стъкло, както се сваляше и спря а се чува че машинката се мъчи да дига а като бутнеш с ръка стъклото се сваля все едно не го държи нищо някаква идея от какво е?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
masterdealer написа:...Мерих с мултицед идва си ток, а странното е ,че и двете машинки като натиснеш копчето за вдигане цъкат, но при сваляне цъка само модула във вратата. Мерих и тока, и в двете положения идва 12 волта до машинката като обръща полюсите. Като вържа с кабели директно на буксата при модула за управление се движат и нагоре и надолу. Та при положение, че имам ток при машинката от модула какво е възможно да е дало фира. На диагностика грешки няма.![]()
HELP
Това дето се подава към машинките е напрежение. От коя страна мериш със уреда, да не би да е от страната на управлението (а не от към машинката). Ако е така имаш проблем с връзките и не контактуват добре пиновете в буксата.
JoRkAtA_pld написа:Колеги и при мен се появи такъв проблем само че при задно дясно стъкло, както се сваляше и спря а се чува че машинката се мъчи да дига а като бутнеш с ръка стъклото се сваля все едно не го държи нищо някаква идея от какво е?
Най-вероятно ролката с въжето е дала фира и е захапала въжето така че се е блокирала и управлението изключва моторчето по ток. А това че се движи на ръка стъклото показва че има и счупена "шейна" това чрез което въжето движи стъклото.
- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е нейде в модула, смених го и всичко се оправи.
Оставил съм стария на един техник да видим дали ще го оправи, че ми е по-запазен.
Оставил съм стария на един техник да видим дали ще го оправи, че ми е по-запазен.
(oOO \ [||] [||] / OOo)
- iceman12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и 1998г
- Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи
къде се намира тоя модул дай малко инфо ?
- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
Пакета с копчета за стъклата на шофьорската врата.
При мен в него беше проблема.
При мен в него беше проблема.
(oOO \ [||] [||] / OOo)
- iceman12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и 1998г
- Мечтае да кара: Mercedes Benz S AMG63 и кола която никога не се чупи
- veselinhristov
- Потребител
-
- Кара: 528 ( принцеса)